NACOMPETITIE VOOR LSVV 1  !

Geplaatst op maandag, 15 mei 2017 |

Met een klinkende 1-4 overwinning op het op de 2e plaats staande West Frisia 1 op de laatste speeldag van de competitie , heeft LSVV 1 gistermiddag in Enkhuizen in de 26e wedstrijd van het seizoen afscheid genomen van de reguliere competitie waarin niet alleen een 4e plaats op de ranglijst is verworven maar waar ook nacompetitie voor mogelijke promotie naar de 1e klasse is behaald en er dus nog een mooi ” toetje ” voor spelers en supporters in het verschiet ligt…..

 

A.s. zondag , 21 mei , speelt LSVV 1 op Voorwaarts tegen so Soest 1 , welke ploeg in de 1e klasse op een 11e plek is geëindigd en daardoor tot nacompetitie voor behoud van het 1e klasserschap is veroordeeld. De return in Soest volgt een week later..

Vanaf donderdag is een uitgebreide kennismaking met so Soest en een voorbeschouwing op de wedstrijd van zondag op de LSVV-site te lezen !

Onder leiding van de uitstekende scheidsrechter van Dokkum , speelde LSVV 1 gistermiddag in Enkhuizen een goede partij.  Al snel in de wedstrijd tegen West Frisia  kreeg de sterk opererende Toine Merk een uitstekende kans maar doelman Kok keerde zijn inzet. Niet veel later was het toch Toine die de score , na perfect aangeven van Danny Konijn, opende voor zijn ploeg. Toch wist de thuisploeg nog voor de rust op gelijke hoogte te komen alhoewel aan die gelijkmaker een ” buitenspelluchtje” hing. Doelman Dave Stet voorkwam kort voor het rustsignaal met een uitstekende redding nog een tegentreffer.

Na de rust trok LSVV 1 de touwtjes stevig aan en liet prachtige aanvallen zien. De thuisclub had geen antwoord op het dominante spel van ons en doelpunten konden niet uitblijven. Daarnaast lag West Frisia-topschutter Sonny Pronk volledig aan banden bij de uitstekend opererende LSVV-achterhoede en kon ook invaller Nick Abcouwer geen potten breken in de 2e helft.

 

   

 

 

Vooralsnog wist Boy Kansen een toegekende strafschop niet te benutten maar een voorsprong voor LSVV was een kwestie van tijd… Danny Konijn , na voorbereidend werk van Toine Merk , een fantastische uithaal van Danny Havermans en een schot van invaller Gert Jan Molenaar drukten uiteindelijk het verschil in die 2e helft in doelpunten uit.

Een mooie zege derhalve die ervoor zorgt dat de nacompetitiewedstrijd tegen so Soest met vertrouwen maar bovenal met plezier tegemoet wordt gezien !

Hieronder nog de wedstrijdverslagen van de wedstrijd tegen West Frisia , van de Alkmaarsche Courant en het Dagblad van WestFriesland..

LSVV laat wens van de trainer uitkomen

Sem Wokke, die na dit seizoen naar ZAP vertrekt, was blij met het afscheidscadeautje dat hij voor de wedstrijd alvast kreeg van zijn ploeg. Maar, zo zei de LSVV-trainer, het zou nog mooier zijn als het ook nog zou lukken om de nacompetitie te halen. En die wens kwam uit.

Tegen West Frisia, dat al zeker was van een periodetitel, deed LSVV wat het moest doen. Winnen, met 1-4. En omdat ook de uitslagen op de andere velden gunstig waren, kon er na afloop een klein feestje gevierd worden. ,,Het was ook nog eens een van onze beste wedstrijden van het seizoen”, aldus Wokke. ,,West Frisia spaarde twee of drie spelers, maar los van dat voetbalden wij gewoon echt heel goed. De uitslag had zelfs nog aanmerkelijk hoger kunnen uitvallen.” Nu stond het halverwege door een doelpunt van Toine Merk en een ‘vermeende buitenspelgoal’ van Chris Grooteman 1-1. ,,Na rust hebben wij de tegenstander geen kans meer gelaten. Bij LSVV was vooral Merk goed op dreef. De maker van de openingstreffer was aangever bij de 1-2 van Danny Konijn en de 1-4 van Gertjan Molenaar. Tussendoor miste Boy Kansen een strafschop en deed Danny Havermans met een fraaie uithaal wel nog een duit in het zakje. ,,Al met al gaan we met een heel goed gevoel de nacompetitie in.” Daarin treft het als eerste Soest.

West Frisia heeft zondagmiddag de laatste wedstrijd van de reguliere competitie met 1-4 verloren van LSVV. De Enkhuizers gaan zich nu opmaken voor de nacompetitie.

West Frisia leed volgens trainer Henk Spaan een terechte nederlaag. ,,De eerste helft ging het bij ons nog wel aardig”, vond Spaan. ,,In de tweede helft maakten zij het verschil. Het is ook een goede ploeg en zij speelden nog voor een plek in de nacompetitie.” West Frisia speelde niet met het mes tussen de tanden. Zonder kleerscheuren de wedstrijd doorkomen was het voornaamste doel. ,,Wij wilden geen risico nemen met het oog op de nacompetitie.”