VERLIESPARTIJ LSVV 1 IN GROOTEBROEK…..

Geplaatst op dinsdag, 4 april 2017 |

    

Het begin van de wedstrijd afgelopen zondag tussen de Zouaven 1 en LSVV 1 was hoopvol…Binnen 5 minuten was het Gert Jan Molenaar die in een onoverzichtelijke situatie zijn voet op het juiste moment tegen de bal zette en doelman van Loon van de Zouaven daarmee wist te verschalken en de 0-1 op het scorebord bracht. De thuisclub trok daarna het initiatief naar zich toe en maakte het ons flink moeilijk… Een kleine 10 minuten voor de thee kwam dan ook de gelijkmaker na een fraaie aanval. Nog fraaier was 1 minuut voor de rust de actie van Boy die met een uithaal van ruim 45 meter bijna zijn ploeg op voorsprong bracht maar het was de ervaren doelman van de Zouaven die met een uiterste krachtsinspanning dat wist te verhinderen zoals uit de mooie foto’s van Michel Bes blijkt…

    

Het eerste kwartier na de rust was voor ons met een mooie kans voor Daan maar opnieuw stond van Loon in de weg en nadat een 25 minuten voor tijd de Zouaven op voorsprong kwam was het over en uit voor ons maar werden diverse kansen door de Grootbroekers om zeep geholpen en bleven wij hoop houden.. Uiteindelijk bleef het bij die 2-1 stand en daar viel weinig op af te dingen..

A.s. ZATERDAGAVOND staat om 18.30 uur de thuiswedstrijd tegen Alkmaarsche Boys op het programma. Voorbeschouwing is weer op de LSVV-site te lezen.

Hieronder nog de krantenverslagen vanuit de Alkmaarsche Courant en het dagblad van Westfriesland.

LSVV afgetroefd door Zouaven

Zouaven is bezig aan een sterke reeks. En dat heeft LSVV aan den lijve ondervonden. Met een 2-1 nederlaag kwamen de Langedijkers er nog genadig af in Grootebroek.

Het begin was nog goed voor LSVV, want al na drie minuten wist Gert-Jan Molenaar de score te openen. ,,Maar al rap bleek dat Zouaven gewoon een goed team heeft”, zei trainer Sem Wokke over de ploeg die al sinds de winterstop niet meer verloor. ,,Dat wisten we natuurlijk al van de bekerwedstrijd die we in januari van ze verloren. En van het thuisduel dat vorig jaar in 3-3 eindigde.”

Toch wist LSVV dit keer aardig lang stand te houden en kwam het na de 1-1 van Robin Kooiman (’Een fantastische aanval’) bijna nogmaals op voorsprong. Boy Kansen zag tien seconden voor rust dat Zouaven-doelman Aron van Loon iets te ver voor zijn doel stond en haalde uit vanaf de middenlijn. ,,Wij stonden al te juichen”, aldus Wokke. ,,Maar met een uiterste krachtsinspanning haalde de keeper de bal er nog uit.”

De actie van Kansen was wel een opmaat voor de tweede helft, waaraan LSVV furieus begon. Dat hield de ploeg een kwartier vol. Toen viel de 2-1. ,,En daarna was het compleet over en uit. Zij waren echt op alle fronten beter en hebben nog zoveel kansen gehad. Omdat die er niet in gingen en er zeven minuten blessuretijd werd bijgetrokken hielden we een beetje hoop. Maar een gelijkspel zou echt onterecht geweest zijn.”

Zouaven-LSVV 2-1 (1-1). Gert-Jan Molenaar 0-1, Robin Kooiman 1-1, Max Boukens 2-1.

In jacht op periodetitel tonen Grootebroekers suprematie tegen LSVV

De Zouaven oppermachtig

De Zouaven is bezig aan een sterke reeks. Dit heeft LSVV gisteren aan den lijve ondervonden. De ploeg uit Grootebroek was op eigen veld oppermachtig tegen de nummer 4 van de ranglijst. Dat het team van Pim Kaagman ’maar’ met 2-1 won was dan ook geen goede weergave van het krachtsverschil.

Sinds de winterstop werd er nog niet verloren door De Zouaven, maar liefst zeven wedstrijden op rij stapte de ploeg al niet meer als verliezer van het veld. Tegen LSVV is vanaf de eerste minuut duidelijk waardoor dat komt. De bezoekers worden bij de strot gegrepen en na de aftrap is de ploeg al direct gevaarlijk. Aanvaller Jens Bakker weet zijn hoofd echter net niet genoeg tegen de bal te drukken. Verder zet De Zouaven LSVV flink onder druk en zorgt er zo voor dat de bezoekers amper van hun eigen helft af komen. Dat moet ook wel, want wil De Zouaven nog iets maken van dit seizoen dan is winst op LSVV noodzakelijk. Alleen zo maakt de ploeg nog kans op de titel in de derde periode.

Het sterke begin van de thuisploeg wordt echter ruw verstoord door een goal aan de andere kant. Omdat LSVV weet wat De Zouaven in huis heeft – in de beker won De Zouaven dit jaar al met 1-2 – zakt de ploeg na de 0-1 ver(der) in. De thuisploeg blijft echter op dezelfde voet doorgaan en lijkt een minuut later op gelijke hoogte te komen. De poeier van Roy Janssens komt echter op de paal en rolt vervolgens het doel weer uit.Diezelfde paal is even later iets meer behulpzaam als de 1-1 wel valt. Na een knappe actie van Dennis van Tricht bedient de aanvaller met een lange bal Robbin Kooiman, die niet nadenkt en met een mooie volley de bal via de paal binnen knalt.

Het is loon naar werken voor De Zouaven, maar op slag van rust wordt duidelijk dat LSVV nog wat in petto heeft voor de tweede helft. Boy Kansen ziet namelijk dat De Zouaven-keeper Aron van Loon iets te ver voor zijn doel staat en haalt uit vanaf de middenlijn. De goalie weet met een uiterste krachtsinspanning de bal tot corner te verwerken.

De actie van Kansen is wel een opmaat voor de tweede helft, waaraan LSVV furieus begint en De Zouaven flink onder druk zet. Dit duurt echter niet te lang, waardoor de ploeg van Kaagman net als in de eerste helft uiteindelijk weet te domineren. De ene na de andere kans volgt, maar hierbij wordt direct pijnlijk duidelijk waar op dit moment het grootste pijnpunt ligt bij de Grootebroekers. Maar liefst acht à negen keer hebben ze de kans het duel te beslissen, maar alleen Max Boukens weet nog te scoren.

,,We spelen al heel lang zo. Zijn veel beter en belonen onszelf telkens niet’’, baalde Kaagman na afloop. ,,Maar uiteindelijk verdiende er maar één ploeg om te winnen en die is het gelukkig ook geworden.’’