Wedstrijdverslag LSVV VR1 – VIOS-W VR1

Geplaatst op donderdag, 16 maart 2017 |

Door de opmars van de dames spreken we sinds kort over wedstrijden die om de titel gaan. Zo ook tegen Vios-W. Een tegenstander die ons, gezien de uitslagen, niet bepaald ligt. Zover ik me kan herinneren stapte de dames uit Warmenhuizen altijd als winnaar van het veld en ook vaak met grote cijfers.

We waren dus gewaarschuwd. Maar de dames hebben de laatste weken bewezen een taaie tegenstander te zijn die moeilijk te kloppen is.

“Gewoon” spelen als tegen Koedijk was dan ook het devies. Achterin de boel dicht houden en voorin een goaltje meepikken. Makkelijk gezegd maar natuurlijk niet zo makkelijk gedaan. Helaas mocht ik mijn plannen snel wijzigen want na een gelijk opgaande eerste 10 minuten wist Vios-W toch een doelpunt te maken. De dame in kwestie scheen dit wel vaker te doen. Dit seizoen al 38 keer. En helaas bleef het niet bij dit doelpunt. De dames uit Warmenhuizen mochten nog 2 maal aanleggen. Vooral de manier waarop deze goals vielen baarde me zorgen. Makkelijk balverlies op het middenveld werd ons vaak fataal, bliksemsnel schakelde Vios-W om en voor je met je ogen kon knipperen lag de bal al tegen de touwen. Dat tussendoor ook nog een doelpunt van ons werd afgekeurd hielp ook niet echt mee.

Helaas hebben we geen camera’s langs het veld staan maar iedereen, behalve de grensrechter, was het over eens: er stonden nog verdedigers op de doellijn dus kon het geen buitenspel zijn.

Pislink liep ik met de meiden naar de kleedkamer. Een betere tegenstander tegenkomen is prima, dat ze er meer scoren dan ons, iets minder prima. Maar de manier waarop we de goals tegen kregen was LSVV dames 1 onwaardig. Waar was die solide ploeg die de bal zo lekker rond kan laten gaan. Waar is die muur van gewapend beton die wij verdediging noemen. Dit moest anders. Verliezen is nooit leuk maar doe er dan wel alles aan zodat jezelf niks valt te verwijten.

Dus aangespoord door een boze coach gingen de meiden terug het veld op. En gelukkig gingen de dames een heel stuk beter voetballen. Joyce kreeg het op doel een stukje rustiger al was Vios-W af en toe gevaarlijk voor haar neus te vinden.

Het was dus duidelijk, ondanks het betere spel van de dames was Vios-W vandaag gewoon een maatje te groot. Gelukkig deed Sabine nog wat terug door te scoren en de 1-3 te maken. Sabine debuteerde vandaag in het grote dames 1. Normaal gesproken speelde deze kleine meid met Yentl in de MO15 maar ze wou zo graag een keer meespelen met het eerste. Geen probleem al moest ik natuurlijk wel spaarzaam zijn met haar speelminuten. Ze moest immers na onze wedstrijd nog met haar eigen team spelen.

En nu doorpakken, gelijk die 2-3 maken en Vios-W zenuwachtig maken. Maar ondanks dat de dames er soms dichtbij waren lukt het niet om Vios-W van zijn stuk te brengen, sterker ze breidde de voorsprong uit naar 4-1 en later zelfs naar 5-1. En zo gebeurde er iets wat sinds 25 september niet was gebeurd. LSVV stapte als verliezer van het veld af. 204 dagen lang waren deze dames ongeslagen. WMC, Limmen, HSV, de Rijp, RKEDO, WBSV beten zich allemaal stuk op deze dames. Dat we een keer zouden verliezen, daar hadden we wel rekening mee gehouden maar jammer is het natuurlijk wel. Gewoon deze wedstrijd vergeten. We zijn nog lang niet uitgeschakeld voor het kampioenschap en volgende week staat er weer een kraker op het programma: Zeevogels. Een club die gezien de stand aan ons gewaagd is.

Met vriendelijke groet,

Remco van Kessel