LSVV J09-1 speelt een ouderwetse thriller onder de vleugels van de Sint Johannes de Doper

Geplaatst op dinsdag, 7 februari 2017 |
Zaterdag 4 februari moesten we tegen Reigerboys. We weten met zijn allen dat Reigerboys altijd een zeer sterke jeugdafdeling heeft waar LSVV  weinig van wint.
Zij waren niet zo goed uit de startblokken gekomen doordat ze van Kolping Boys de 1e  wedstrijd verloren hadden. Zij waren dus gebrand op een goed resultaat. Omdat wij een team zijn wat ergens voor speelt en er altijd wel wat gebeurt mochten wij terecht eens voetballen op het A-veld. Voor de wedstrijd deden zij ook een goede en sterke warming up wat er gewoon goed uitzag. Als wij een keer heen en weer moeten dan is de helft al moe halverwege. Daar dan maar mee stoppen om krachten voor de wedstrijd te sparen.
Dit was eigenlijk ook symbolisch voor de eerste helft. Zij waren op alle fronten net even sneller en beter. We wonnen geen duels, linies sloten niet aan, we wisten geen medespeler te vinden en deden dingen die we anders beter deden. Gemor langs de kant en af en toe een klein vloekje. Zij kwamen meer dan verdiend op 0-1 en konden meer scoren maar dat leed werd ons bespaard. Zij euforisch en wij in mineur. Rust. Even praten met elkaar, toch op een wat strenge toon. Nog even gerefereerd aan de training waar de helft niet goed aan meedeed met oefeningen en dat je dit nu terug zag in de wedstrijd. Zo win je natuurlijk geen wedstrijd. Is volgens de KNVB ook niet belangrijk want alleen ouders en coaches zijn bezig met de ranglijst en competitieverloop. De tweede helft begint. He, wat nu ? zijn we wakker ? We begonnen te draaien en speelden nu met power en druk naar voren. Kansen kregen we en het publiek veerde op en ging achter ons staan. We maakten terecht de 1-1. Prachtige aanval en de jongens herkende de aanval die we op de training gedaan hebben. Toeval ? Of gewoon een beetje wedstrijd gericht trainen? Deed Reiger Boys niet meer mee? Integendeel, zij kwamen levensgevaarlijk eruit en scoorde zomaar vanuit het niets de 1-2. Koppies gingen even naar beneden maar we moesten door. Er was nog tijd, maar niet veel meer. Speelden we in de Rotterdams kuip? Tsonge , wat ging het massaal opgekomen publiek er weer eens achter staan als 8e man. Voorzet vanaf rechts, boogje. Net over de keeper, hij grabbelt maar kan er gewoon net niet bij. Wie staat daar, he , het is onze kleinste van het team en kopt hem prachtig  in !!. De jongens hadden het door. Dit is zo’n wedstrijd. Die speel je een paar keer in je leven. 2-2. We kijken op de klok en er is niet veel tijd meer. Ook even naar Sint Johannes kijken voor wat extra hulp en natuurlijk naar de wijzers van de klok.  2 of 3 minuten te gaan. Nog 1 wisselbeurt in het verschiet. De wissel. Aan de kant zeiden we tegen elkaar: Jij gaat hem maken en niemand anders. De 3-2 moet er nog in !! Wissel is gedaan en de bal komt randje 16 en komt aan de voet van diegene die er net in kwam, hij draait open en schiet hem over de keeper zo in de verre hoek. 3-2 !!. Iedereen uit zijn dak, leuk om te zien. Hoelang nog? 1of 2 minuten. Blessuretijd??
Reiger Boys zet aan en krijgt een vrije trap rond de 16. Hij schiet, bal gaat hoog in de lucht, maar hij daalt en daalt. Wat gaat hij hard en bal daalt nog meer. Maar gelukkig net aan de goede kant voor ons en verkeerde kant voor hun, naast de paal. Scheids fluit af en we winnen spectaculair met 3-2.  Zo zie je maar weer, het begint met altijd met een goede wedstrijdinstelling, als die er niet is dan wordt het helemaal niets , is die er wel dan kunnen we veel. Volgende week tegen de ongeslagen koploper DSS Uit Haarlem. 8.30 uur daar voetballen. Zij winnen alles met ruime cijfers. We mogen wel een hotel daar in de buurt boeken de avond ervoor want anders gaat het wekkertje al vroeg op zaterdagochtend. Hopelijk kunnen we de koppies en benen zo krijgen dat ze met net zoveel passie en strijd spelen als vandaag de tweede helft.
Groeten Dennis