JO 13-1 Eerste wedstrijd in de zuurkoolcup succesvol

Geplaatst op zaterdag, 26 augustus 2017 |

Vroeg van start, 31 juli mochten we weer het veld op om te trainen. In een mix van JO13-1 en JO12-1 spelers hadden we iedere training tussen de 7 en de 14 man. Steeds in wisselende vorm, want de vakanties zijn nog volop aan de gang. We troffen het iedere keer met het weer, en hebben ons dus prima kunnen voorbereiden op de start van de Zuurkoolcup.

Vrijdag 25 augustus was het dan zover, het team gevormd door iets meer dan de helft JO13-1 spelers (Sergé, Jent, Dennis, Jort, Owen, Job, Erol, Esper en Sem), aangevuld met JO12-1 spelers (Rayan, Luuk S, Luuk K, Kelvin, Thomas en Zakaria) mochten aantreden op het A-veld om de eerste wedstrijd van de Zuurkoolcup af te trappen tegen DTS. Mike die tijdens de vakantie is gaan trampoline springen en verkeerd lande, zit in het gips en was niet inzetbaar, maar wel aanwezig op de bank om zijn team te steunen, top kerel!
De eerste 5 minuten was er druk op onze helft van DTS en kwam LSVV niet uit de drukte vandaan. Totdat er daar een omschakelmoment was en LSVV er met een knappe aanval uitkwam en Luuk K. de score wist te openen. Niet veel later werd door Esper ook de 2-0 op het scorebord gezet. Daarna volgden er nog enkele aanvallen, maar die konden helaas niet verzilverd worden. DTS wist zich op een gegeven moment onder de druk uit te voetballen en kreeg plotsklaps na een snelle aanval een 1 tegen 1 situatie met onze keeper Sergé. De aanvaller van DTS shoot deze 100% kans echter naast en een opluchting voor het thuispubliek en het team. Een bijna soort gelijke aanval volgde echter niet kort daarna en Sergé kwam iets te laat uit zijn doel, waardoor hij in plaats van de bal de speler meenam tijdens zijn duik naar de bal. PENALTY voor DTS!
Die penalty werd er strak ingeschoten, keeper kansloos. DTS kreeg volop vertrouwen door dit doelpunt, en dat was duidelijk in hun spel terug te zien. Niet snel na de 2-1 was de stand weer gelijkgetrokken. LSVV moest weer van vooraf aan beginnen. Vlak voor het rustsignaal wisten we dat gelukkig te doen, een doelpunt van Job zette ons weer op voorsprong, en dan kun je toch wat lekkerder de rust in.
Thomas was helaas niet meer inzetbaar, had al de hele week last van pijntjes en ook vandaag telleurstelling dat hij niet verder kon. Ook Luuk S. had wat last, maar kon alsnog het laatste kwartiertje weer even meedoen. De 2e helft ging verder waar de 1e helft geëindigd was. LSVV had weer de overhand en wist de score uit te breiden door een uitstekend spelende Kelvin.
En dan komt dat moment dat de energie wat opraakt, het harde werk dat steeds weer verricht moest worden om terug op voorsprong te komen begon zijn tol te eisen. Maar we moeten nog even door, dus doorbijten. Een dribbel, een kapbeweging, even naar binnen trekken, 2 man voorbij en ook die 3e wordt gepasseerd en dan scoort die jongeman van DTS de 4-3. Een keurige actie die een compliment zeker waard is. En dan wordt het nog even billenknijpen. Met nog ongeveer 12 minuten op de klok moest er even flink geknokt worden om niet in de laatste minuten de winst weg te geven, aangezien iedereen al zichtbaar vermoeid was.
Een laatste snelle wissel, Esper er terug in voor een leeg gerende Zakaria. En dat bleek een juiste zet, Esper wist namelijk de bal prima voor het doel te brengen, waar Luuk K. klaar stond om voor de afronding te zorgen en daarmee de eindstand op 5-3 te zetten.
Uiteraard was deze uitslag niet mogelijk geweest zonder het werk van onze keeper, verdedigers en het middenveld. Een uitstekende teamprestatie, doorgebikkeld en van jullie genoten.
Een trotse coach, blije spelers, en een tevreden thuispubliek. Op naar de 2e wedstrijd a.s. woensdag. Tegenstander Vrone won de eerste wedstrijd tegen BOL met 1-3, een leuke en spannende wedstrijd in het verschiet dus.
Tot dan!
Peter Kommas