EN ? ZONDAG GEBEURDE HET VOOR LSVV 1….. !!!

Geplaatst op dinsdag, 13 juni 2017 |

         

Promotie naar de 1e klasse na de 2-0 thuiswinst op Zilvermeeuwen 1 !!

Wat een ontlading na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Kevin Kooij en dat allemaal onder de prachtige geluiden van de kerkklokken van Sint Johannes de Doper…kippenvel..

Binnen 11 minuten had Perry de 2-0 op het scorebord gezet. Doelpunten van Danny Konijn en Toine Merk . Laatstgenoemde is ook in het nieuwe seizoen bij LSVV 1 te bewonderen ! Top ! Kansen op een grotere voorsprong waren er maar ook LSVV-doelman Dave Stet moest zijn niet geringe kwaliteiten tonen om onze tegenstander van scoren af te houden..2e helft ook kansen om de genadeklap uit te delen maar meer druk van Zilvermeeuwen…Dave geblesseerd naar de kant…Good-old Frank Kramer onder de lat…meteen een fantastische redding van Frank…wereldredding in 1 tegen 1 situatie van diezelfde Frank…Rob ter Burg in de ploeg voor de geblesseerde Daan…kopbal van Rob !!! Doelpunt ?? Nee…zijnet…Vrije trap van Rob smoort in de Zilvermeeuwen-muur..Blessuretijd..Het kan niet meer mis gaan….eindsignaal…Wat een zondag , de 11e juni 2017…Historie is geschreven..LSVV 1 IS 1e KLASSER !! Wat een vreugde…Platte kar…Iedereen 1 voor 1 het veld op …Rob op de schouders …wat schitterend om op deze manier na liefst 509 officiële wedstrijden afscheid te nemen…WE hebben het geflikt….TOP !           Sem

    

En ? Gelukkig hebben we de vele foto’s nog van Michel Bes…welke allemaal ook op facebook LSVV zijn te bekijken..

 

Hieronder nog de krantenverslagen vanuit de Alkmaarsche Courant en het dagblad van de Zaanstreek..

 

Klokken luiden voor LSVV

Ton Rooseboom

Het geluid van de kerkklokken galmde zondagmiddag rond vier uur over Sportpark Voorwaarts. Zoals in Langedijk de gewoonte is bij historische gebeurtenissen. En LSVV beleefde een glorieus moment. De 2-0 zege op Zilvermeeuwen brengt LSVV voor het eerst in de 91-jarige clubgeschiedenis naar de eerste klasse.

,,Geweldig, we hebben gepiekt in de nacompetitie”, stelde Rob ter Burg. De 36-jarige aanvoerder kwam een kwartier voor het eind – van wat zijn afscheidsduel zou worden – in het veld en hij was met een kopbal na een vrije trap van Toine Merk nog dicht bij een treffer. ,,Jammer, dat die er niet inging”, zei hij over zijn poging die in het zijnet belandde. ,,Dat zou helemaal mooi zijn geweest. Maar dit is al fantastisch.”

    

Ter Burg werd meteen na het eindsignaal door zijn jubelende ploeggenoten op de schouders genomen. Het ‘Robbie bedankt!’ klonk oprecht. De routinier onderging de spontane huldiging met een brede lach. ,,Het is een hecht team”, zou trainer Sem Wokke later opmerken. Ook hij nam bij de nieuwe mijlpaal in het Langedijker voetbal afscheid van LSVV. ,,Dit is de kroon op de drie jaar dat ik hier gewerkt heb”, benadrukte de Limmenaar die na de zomer terugkeert naar ZAP. ,,Vanaf april hebben we geen wedstrijd meer verloren en groeide het geloof in de ploeg dat er dit jaar iets moois viel te halen.”

Volgens verdediger Maik den Iseger, die tot de entree van Ter Burg de aanvoerdersband droeg, was LSVV onbevangen aan de nacompetitie begonnen. ,,Er stond tot vandaag bij ons geen druk op. We waren nog fris, zaten in een flow. En we wisten als we meteen vol gas zouden geven, dat we Zilvermeeuwen daarmee in problemen konden brengen.”

LSVV overrompelde de Zaanse tegenstander. Toine Merk had na drie minuten pech dat de bal na zijn fraaie boog van even over de middenlijn op de paal kwam. Een minuutje later kon alles wat LSVV was wel juichen. Ook Danny Havermans raakte de paal, maar Danny Konijn schoot de rebound binnen. De bal werd pas achter de doellijn weggewerkt, zo had ook de arbitrage gezien. En na elf minuten werd het al 2-0 toen de diep gestuurde Merk koel keeper El Guebli omspeelde en de bal in het lege doel schoof.

Zilvermeeuwen begreep nadat de klap te boven was gekomen dat het vol aan de bak moest en testte LSVV-keeper Dave Stet, die met fraaie reddingen de voorsprong vasthield. Een kwartier na rust moest de goalie onder luid applaus naar de kant. ,,De kramp schoot in mijn kuit. Ik kon niet meer”, vertelde de doelman die in de zaal ook een aantal drukke weken had met Hovocubo. Zijn vervanger, de 36-jarige Frank Kramer, bleek echter net zo’n sta-in-de-weg voor de Zaandammers in hun jacht op de aansluitingstreffer. Zo reageerde Kramer knap bij een schot van korte afstand door Kevin Wijndal en hield hij goed zicht op de bal scrimmages vlak voor zijn doel. De ervaren invalkracht had dus ook een groot aandeel in het clubsucces.

 

 

Zuur einde van een goed seizoen

Eric Strouwen

Zilvermeeuwen grijpt naast promotie

Een zuur einde van een goed seizoen. ,,Op grond van de competitie en ook de wedstrijden in de nacompetitie hadden wij het meest recht op promotie naar de eerste klasse”, reageerde Zilvermeeuwen-trainer Eric Heerings hoofdschuddend na de 2-0 nederlaag in de return van de finale van de nacompetitie. ,,Maar dat is iedereen over twee maanden vergeten. ,,Dan speelt LSVV eerste klasse en moeten wij opnieuw aanmodderen in de tweede klasse.”

De gedachten van Heerings gingen, net als die van veel Zilvermeeuwen-aanhangers, terug naar een week eerder. Toen liepen de Zaandammers in het eerste duel de Langedijkers in het eerste half uur bijkans onder de voet. Maar toen de rookwolken waren opgetrokken stond er een 1-1 tussenstand op het bord. In het restant van de wedstrijd waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en kwam er geen verandering meer in de score.

Het duel in Langedijk verliep vergelijkbaar met dat in Zaandam. Alleen nu met LSVV in de beginfase als bovenliggende partij. En een bezoekende ploeg die in de storm wel schade opliep. Het was ontluisterend om te zien hoe makkelijk LSVV in het eerste kwartier door de Zaanse defensie sneed. Bij de lob van Toine Merk vanaf de middellijn kwamen de bezoekers nog met de schrik vrij, de bal belandde via de paal in de handen van doelman Rachid el Guebli. Het bleek slechts uitstel van executie, want nog geen tien minuten later koesterde de thuisploeg een 2-0 voorsprong, dankzij treffers van Danny Konijn en Toine Merk.

Op de vraag naar een verklaring voor de zwakke beginfase, schudde Heerings het hoofd. ,,Die heb ik niet. Het had iets van desinteresse, alsof er werd begonnen met de gedachte ‘het komt wel goed’.”

Na de desastreuze start bracht Zilvermeeuwen het spelbeeld in evenwicht. De gasten kregen ook voldoende mogelijkheden op de treffer, die de spanning volledig terug zou brengen. Maar de LSVV-doelmannen Dave Stet en Frank Kramer (eerstgenoemde verliet een half uur voor tijd geblesseerd het veld) toonden zich deze middag in uitstekende vorm. Waardoor de thuisploeg, die overigens ook meerdere mogelijkheden onbenut liet, zich geen moment serieus zorgen hoefde te maken.

         

Nadat het eindsignaal van scheidsrechter Kevin Kooij definitief een einde had gemaakt aan de promotiedroom van Zilvermeeuwen, barstte op het veld het feest in volle hevigheid los. LSVV vestigde met het bereiken van de eerste klasse een clubrecord, nog nooit kwam de club op dat niveau uit. De spelers van Zilvermeeuwen zochten gelaten de kleedkamer op. ,,Het is zuur”, zuchtte Heerings. ,,We hadden vertrouwen in een goede afloop. We hadden de promotie, vind ik, op grond van het seizoen ook verdiend. In de competitie eindigden we tweede met 61 gescoorde doelpunten. Maar aan die cijfers hebben we vanmiddag helaas niets. We spelen komend seizoen helaas toch weer in die tweede klasse.”