BELANGRIJKE OVERWINNING  LSVV 1  OP  ZILVERMEEUWEN 1 !

Geplaatst op maandag, 20 februari 2017 |
                                 
Het was AAN- of AFHAKEN voor LSVV 1 bij de achtervolgers op Uitgeest en West Frisia in de wedstrijd afgelopen zondag tegen de nummer 3 Zilvermeeuwen 1..
Na 2 keer 3 kwartier voetbal prijkte een 2-0 overwinning voor ons op het scorebord en was de achterstand op datzelfde Zilvermeeuwen tot 1 wedstrijdpunt geslonken en waren louter tevreden gezichten te zien bij alles en iedereen van LSVV….Alvorens wij na bijna 20 minuten een 1-0 voorsprong wisten te nemen na een bekeken pass van Danny Havermans welke door Danny Konijn uitstekend werd afgerond, was het voordien toch onze tegenstander die de eerste kansen wist te scheppen maar gelukkig stonden de vizieren van de overigens sterke en snelle Meeuwen-voorwaartsen niet goed gericht of was onze sterke achterhoede met Dave Stet als sluitpost ze te snel af..
In de 2e helft eenzelfde beeld met een aandringend en af en toe dreigend Zilvermeeuwen maar het was invaller Gert Jan Molenaar die na een klein kwartier in de 2e helft goed reageerde op een mooie actie van Jacco Paauw en beheerst die belangrijke 2e goal wist te scoren.
Langzaam maar zeker verdween het geloof in een goed resultaat en ook de krachten bij de Zaandammers alhoewel nog wel de LSVV-deklat een keer redding moest brengen…In de slotfase kregen wij weer de mogelijkheden om de stand nog verder uit te bouwen maar gescoord werd er niet meer en kon de goed leidende invaller-scheidsrechter René Wiedijk tegen de klok van vieren het eindsignaal bij die 2-0 stand laten klinken.Een uitstekend resultaat en met een goed gevoel op naar de eerstvolgende competitiewedstrijd welke op 5 maart wordt gespeeld tegen de Foresters 1 in Heiloo !!

Sem

Hieronder nog de wedstrijdverslagen zoals deze waren te lezen in de Alkmaarsche Courant en het Dagblad van de Zaanstreek.

                               

Vanuit de Alkmaarsche Courant:

LSVV begrijpt de belangen

Wil LSVV dit seizoen nog in aanmerking komen voor een plek in de nacompetitie, dan dienen de Langedijkers in ieder geval bij de bovenste vier ploegen op de ranglijst te eindigen. ,,Ik spreek niet vaak van moeten, maar het was tegen Zilvermeeuwen wel zaak dat we zouden winnen’’, zei LSVV-trainer Sem Wokke. Hij werd door zijn ploeg op zijn wenken bediend. De spelers begrepen de belangen die er tegen de Zaandammers op het spel stonden en wonnen met 2-0.
,,Het was geen hoogstaand voetbal, maar wel spannend. En voor ons is dit wel een heel welkome overwinning’’, aldus Wokke. ,,Zilvermeeuwen stond vier punten boven ons. Nu hebben we ze weer binnen bereik en dus uitzicht op de vierde plaats. Daar was het ons vandaag in eerste instantie om te doen en ik ben dus blij dat het gelukt is.’’
LSVV kon niet beschikken over aanvaller Toine Merk (geschorst), verdediger Jeffrey Kaag (vakantie) en middenvelder Jacco Marcus (geblesseerd). De thuisploeg had na de 1-3 nederlaag van twee weken geleden tegen koploper Uitgeest iets recht te zetten voor eigen publiek en was dus gebrand op een goed resultaat. De bezoekers weigerden daar aanvankelijk aan mee te werken en stelden LSVV-keeper Dave Stet een paar maal op de proef. De weer volledig herstelde Danny Konijn deed zijn faam als topscorer weer eer aan door nog voor rust de score te openen, 1-0. Gert-Jan Molenaar, die na rust als invaller binnen de lijnen kwam, kon de voorsprong na een uur spelen verdubbelen. Wokke: ,,Na die 2-0 was de weerstand van Zilvermeeuwen wel gebroken en konden we de wedstrijd rustig uitspelen. Dit geeft zeker voldoening en deze lijn willen we de komende tijd door trekken.’’

LSVV – Zilvermeeuwen 2-0 (1-0). Danny Konijn 1-0, Gert-Jan Molenaar 2-0.

Vanuit het Dagblad van de Zaanstreek:

’Vizier stond niet op scherp’

Zilvermeeuwen verloor met 2-0 bij LSVV. Trainer Eric Heerings sprak van een onnodige nederlaag. ,,Voordat het 1-0 werd, hadden wij al twee keer moeten scoren. En ook na de 1-0 hadden we nog genoeg mogelijkheden om de stand gelijk te trekken. Je raakt daarbij twee keer het aluminium. Dan zit het ook niet mee.’’ De Zaandammers faalden dus in de afronding. ,,Je kent de uitspraak hè: als je zelf de kansen niet afmaakt, gaat de bal er aan de andere kant wel in.’’ Wel zag Heerings een bij vlagen goed Zilvermeeuwen. ,,Over het spel ben ik deels tevreden. We speelden zeker niet slecht, alleen de kansen moeten erin. Dat kan ik de ploeg wel aanrekenen. Het vizier stond helaas niet op scherp.’’