LSVV JO11-3 gaat strijdend ten onder!!

Geplaatst op zondag, 21 mei 2017 |

Op een geweldig mooie voorjaarsdag mochten de jongens van LSVV JO11-3 aantreden voor de spannendste  wedstrijd van het jaar: De KNVB Bekerfinale tegen het, op papier, zeer sterke VVJ uit Utrecht Overvecht.

Het werd een duel die een finale absoluut waardig was. Een zeer grote schare trotse supporters was naar Legmeervogels in Uithoorn afgereisd om de Gele Leeuwen aan te moedigen. Het sportpark van Legmeervogels was omgetoverd tot een waar finale paradijs. Pannaveldjes, erebogen, de KNVB mascottes en uiteraard een imponerende opstelling van alle bekers die er deze dag te verdelen waren.

Een entourage om de bibbers van te krijgen dus. Dat kregen alle meegereisde fans dus. En de spelers…….? die deden ogenschijnlijk cool de warming-up, maar van binnen was de spanning aardig aanwezig.

De wedstrijd startte onder leiding van een officiele scheidsrechter, super!

De eerste helft was een zeer sterke van LSVV kant. Na een ongelukkige 0-1, via via via, werden de ruggen gerecht en wist LSVV op een prachtige manier de 1-1 binnen te werken. VVJ werd al combinerend aangepakt waar de mannen van VVJ een stevig potje fysiek tegenover wist te zetten. 1-1 werd ook de ruststand. Na de pauze gooide VVJ er nog een schepje bovenop, fysiek maar ook gewoon met een paar goede voetballers. Nadat onze LSVV strijders in korte tijd 2 tegendoelpunten moesten incasseren werd duidelijk dat het een moeilijke strijd zou worden om deze pot winnend af te sluiten.

De LSVV fans beten hun nagels er aan alle kanten af en ook in het veld werden de emoties sommige spelers teveel. Alle onderdelen die er bij een echte finale bijhoren dus. De uitslag werd uiteindelijk 1-5, waarna VVJ er met hun supporters een luidruchtig feestje van maakten.

De LSVV jongens gingen als stoere kerels om met de teleurstelling. Even de tranen, de pure teleurstelling, maar onder leiding van de coaches werd er nog even teruggekeken op de uitmuntende prestatie die het team dit jaar heeft geleverd. Vanuit LSVV kregen de spelers en begeleiders nog een LSVV medaille als waardering voor de positieve prestaties en na de huldiging door de KNVB, op het podium met alle toeters en bellen die er bij een echte huldiging horen, konden de trotse mannen weer met een lach naar huis.

Een hele mooie dag, helaas geen winnaar, maar met een superervaring terug naar Langedijk.

En wie weet……..:Volgend Jaar!!