Wedstrijdverslag LSVV JO11-4 tegen Koedijk JO11-8

Geplaatst op zaterdag, 4 maart 2017 |

Vandaag mochten we thuis tegen Koedijk JO11-8 spelen. Het zou moeilijk worden om het perfecte niveau van vorige week te evenaren. Maar we gingen het wel proberen.
Iedereen was aanwezig en konden we weer gewoon wisselen. Waren gelukkig een hoop supporters aanwezig om de boys aan te moedigen.
Door de jongens te vertellen om vanuit je positie te spelen en druk te zetten zodra de tegenstander de bal had en waar nodig je medespelers te helpen. Bleek vandaag weer de juiste zet.
Vanaf de 1e minuut zaten we er bovenop en kreeg Koedijk de bal niet weg. Na een mooie hoekschop van Daan schoot Guilian vrij snel de 1e erin. Niet lang erna schoot Rob de 2e binnen.
Koedijk was hierdoor redelijk van slag en kon de bal niet goed weg krijgen.
Nu moesten we druk blijven zetten. Onze spitsen zorgde ervoor dat de bal van hun keeper niet makkelijk afgespeeld kon worden. En deze moest dus vaak door de lucht gespeeld worden. Op het middenveld stond Gijs, Finn en Daan klaar om de bal op te vangen.
Na weer goed rond spelen kwam de bal bij Sem, die gaf hem aan Rob en toen stond het al 4-0.
Zep en Sem Nan hadden het achterin goed voor mekaar. Werd goed samen gespeeld en niet gepingeld. Ook Rick deed weer goed mee, en zorgde er af en toe voor dat we rustig konden opbouwen.
Na een mooie aanval gaf Rob goed voor op Sem en die schoot meteen met rechts de 5e erin. Niet lang erna gaf Guilian de bal voor, en kwam bij Rob terecht. Hij bedacht zich geen seconde en scoorde de laatste van de 1e helft. Nog niet eerder stonden we met rust al 6-0 voor.
Tijdens de limo de jongens nog wel op hun hart gedrukt om dit vol te houden en op deze manier door te gaan. Maar wat speelden ze goed.
Het begin van de 2e helft ging op en neer. Wij kregen wat kansen die net naast werden geschoten, en de schoten van Koedijk werden of door Rick tegengehouden, of Zep en Sem Nan stonden weer goed te verdedigen.
Finn verdeelde vandaag zijn krachten wat beter en voetbalde erg goed vanuit zijn positie.  Nadat hij de bal had afgepakt gaf hij hem aan Gijs. Die controleerde de bal, speelde zichzelf vrij en gaf hem goed voor, en Rob scoorde de 7e.
Guilian die vaak wat meer vanuit de verdediging  voetbalt stond nu wat langer voorin. Was vandaag een goede keuze, want hij schoot zijn 2e erin. Daan liet ook weer zien dat hij op meerdere posities goed kan spelen. Op het middenveld waren we heer en meester. Aan Gijs kan je zien dat hij elke wedstrijd beter wordt. Hij kon zichzelf helaas vandaag niet belonen met een verdiend doelpunt. En op het moment dat hij eindelijk vlak voor het doel kon schieten, werd hij neer gehaald. De best goed fluitende scheids Marcel gaf wel in plaats van een penalty een vrije trap. Maar dat maakte niet veel uit. Bedankt voor het fluiten.
De laatste werd gemaakt door Rob. Waardoor de einduitslag kwam op 9-0.
De nummer 1 Alcmaria heeft vandaag gelijk gespeeld tegen Zeevogels waardoor we nog steeds meedoen om de prijzen.
Heerlijk gevoetbald jongens. Wederom een prachtige teamprestatie.
Mike