LSVV 1  WINT IN HEILOO !

Geplaatst op maandag, 6 maart 2017 |

En daar zag het na de eerste 3 kwartier voetballen tegen de Foresters 1 afgelopen zondag beslist niet naar uit…
Met een 1-0 achterstand na een zeer matige vertoning van LSVV-zijde werd de kleedkamer opgezocht en konden onze supporters en supportsters , die weer in de meerderheid waren ten opzichte die van de thuisclub , zich in de kantine warmen daar waar het spel van hun favoriete ploeggie dat beslist niet gaf…
De puntjes werden in de kleedkamer tijdens de rust op de “ i “ gezet en met hernieuwde moed begonnen we aan de 2e helft en al snel werd duidelijk dat de gelijkmaker een kwestie van tijd zou zijn. Alhoewel al een aantal kansen niet werden benut was het in de 70e minuut uiteindelijk toch raak en was doelman Biskanter van de Foresters kansloos op een hard schot van Toine Merk. 1-1.
LSVV zette , onder aanvoering van de gedreven spelende aanvoerder Rob ter Burg , door en al snel was het Rob zelf die een mooi aangesneden cornerbal van Boy Kansen perfect met zijn hoofd wist af te ronden. De honger naar een 3e doelpunt was lang niet gestild en het was opnieuw Toine Merk die na een lange run met een snoeiharde uithaal opnieuw doelman Biskanter volstrekt kansloos liet. De stand had nadien nog hoger uit kunnen vallen maar Gert Jan Molenaar wist een uitgelezen mogelijkheid daartoe helaas niet te benutten.
Zo bleef het na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Mitchel Krop bij die 1-3 stand voor LSVV en gaven later de overige uitslagen reden tot extra vreugde toen bleek dat een 3e positie op de ranglijst door ons kon worden ingenomen…Klasse mannen !

A.s. zondag staat opnieuw een uitwedstrijd op het programma. Aan de Gildenweg in Blokker is de Blokkers 1 de tegenstander. Een uitgebreide voorbeschouwing is vanaf a.s. donderdag weer op de LSVV-site te lezen.

Sem

Verslag vanuit de Alkmaarsche Courant :

Opleving LSVV duwt machteloos Foresters dieper richting probleemzone.
’Heilig vuur’ komt net op tijd

,,Dit is het ongrijpbare van voetbal”, sprak LSVV-trainer Sem Wokke na afloop van de 1-3 overwinning bij Foresters. Na een eerste helft zonder spektakel, en waarin bijna niets lukte, kreeg zijn team in de tweede helft plotseling toch nog de vleugels. Hoe dat zo ineens kwam, blijft vooralsnog raadselachtig. ,,Ik ben in de rust ook niet zo heel vriendelijk geweest. Het was zó slecht wat we lieten zien. En we hadden geen kans gecreëerd, terwijl er veel ruimte lag op het middenveld. Ik dacht ook nog: waar train je dan voor?” De Langedijkers toonden weinig voetballiefde, al was dat bij de thuisploeg niet veel beter.
In de eerste 45 minuten hadden beide ploegen moeite met het vasthouden van de bal. Er werd veel en fel gejaagd waardoor balbezit snel en vaak werd overgegeven aan de andere partij. Te vaak. En daarom vielen er slechts twee schoten op doel te noteren in het eerste bedrijf.

Goal uit het boekje

Eén daarvan was de goal van Mike de Lange. De spits van Foresters bekroonde – vlak voor rust – een fraaie aanval over meerdere schijven en schoot de afgemeten voorzet van Chris Poulino van dichtbij binnen. Het bleek een van de spaarzame hoogtepunten van de thuisploeg, dat verder helemaal niks creëerde. Foresters leek stand te houden, maar men kreeg een kwartier voor tijd alsnog de deksel op de neus, toen LSVV wakker werd. ,,We zijn een team dat niet weet hoe we een voorsprong moeten vasthouden. We moeten leren die overwinning dan over de streep te trekken”, stelde Foresters-captain Simon Duindam. ,,We hebben keihard gewerkt maar onszelf uit de wedstrijd gehaald door het spelen van de lange bal.” Het gemis van creatieveling Barry Koppes en het vroegtijdig uitvallen van Mitchell Zwart zag Duindam ook als een zware dobber. ,,We waren vleugellam voorin en we konden weinig ballen vasthouden. Dan wordt het heel moeilijk voetballen.”

Toine Merk leidt de dans

LSVV werd na rust juist gevaarlijker en een gelijkmaker hing in de lucht.,,Maar we wisten ook dat we veel beter konden voetballen”, vertelde Wokke. ,,Dat hebben we ook laten zien. Opeens was de concentratie er weer, het heilige vuur was terug en toen maakten we nog een paar mooie doelpunten.” Een kwartier voor tijd schoot Toine Merk, randje zestien, kiezelhard tegen de touwen en zo kwam de vlam er weer in bij LSVV. Drie minuten later was het Rob ter Burg die de vrije trap van Boy Kansen binnen kopte. Het bleek een ware knock-out voor de Heilooërs, die niet meer bij machte waren dit te veranderen. Toen linksbuiten Toine Merk het nog een keer op zijn heupen kreeg, was het echt ’game over’. Merk slalomde door de Heilooër defensie en sloot af met een fraaie streep, die via de onderkant van de lat binnen suisde. Door het gelijkspel van Blokkers, zakt Foresters een plekje naar de een na laatste plaats. LSVV heeft alle hoop gevestigd op de nacompetitie.