Wedstrijdverslag LSVV VR1 tegen WBSV VR2

Geplaatst op donderdag, 11 mei 2017 |

WBSV. De laatste tegenstander van het seizoen. Nog een keer knallen en dan kunnen de benen gestrekt worden. uitwedstrijd? Een hele moeizame 1-0 overwining. Met de voltallige selectie tot mijn beschikking onder een verlegen zonnetje trapte de meiden af voor de seizoen afsluiter.

Kampioen kunnen we niet meer worden maar in stijl eindigen is altijd prettig. De meiden had nog een klein verzoekje, coach waarom spelen we niet met 3 spitsen? Ja waarom ook niet. Dus zowel Melissa, als Angelique, als Yentl, als Joyce stonden aan de aftrap. En deze offensieve aanpak pakte meteen goed uit. We hadden amper onze plek in de dug-out gevonden of Yentl had de eerste al weer gemaakt. Een lekkere droge streep in de korte hoek 1-0.

De meiden hadden er dus zin in. want net als tegen Limmen was het eerste gedeelte weer ijzersterk. WBSV was nog niet eens in de buurt van Amy geweest. Ok ze kregen dan een corner maar die zal wel niet al te veel problemen opleveren. Toch wel! Hij krulde net voor de 2e paal het doel in: 1-1. Daar moest snel verandering in komen. En gelukkig bleven de dames het overwicht houden. Het maakte eigenlijk niet uit wie er achterin stonden de meiden konden de meeste aanvallen met gemak afslaan. En voorin was het een komen en gaan van kansen. Angelique was een paar keer dichtbij maar haar prachtige slaloms kregen niet het eind die ze verdiende. Yentl daarentegen had wat meer geluk. De bal werd met de rug naar het doel aangenomen, een korte draai en een onhoudbaar schot later en de 2-1 lag erin.

Dit zou ook de ruststand worden. een aangezien het verlegen zonnetje inmiddels flink was gaan branden besloten we de teambespreking lekker buiten te doen. daar vertelde ik dat de dames goed bezig waren maar dat er wel snel een 3-1 gemaakt moest worden. Een gelijkmaker nu zou funest zijn.

Het leek wel of WBSV had meegeluisterd want nadat Rianne de bal voor had gebracht werd deze keurig in het eigen doel geschoten door WBSV. 3-1 dus. Maar lang konden we niet van deze voorsprong genieten, de spits van WBSV stond ineens oog in oog met Amy en haalde verwoestend uit. 3-2.

Gelukkig bood Angelique uitkomst. Waar ze hele dag strooide met prachtige passes en onnavolgbare slaloms haalde ze maar weer eens de trekker over en met succes want de 4-2 kwam van haar slof. Maar ook nu wou WBSV niet opgeven en niet veel later mochten ze de 4-3 aantekenen. Ik werd er een beetje moedeloos van, elke keer als wij scoorden maakte ze gelijk de aansluitingstreffer. Mariska was hier ook klaar mee en, hoe kan het ook anders, met het hoofd werd de 5-3 gemaakt. En daar stopte ook het doelpuntenfestijn. Al was Marisa nog heel dichtbij en konden ook Lisette, Rianne en Joyce bijna op het scorebord worden gezet.

Een mooi slot dus van het seizoen. het is nog even afwachten waar we precies eindigen dit seizoen al is het in ieder geval in de top 5. En dat is gewoon een hele goede prestatie in een seizoen dat alles had. Van een start met forse nederlagen tot een reeks van 12 wedstrijden ongeslagen. Van nare blessures tot prachtige doelpunten. Van gefoeter op de scheidsrechter tot juichen na weer een overwinning.

En dan is het zover, mijn allerlaatste wedstrijd als coach van de dames 1. 4 jaar geleden was ik opeens coach van dit team, een iets te grote mond met een biertje teveel achter de kiezen. Ach het zou maar voor een wedstrijdje zijn. Dat wedstrijdje werd ruim 4 jaar. Van een team dat maar niet kon winnen veranderden ze in een team dat bovenin leuk mee doet. En misschien nog wel belangrijker het werd een hechte groep vriendinnen die elkaar niet alleen op het veld zagen maar ook daar buiten. Ik heb van dit alles altijd ontzettend genoten ook al was de temperatuur ver onder nul gekropen, regende het pijpenstelen of waaide de wind dwars door je heen. Natuurlijk ga ik het missen om op zondag naar LSVV te rijden maar de schoolbanken roepen weer. Gelukkig hebben we zondag nog een barbecue met zijn allen en kan ik nog afscheid nemen van iedereen maar ik wil alvast jullie meiden ontzettend bedanken voor een waanzinnig leuke tijd en ongelooflijk veel succes wensen en vooral heel veel plezier de komende jaren. Ga vooral door zoals jullie dit seizoen speelden. Want inmiddels zijn jullie een verschrikkelijk taaie ploeg die bol staat van het talent en tot hele mooie dingen in staat zijn.

En, als jullie ooit kampioen worden, mag ik dan op het feestje komen?

Met vriendelijke groet,

Remco van Kessel