LSVV JO9-1 glorieus kampioen

Geplaatst op maandag, 8 mei 2017 |

Zaterdag 6 mei was de dag waar wij met zijn allen al een paar weken naar uitkeken. Het was de laatste wedstrijd van het seizoen die gewonnen moest worden om kampioen te worden.

We moesten tegen Always Forward, een team wat weinig achteruit loopt en vol op de aanval speelt. Het was jammer dat we de afgelopen twee weken vrij hadden en veel spelers waren ook op vakantie geweest, dus is er weinig getraind en is er geen natuurlijk ritme. Nu hebben wij dat ook niet nodig want we spelen veelal op gevoel. Uiteraard zoals iedereen weet is het toeleven en benaderen van een kampioenswedstrijd totaal iets anders dan een standaard competitiewedstrijd. Ontspanning en spanning wisselen elkaar in hoog tempo af, evenals een schouderklopje of een verbale stemverheffing. Tijdens de wedstrijdbespreking namen we nog even de vakantie door en gingen daarna langzaam de punten op de i zetten. Genieten van het massaal opgekomen publiek was daar een belangrijk onderdeel van. Het is toch wel apart dat wij meer publiek trekken dan LSVV 1, ons vlaggenschip. We mochten op het A-veld en in twee rijen kwamen we het veld op. Always Forward had middels fanatieke ouders ook een groot aandeel in de aanmoedigen naar de beide teams. Toeters maakten het feest compleet. En niet te vergeten een delegatie van Reiger Boys, onze grootste concurrent, die hoopte dat we punten zouden morsen. Wedstrijd begint:

Nerveus was het begin, zij deden zeker niet voor ons onder. Twee weken niet getraind en gevoetbald brak ons een beetje op. Strijd was er wel gelukkig en we probeerden in ons spel te komen wat niet echt lukte. Hun keeper liet de bal los, had hem vast of toch weer niet, maakt niet uit wij knalden hem erin. De bevrijdende 1-0 op het bord. Always Forward liet het er niet bij zitten en ging vol in de aanval en maakte de 1-1. Foutje in hun verdediging en wij weer 2-1 voor. Een van richting veranderd vrije trap bracht hen weer op 2-2. Rust.

Toch enigzins teleurgesteld liepen we naar de kleedkamer. We hadden er toch meer van verwacht. Dan toch maar een paar stemverheffingen. Ga toch gewoon voetballen!! Neem een bal aan en speel gewoon naar een gele. Niets meer en niets minder. Je kan kampioen worden wat maar weinig teams gegund wordt dit seizoen. Tweede helft begint:

De tweede helft was weer echt een helft om van te smullen. De spirit was er en we gingen voetballen en dan zie je dat we leuk kunnen voetballen. Prachtige aanvallen met magnifieke doelpunten. De een nog mooier dan de ander. Alles viel op zijn plek en we piekten op het juiste moment, een kwaliteit die we als geen ander bezitten. Uiteindelijk 6-3 winst en de terechte kampioen!! Als beloning natuurlijk een rit met de platte kar door het dorp, taart eten in de kantine en nog even afsluiten op de klimduin. Ischa, Kiek, Antonni, Denny, Demyon, Sil, Huub, Jort en Kieran, van harte gefeliciteerd met jullie kampioenschap. Ik hoop dat er nog vele zullen volgen.

 

Groeten Dennis