LSVV 1  REKENT AF MET ZAP 1  !

Geplaatst op donderdag, 11 mei 2017 |

Afgelopen zondag deed LSVV 1 wat het moest doen: Winnen van ZAP 1 op Voorwaarts. De 2-0 eindstand was maar een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen in het veld.

LSVV speelde geconcentreerd en ook gedisciplineerd en liet zich niet verrassen door de Breezanders die een week eerder na de 0-3 thuisnederlaag tegen naaste concurrent de Blokkers 1 , degradeerden naar de 3e klasse. In de 1e helft stond Gert Jan Molenaar op de juiste plaats om de openingstreffer te scoren na een mooie aanval over meerdere schijven.

In de 2e helft raakten de krachten op bij onze tegenstander en werd het volledig eenrichtingsverkeer naar doelman Devlin van de Bosch van ZAP , die zich overigens met een aantal fraaie reddingen kon onderscheiden maar het antwoord schuldig bleef op een fraaie kopbal van Danny Konijn uit een mooi aangesneden corner van Toine Merk.

Daarbij bleef het dus en gaat nu alle aandacht uit naar de 26e en laatste competitiewedstrijd a.s. zondag alwaar in Enkhuizen wordt aangetreden tegen West Frisia 1. De ploeg van trainer Henk Spaan is al in het bezit van een periodetitel terwijl WIJ nog moeten hopen op deelname aan de nacompetitie voor mogelijke promotie naar de 1e klasse…

Vanaf a.s. vrijdag is een voorbeschouwing op de belangrijke wedstrijd tegen West Frisia 1 op de LSVV-site te lezen en tevens een actuele stand van zaken met betrekking tot het behalen van een mogelijke periodetitel……

Sem

 

Hieronder nog de verslagen van de wedstrijd tegen ZAP 1 vanuit de Alkmaarsche Courant en de Schager Courant…

 

LSVV: dichtbij, maar niet te vroeg juichen

 

LSVV deed zondagmiddag wat het moest doen tegen ZAP en heeft door de 2-0 overwinning deelname aan de nacompetitie binnen handbereik. Maar in Langedijk willen ze nog niet te vroeg juichen.

Pas als de buit echt binnen is, gaat de vlag uit in Zuid-Scharwoude. Het kan immers op de laatste speeldag van de competitie zomaar nog mis gaan. Dat ondervond de ploeg van trainer Sem Wokke vorig seizoen. Toen speelde LSVV zelf gelijk tegen Kolping Boys en ging FC Uitgeest er, door wel te winnen, met het ticket voor de nacompetitie vandoor.

Dit keer lijkt LSVV deelname aan de strijd om promotie bijna niet meer te kunnen ontlopen. Al zeker van (minimaal) de vierde plek in de eindrangschikking zijn de Langedijkers alleen nog afhankelijk van Zilvermeeuwen. Als zij ‘gewoon’ winnen bij het al gedegradeerde ZAP is de derde periode voor de ploeg uit Zaandam en neemt LSVV de eerste periode over van kampioen FC Uitgeest. En mocht Zilvermeeuwen onverhoopt verliezen, dan is er nog een ander scenario waarbij LSVV als deelnemer aan de nacompetitie uit de bus komt. In dat geval moet het wel zelf drie punten pakken bij West Frisia.

,,We zijn dichtbij”, beseft ook trainer Sem Wokke. ,,Tegen ZAP hebben we wel nagelaten om de uitslag hoger te laten uitvallen. Maar winnen was het belangrijkste. En we hebben geen kaarten opgelopen, dat is ook mooi meegenomen.” Voor rust was het Gert-Jan Molenaar die de thuisploeg op voorsprong zette. In de tweede helft kopte Danny Konijn uit een corner de 2-0 binnen.

LSVV-ZAP 2-0 (1-0). Gert-Jan Molenaar 1-0, Danny Konijn 2-0.

 

 

ZAP heeft op bezoek bij LSVV geen rol van betekenis kunnen spelen: 2-0. ,,Zij waren beter en dan verlies je”, was trainer André Molenaar nuchter.

Hij was desondanks tevreden over het optreden van zijn team. In het eerste half uur kon het al gedegradeerde ZAP zich nog meten met de subtopper. Daar kwam met de openingstreffer verandering in. Miscommunicatie in de verdediging resulteerde zoals zo vaak dit seizoen in een tegengoal. Na die treffer nam LSVV, van trainer Sem Wokke die volgend seizoen in die hoedanigheid terugkeert in de Polder, meer het initiatief. De schade was tijdens de rust nog te overzien.

Met een 1-0 achterstand was er op papier van alles mogelijk. In de pauze had Molenaar zijn spelers nog eens ingefluisterd dat ze elkaar moesten helpen en juist niet op elkaar moesten mopperen. Het grote probleem in de tweede helft was dat ZAP niet tot grote kansen kwam. Een gebrek aan kwaliteit speelde de ploeg parten, was Molenaar eerlijk.

Alleen Malvin Robert kwam in een goede positie. Maar hij wist niet het maximale uit de situatie te halen. LSVV verdubbelde de marge na ruim een uur spelen. Dat was de beslissing. ,,Beide ploegen geloofden het vervolgens wel.”