Wedstrijdverslag LSVV VR1 tegen WMC VR1

Geplaatst op donderdag, 30 maart 2017 |

Wederom stond WMC vandaag op het programma, deze keer thuis en tegen het eerste elftal. Angelique moest de wedstrijd wederom aan zich voorbij laten gaan. Mevrouw was nog uitgegaan van het oude tijdstip en stond keurig om 9:45 klaar in de kantine. Echter de wedstrijd was verplaatst naar 14:30. Ze was dus een beetje aan de vroege kant en aangezien Angelique ‘s middags moest werken, moesten we haar net als vorige week weer missen.

Yentl kon wel mee doen en voor de rest was de bank ook goed gevuld, zij het wel met wat pijntjes links en rechts.

Normaal gesproken neemt Gerard de leiding van de wedstrijd in handen maar deze week was ik de aangewezen persoon. Een beetje onwennig was het allemaal wel. Zo kwam ik erachter dat een fluit wel handig is als je scheidsrechter bent. En vlaggen voor de grensrechters, die moet de scheidsrechter ook regelen. Gelukkig alles was voor de wedstrijd compleet. Dus we konden aan de aftrap beginnen! Wist u trouwens dat een voetbal een vrij essentieel onderdeel is van het spel? Ik ook niet dus die miste ook bij de aftrap net als een munt voor de toss.

Oftewel ik bakte er helemaal niks tijdens mijn eerste minuten als scheidsrechter. De dames bakte er gelukkig wel wat van tijdens de wedstrijd. Als verwacht domineerde de dames in deze wedstrijd en speelde het spel vooral op de helft van WMC af. Doelpunten? Nee nog niet echt. Gelukkig bracht Amy daar verandering in.

Het grote voordeel van scheidsrechter zijn is dat je nog dichterbij de actie bent. En zo kan ik Amy zien aanleggen voor een prachtig afstandsschot van dertig meter over de keeper heen en in het lege doel. Een tien met een griffel! En de hatelijk nul van het scoringsbord. 0-1 halverwege de eerste helft deed geen goed recht aan het spelbeeld en gelukkig vond WMC dat ook, daarom schoten ze maar snel een bal in hun eigen doel om de 0-2 op het bord te krijgen.

 

Kirsten Schreuder vond dit nog niet genoeg en met een heerlijke boogbal in de verre kruising wist zij de 0-3 op de borden te krijgen. Ook deze beauty kon ik van dichtbij bekijken. Ik voelde me steeds meer toeschouwer worden waardoor ik ook niet echt goed meer oplette op het wedstrijdverloop. Voor wie was die uitbal ook al weer? En meteen zeggen of iets een overtreding is klinkt makkelijker dan het is. Kortom de tegenstander was niet altijd te spreken over mijn fluitkunsten. Een vermeende terugspeelbal spande toch wel de kroon. Voor ik er erg in had blies ik op mijn fluit! Shit nu moet je wat zeggen en wat is ook al weer de regel. Gelukkig hoorde ik Kirsten Merk roepen dat het dan een indirecte vrije moest zijn. Die de dames er dan weer niet in kregen ondanks dat hij op nog geen 7 meter van het doel lag.

Marisa was daarnaast nog heel dichtbij een vierde van de dag maar de 3-0 zou ook de rust zijn. Op naar de kleedkamer en snel nog even wat aanwijzingen geven aan de dames maar ik moet natuurlijk proberen het laatste beetje schijn van onpartijdigheid proberen hoog te houden. De grensrechter en de coach van tegenpartij hadden me immers al gewezen op mijn dwalingen op het veld.

Dus snel wat aanwijzingen en wegwezen. Na een kwartier moest ik er voor zorgen dat de tweede helft kont beginnen. Dat ging me trouwens best goed a. Gewoon op je klokje kijken en fluiten, niet heel moeilijk.

In de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde als dat van de eerste helft. LSVV deelde de lakens uit en WMC mocht volgen. En zo gebeurde het dat Kirsten Merk mocht aanleggen voor de vierde van vandaag. Een beauty. Een lekkere droge streep! Onhoudbaar voor de keeper!

Waar Kirsten aan de ene kant van het veld dus de 4-0 maakte was mevrouw ook betrokken bij de enige tegentreffer van vandaag. Een bal richting keepster Marissa was iets aan de korte kant en dat zag de aanvalster van WMC ook. Ze pikte de bal handig op en schoof hem in het lege doel. 4-1.

Maar dit was ook eigenlijk het enige echte wapenfeit van WMC, zoals gezegd WMC mocht volgen en LSVV deelde de lakens en dat frustreerden sommige speelsters van WMC dusdanig dat de duels steeds feller werden. Vooral Amy was hierin het mikpunt en was vaak in de clinch met haar tegenstander. Een trap op de enkel vond ik te ver gaan en kende LSVV een vrije trap toe. De dame van WMC was het hier duidelijk niet mee eens en bleef door gaan met stevige duels. Het verbaasde me dan ook niet dat uitgerekend zij verantwoordelijk was voor de blessure van Rianne. Ok, het was een ongelukkige samenkomst maar feit bleef wel dat de knie van Rianne klaar was voor vandaag en Rianne met een van pijn vertrokken gezicht van het veld af moest. Een blik om mijn klok leerde dat het nog 3 minuten was tot het einde en niet veel later vond ik het ook wel genoeg zo. Laten we stoppen voordat er nog meer gewonden vallen.

Dus wederom een overwinning voor LSVV en drie dames die een doelpunt achter hun naam konden zetten. En de scheidsrechter van vandaag? Ach ik ben allang blij dat Gerard de volgende wedstrijd gewoon weer fluit….

Met vriendelijke groet,

Remco van Kessel