LSVV 1 BUIGT VOOR KOPLOPER !

Geplaatst op dinsdag, 7 februari 2017 |
In een spannende en ook meeslepende wedstrijd , is het LSVV 1 afgelopen zondag op sportpark Voorwaarts niet gelukt om de ongeslagen koploper FC Uitgeest op de knieën te krijgen en de ploeg van trainer Wolf punt(en) afhandig te maken.

Met name in de 1e helft kregen we mogelijkheden om de score te openen waarbij de toegekende strafschop na een kwartier spel de grootste was maar helaas was deze buitenkans niet aan Toine Merk besteed. Ook een intikker op slag van rust van Danny Konijn, die na lang blessureleed zijn rentree maakte in het vlaggenschip, kon nog net van de lijn worden gehaald door een Uitgeest-verdediger zodat de attractieve 1e helft met een 0-0 stand werd afgesloten.
In de 2e helft was het met name Uitgeest-topscoorder Lester Half die de aandacht op zich vestigde en duidelijk liet zien uit het beste voetbalhout te zijn gesneden. Zelf pegelde hij de 0-1 binnen terwijl niet veel later hij zijn maatje voorin, Jorn Brouwer, in staat stelde om de score uit te bouwen tot 0-2. Toch keerde de spanning enigszins terug toe ruim een kwartier voor tijd aanvoerder Rob ter Burg via een penalty de aansluitingstreffer produceerde terwijl nauwelijks 2 minuten later dezelfde speler “ zomaar “ de gelijkmaker had kunnen scoren..
 
Uiteindelijk was het Uitgeest-invaller Romario Aroma die aan alle onzekerheid vlak voor tijd een einde maakte door de 1-3 te laten aantekenen en daarmee behield FC Uitgeest zijn ongeslagen status en wisten de Uitgeesters door het gelijke spel van achtervolger West Frisia ook nog uit te lopen op de ranglijst en lijkt het kampioenschap slechts een kwestie van tijd..A.s. zondag wacht ons in Heiloo een nieuwe uitdaging: de FORESTERS 1 !
Vanaf a.s. donderdag is weer een uitgebreide voorbeschouwing op de LSVV-site te lezen.
Sem

Bron de Alkmaarsche Courant:

Realisme viert hoogtij
LSVV vergeet koploper Uitgeest pijn te doen  Titel ver uit zicht Langedijkers

LSVV is er niet in geslaagd om het gat met koploper Uitgeest te verkleinen tot zeven punten. Sterker nog, Uitgeest bleek op sportpark Voorwaarts met 1-3 te sterk waardoor een mogelijke titel voor de ploeg van Sem Wokke heel ver weg is.
Verliezen van de koploper behoort altijd tot de mogelijkheden, zo realistisch zijn ze wel bij LSVV. Maar de Langedijkers hadden Uitgeest echt pijn kunnen doen. Zeker toen LSVV na een kwartier een strafschop kreeg toegekend. De snelle Toine Merk was na een prima steekpass van Danny Konijn doorgebroken en werd in het strafschopgebied naar de grond gewerkt door Uitgeest-verdediger Nayshel Marchena. Toine Merk eiste de bal op, hij was dan ook goed aan de wedstrijd begonnen en normaliter zijn dergelijke klusjes ook wel aan hem besteed. Maar dit keer schoot hij de bal hoog over. LSVV heeft dit seizoen al meerdere strafschoppen gemist dus de druk stond er goed op bij Merk.
Uitgeest schakelde vervolgens razendsnel om, wat resulteerde in twee grote kansen voor de bezoekers. De eerste werd onschadelijk gemaakt door Mike Molenaar met een ultieme sliding en even later kopte Jordy Duijn op de lat.
Op slag van rust leek Danny Konijn LSVV op voorsprong te zetten, maar doelman Sven Koning raakte de bal ternauwernood waardoor de bal op de doellijn bleef liggen.
In de tweede helft liet Uitgeest zien dat het niet voor niets de ranglijst aanvoert en kwam terecht op voorsprong. Tim Emmerik dacht even aan een overtreding, maar trok toch zijn hand terug waardoor hij uitblinker Lester Half liet lopen. Half aarzelde niet en schoot de bal vanaf twintig meter verwoestend hard in de rechterhoek.
Met een voorsprong gedijen de gasten goed. De ploeg van trainer Florian Wolf is een meester in de omschakeling. Een vliegensvlugge counter zorgde dan ook voor de tweede treffer voor Uitgeest. Een uittrap van Koning belandde op links in de voeten van Lester Half, die met twee tegenstanders in zijn rug rustig bleef en oog had voor Jorn Brouwer aan de rechterkant. Met een splijtende pass kwam Brouwer oog in oog te staan voor doelman Dave Stet die hij met een stiftje verschalkte. Een geweldig doelpunt waarmee Uitgeest zelfs de handen op elkaar kreeg van menig LSVV-supporter.
Tien minuten voor tijd kreeg LSVV opnieuw een strafschop omdat doelman Sven Koning met obstructie voorkwam dat Rob ten Burg hem passeerde. Dit keer nam Ten Burg de strafschop wel en hij bracht de spanning terug in de wedstrijd.
Niet veel later had de aanvoerder van LSVV na een vrije trap van Boy Kansen de gelijkmaker op zijn schoen, maar in de draai raakte hij de bal net onvoldoende.
Romario Aroma, invaller bij Uitgeest, maakte vlak voor tijd, na een prima terugkopbal van Paul Groen, aan de spanning een einde door de bal hard in achter Stet te knallen.

Bron: het Dagblad van Kennemerland:

Half en Brouwer maken het verschil
FC Uitgeest gaat verder ingeslagen weg en wint

Alles lijkt dit seizoen precies op zijn plek te vallen bij FC Uitgeest. De formatie van trainer Florian Wolf omzeilde een moeilijke klif door LSVV een 1-3 nederlaag toe te dienen.
Hoe anders had het duel kunnen verlopen als de formatie van trainer Sem Wokke in de eerste helft de leiding had weten te nemen. Omdat Toine Merk werd gevloerd mocht de thuisploeg vanaf elf meter de score openen.
Natuurlijk kan achteraf altijd makkelijk gezegd worden dat een speler waar de overtreding tegen wordt begaan beter de strafschop niet kan nemen. Merk trok zich echter niets van deze wijsheid aan, maar zag zijn schot wel bijna bovenop de ballenvanger eindigen.
Niet dat de bezoekers minder waren, maar echt gevaarlijk wisten de voorwaartsen ook niet te worden. Dat veranderde na de wissel. ,,Na de rust hebben wij het spel naar ons toegetrokken”, aldus Wolf. ,,Had de zege hoger kunnen uitvallen.”
Na balverlies van LSVV op het middenveld, was Lester Half met zijn fameuze linkerbeen het eindstation van een messcherpe counter: 0-1. ,,In de omschakeling is Uitgeest levensgevaarlijk”, aldus Wokke.
Over de tweede treffer was Florian Wolf vol lof. ,,Schitterend doelpunt, via twee, drie schijven kon Jorn Brouwer de stand op 0-2 brengen.” Nadat Rob ter Burg wel liet zien hoe een strafschop genomen moest worden (1-2), kreeg deze speler zelf de kans op de gelijkmaker.
Met de ruimte die de bezoekers vervolgens kregen, wisten de spelers wel raad. Invaller Romario Aroma bepaalde de eindstand op 1-3.