Spannende wedstrijden bij LSVV J09-1

Geplaatst op dinsdag, 7 maart 2017 |
Vorige week moesten we een bekerwedstrijd spelen tegen AFC 34. AFC 34 is natuurlijk een begrip hier in de regio dus konden we onze borst nat maken.
Wij spelen als een van de weinige teams bij LSVV om twee prijzen. We hebben ook een selectie die dit kan opvangen. Helaas speelden we deze prachtige affiche in de stromende regen.
Wij waren de betere in de eerste helft maar konden dit net niet belonen met een paar doelpunten. 0-0 de rust in. Tweede helft hetzelfde beeld maar nu wel gelukkig twee doelpunten en een terechte
voorsprong. Toch nog een fout in onze verdediging en de 2-1 tegen de touwen. De hele wedstrijd beter maar nu toch nog onder druk. Druk waar we moeilijk onder vandaan kwamen. Met nog 1 minuut te gaan nog een laatste kans voor hen alleen op onze keeper maar gelukkig net naast. Ronde verder en hopen we dat we IJsselmeervogels of Spakenburg loten.
Zaterdag 4 maart speelden we tegen Zwanenburg, ook een tegenstander waar je niet vaak tegen speelt maar wij hebben een jaar met roemruchte tegenstanders. Dat heb je als je een team bent met potentie. Om de potentie eruit te laten komen deden we nu eens een keer een andere wedstrijd bespreking. De ouders de kleedkamer nu uit en even met elkaar zijn. Wat er gezegd en gedaan is blijft onder ons maar we stonden na 23 seconden 1-0 voor. Meestal voetballen we dan wat makkelijker maar niets is minder waard. We werden teruggedrongen en kwamen er niet meer aan te pas. Zij waren handiger en wisten elkaar makkelijker te vinden. De 1-1 hing in de lucht maar wij hebben de beste keeper in de regio op doel die de 1-1 kon tegen houden. Uiteindelijk werd een te korte terugspeelbal ons fataal en stond de terechte 1-1 op het bord. Knap was wel dat we net voor rust de 2-1 wisten te maken na een prachtige aanval. In de rust toch maar eens aangeven dat bij het voetbal je een bal moet aannemen, naar een iemand met een geel shirt moet passen en knallen op dat hok. En niet te vergeten, met zijn allen aanvallen maar zeker ook verdedigen. Dat ging blijkbaar het ene oor in en andere oor weer uit want de tweede helft vertoonde het zelfde beeld. Zij toch beter en werden nu ook continu gevaarlijk. Wij konden het niet meer opbrengen zo leek het om het pasje extra te doen. De 2-2 was een logisch gevolg. Traantje hier en daar langs de kant en diegene met de grootste tranen kwam er in, kapte een man uit en haalde verwoestend uit in de bovenhoek. Dat is toch wel een kwaliteit van ons, vanuit het niets kunnen meerdere spelers het ineens op de heupen krijgen en een doelpunt scoren. Dat hadden zij niet verwacht meer want we waren rijp de voor de slacht. Daarna nog een keurige 4-2 vanuit ons. Toch gewonnen in deze zware spannende wedstrijd. Moest ook want we willen in het spoor van koploper DSS blijven. We zullen wel beter als team moeten gaan spelen want anders lopen we het wel een keer op. We gaan het beleven.
Gr. Dennis