LSVV 1  BEREIKT FINALEWEDSTRIJDEN NACOMPETITIE  !

Geplaatst op dinsdag, 30 mei 2017 |

Na de 0-2 uitoverwinning op 21 mei in Soest , heeft LSVV 1 door het 2-2 gelijke spel in de thuiswedstrijd afgelopen zondag tegen SO Soest 1 , de finale bereikt van de nacompetitie voor promotie naar de 1e klasse. Een opzienbarende prestatie !

         

 

Na een 0-1 achterstand , scoorde direct na de aftrap Toine Merk met een wereldgoal de gelijkmaker terwijl nog voor de rust Danny Konijn zijn ploeg naar een 2-1 voorsprong kopte. Alhoewel in de 2e helft de Soestenaren nog de gelijkmaker wisten te produceren , liet de thuisclub , mede door het sterke optreden van doelman Dave Stet en een niet te vermurwen LSVV-achterhoede , het niet verder komen…

         

De tegenstander in de 2 finalewedstrijden is Zilvermeeuwen 1 , welke ploeg op Hemelvaartsdag in Utrecht met 1-2 wist te zegevieren over Kampong maar afgelopen zondag in Zaandam na 90 minuten met 0-1 klop kreeg van dezelfde Utrechtenaren zodat een verlenging noodzakelijk bleek. Daarin werd niet gescoord zodat strafschoppen uiteindelijk de beslissing moesten brengen en daarin bleken de Zaandammers de gelukkigste te zijn door met 5-4 te zegevieren.

Op maandag 5 juni , 2e Pinksterdag , wordt door LSVV 1 om 14.00 uur aangetreden in Zaandam terwijl op zondag 11 juni uiteindelijk op Voorwaarts de beslissing zal vallen welke ploeg in het nieuwe seizoen in de 1e klasse zal aantreden…

Vanaf a.s. vrijdag is een uitgebreide voorbeschouwing op de 1e wedstrijd in Zaandam op de LSVV-site te lezen !

Hieronder nog de verslagen , opgetekend vanuit de Alkmaarsche Courant en de Gooi- en Eemlander.

LSVV bereikt finale nacompetitie ondanks aanhoudende druk van Soest in tweede helft

,,Wel een beetje met hangen en wurgen.” Captain Maik den Iseger kon direct na afloop de manier waarop LSVV de finale van de nacompetitie bereikte niet beter omschrijven. Tegen Soest stonden de Langedijkers in de tweede helft onder grote druk, maar met een solide keepende Dave Stet onder de lat en een sterke Tim Emmerik als organisator in de laatste lijn hield de thuisploeg stand.

De uiteindelijke 2-2 bij de return op Sportpark Voorwaarts – een week na de 0-2 zege van LSVV in de uitwedstrijd – heeft als gevolg dat Soest na Nieuw Utrecht en Elinkwijk de derde degradant uit de eerste klasse A is. LSVV mag in een tweeluik met Zilvermeeuwen uitmaken welke ploeg een van de opengevallen plekken volgend seizoen gaat innemen. Dat de finalisten van deze nacompetitie aan elkaar gewaagd zijn, bleek in hun duels voor de reguliere competitie. Zowel in Zaandam als in Zuid-Scharwoude was de uitslag 2-0. En in de eindrangschikking van de 2e klasse A was het verschil na 26 wedstrijden slechts twee punten. Grote afwezige bij LSVV was trainer Sem Wokke, die ziek thuis bleef. ,,Hij moet wel echt ziek zijn, anders was Sem hier wel”, zei keeperstrainer Frans de Witte die samen met Rob ter Burg de coaching waarnam. Zij constateerden dat Soest met Ali Coban en Majid Ghaddari erbij in de return heel wat gevaarlijker voor de dag kwam dan een week eerder het geval was. Coban kon na een klein half uur de score open uit een gemakkelijk gegeven strafschop wegens hands. Stet keerde zijn eerste poging, maar volgens scheidsrechter Van Kampen was de LSVV-keeper te vroeg van zijn lijn gekomen. Bij de herkansing schoot Coban de bal hoog door het midden tegen de touwen, 0-1.

Meteen na de aftrap sloeg LSVV op weergaloze wijze terug. Toine Merk joeg de bal met een volley hoog in de verre hoek. En zo’n vijf minuten later kwam de thuisploeg op voorsprong toen Danny Konijn na een hoekschop de bal bij de eerste paal binnen kopte, 2-1. ,,Dat was voor hen wel een mentale tik”, besefte Den Iseger. Soest ging in de tweede helft alles of niets spelen en dat opportunistische voetbal bracht LSVV herhaaldelijk in verwarring. Stet weigerde echter te capituleren. Zo redde hij in de 50e minuut bij drie schoten op rij van korte afstand en tikte hij even later de bal na een vrije trap van Coban uit de hoek. Op een fraaie uithaal van de Soester spits moest hij echter het antwoord schuldig blijven, 2-2. Na de gelijkmaker draaide Soest de duimschroeven nog meer aan. Af en toe was het buigen of barsten voor LSVV, maar de Langedijkers overleefden. ,,Het ging puur om het resultaat. En dat is goed”, concludeerde Den Iseger met een brede lach.

Over en uit voor SO Soest door Jasper Wiss

Na drie zware seizoenen in eerste klasse toch degradatie

Het seizoen is voor SO Soest op dramatische wijze geëindigd. Na een slecht jaar en het ontslag van coach Herman Wallenburg had de ploeg van interim-trainer Bas Dreef via de nacompetitie nog een kans om in de eerste klasse te blijven, maar dat mislukte hopeloos. Na de 0-2-thuisnederlaag tegen tweedeklasser LSVV, werd in Zuid-Scharwoude met 2-2 gelijkgespeeld en dat was niet genoeg om degradatie uit de eerste klasse te voorkomen. Bas Dreef zag zijn ploeg goed beginnen aan de wedstrijd. SO Soest had ondanks de moeilijke uitgangspositie nog vertrouwen in een goede afloop tegen de tweedeklasser. Een strafschop in de eerste helft voor Soest kon dat vertrouwen nog verder opkrikken. Ali Coban miste echter, maar kreeg een herkansing, omdat de keeper te vroeg van zijn lijn was gekomen. In de tweede poging schoot Coban wel raak. “Wat er daarna gebeurde is ongelooflijk”, aldus Dreef. “Tien seconden na de 0-1 schoot LSVV de bal diep en was het alweer 1-1. Dat is te belachelijk voor woorden.” Na de gelijkmaker was Soest het ook even kwijt en kwam het zelfs op achterstand. Daarmee was de taak bijna onmogelijk geworden om degradatie naar de tweede klasse af te wenden. Ondanks dat maakte Soest de 2-2 en wederom was het Coban die doel trof. Het zorgde voor een kleine opleving bij de blauwhemden. Er volgden nog een paar kansen, maar die werden niet benut. Dreef: “Daarna verstreek de tijd en voelde je dat het niet meer ging lukken.” De degradatie voor Soest uit de eerste klasse A is daarmee een feit geworden. Drie seizoenen lang werd er op dit niveau gevoetbald. In de eerste twee jaar ging het ook moeizaam, maar werd handhaving wel bewerkstelligd. “Sinds de promotie heeft Soest al op de tenen moeten lopen en kwam het vaak op de laatste dag aan.” Dit seizoen liep alles anders bij SO Soest. Vlak voor het einde van het seizoen werd trainer Herman Wallenburg ontslagen en moest Dreef proberen de boel te repareren. Dat is uiteindelijk niet gelukt. “SO Soest hoort gewoon een eersteklasser te zijn”, is de interim-coach van mening. Toch noemt hij de uiteindelijke degradatie wel terecht. “Als je over twee wedstrijden van een tweedeklasser verliest, dan heb je iets niet goed gedaan. De kwaliteit hoort dan boven te komen drijven, maar dat is niet gebeurd.” Een moment waarop Soest aantoonde niet van eersteklasse-niveau te zijn, was de 1-1, kort nadat het team op voorsprong was gekomen. “Die tegengoal was echt een mokerslag.” Dat de degradatie, ondanks het moeizame seizoen en de slechte vooruitzichten na de thuiswedstrijd tegen LSVV, hard is aangekomen bij de selectie van Soest bleek wel uit de reactie van aanvoerder Robin Smeeing. Onderweg naar huis vanuit Zuid-Scharwoude kon de captain geen woorden vinden voor het pijnlijke resultaat van zijn ploeg.