LATE WINST LSVV 1 IN BLOKKER !

Geplaatst op maandag, 13 maart 2017 |

Het benutten van de vele kansen in de 18e competitiewedstrijd van LSVV 1 tegen de Blokkers 1 , bleek afgelopen zondagmiddag een probleem voor de LSVV-spelers maar uiteindelijk was het 7 minuten voor het eindsignaal aanvoerder Rob ter Burg die met een rake kopbal uit een mooi aangesneden cornerbal van Toine Merk de verlossende 0-1 op het scorebord bracht en hoewel het met een directe vrije trap van de Blokkers in de blessuretijd nog ” billen knijpen ” werd , bleef gelukkig die 0-1 stand gehandhaafd en kon de 3e stek op de ranglijst gehandhaafd blijven.

A.s. zondag opnieuw een uitwedstrijd voor LSVV 1. Op sportpark Zeewijk in IJmuiden is Stormvogels 1 de tegenstander. Vanaf a.s. donderdag is weer een uitgebreide voorbeschouwing op de LSVV-site te lezen.

Sem

 

Hieronder nog de krantenverslagen vanuit de Alkmaarsche Courant en het Dagblad van Westfriesland van de wedstrijd tegen de Blokkers:

 

Roze koeken kunnen weer op tafel bij LSVV

 

Tegen het laaggeklasseerde Blokkers had LSVV flink wat kansen nodig om het verschil te maken. Pas in de slotfase wisten de Langedijkers de winst veilig te stellen: 0-1. Met die zege deed de ploeg niet alleen goede zaken op de ranglijst, ook mogen de spelers zich nu donderdagavond na de training tegoed doen aan een roze koek.

Het is een afspraak die trainer Sem Wokke met zijn spelers gemaakt heeft. Als zowel het eerste als het tweede elftal wint, dan trakteert hij de donderdag erna op roze koeken. ,,Dat was al weer even geleden”, vertelde Wokke. ,,Maar het tweede won vandaag ook, dus ik zal er weer een stuk of 36 inslaan deze week.”

Dat de hoofdmacht drie punten zou pakken, daar gingen ze eigenlijk wel een beetje vanuit in Langedijk. Maar de ploeg maakte het zichzelf lastig. In de eerste helft kwam LSVV goed weg toen Mick van der Gulik een goede kans miste, maar zelf hadden de bezoekers veel meer mogelijkheden om de score te openen. ,,Ik denk voor rust een stuk of vier”, aldus Wokke. ,,En in een tweede helft acht. Echt dotten van kansen. We hebben het onnodig spannend gehouden.”

Maar gelukkig voor LSVV was daar ’good old’ Rob ter Burg, die in de slotfase een corner van Toine Merk binnen kopte. ,,Als we willen blijven meedoen om de derde plek moeten we dit soort wedstrijden winnen. En doordat Kolping Boys en West Frisia allebei een flinke misstap maken vandaag, doen we goede zaken.”

 

Blokkers – LSVV 0-1 (0-0). Rob ter Burg 0-1.

 

De Blokkers baalt na late tegentreffer

 

,,Twee minuten voor tijd schieten zij de winnende treffer binnen. Dat is wel balen’’, zei De Blokkers-trainer Constantijn Schouten na de 0-1 nederlaag tegen hoogvlieger LSVV.

De oefenmeester had desondanks genoten van de wedstrijd. ,,Een mooie pot met een prima scheidsrechter. Dat zegt wel iets als ik dat als verliezend trainer zeg. Hij liet veel toe, waardoor de wedstrijd een hoog tempo kende. Mooi.’’

Schouten keek ook tevreden terug op de prestatie van zijn ploeg. ,,In de eerste helft waren wij iets beter, vond ik. En dat tegen de nummer drie van de competitie.’’ In de persoon van Mick van der Gulik kreeg de thuisploeg de grootste kans. Oog-in-oog met de doelman van LSVV trof hij echter geen doel. Toen LSVV de bal op de paal schoot, kwam de thuisploeg overigens goed weg.

,,In de tweede helft ging LSVV meer druk zetten. Daar hadden wij het moeilijk mee. We verloren de slag op het middenveld’’, zag Schouten. Toch gaf de thuisploeg zich niet zomaar gewonnen. ,,Ik denk dat veel tegenstanders ons een vervelende ploeg vinden om tegen te spelen. We knokken voor wat we waard zijn. Dat het niet altijd gepaard gaat met mooi voetbal kan ons niet zoveel schelen. We weten wat we kunnen en ook wat we niet kunnen. En we weten dat we het iedereen in deze klasse moeilijk kunnen maken. Dat hebben we maar weer eens bewezen.’’