Wedstrijdverslag Koedijk JO11-8 tegen LSVV JO11-4

Geplaatst op zondag, 22 januari 2017 |

De 1e wedstrijd van het nieuwe jaar moesten we uit tegen Koedijk.
Voor de winterstop hadden we thuis al tegen ze gespeeld en toen dik gewonnen. Maar dit is een nieuwe competitie en konden we niet uitgaan van de vorige uitslag.
Rick had tijdens de warming-up erg veel last van zijn stuitje gekregen, en het was ook de vraag of hij kon spelen. Toch stond Rick gewoon in het doel.
Het begin van de wedstrijd was wat onwennig. We hadden wat moeite om vanuit je plek te voetballen en ook om goed vrij te lopen in balbezit. Toch hadden we ook erg goede momenten, en kregen daardoor ook veel kansen die er op dat moment nog niet in gingen. Na een rommelige aanval kwam de bal bij Daan. En dit keer ging ie er wel mooi in. Een terechte voorsprong en goede goal van Daan.
Koedijk had 1 speler die wel vrij aardig kon voetballen maar ook fysiek aanwezig was. Helaas voor ons deed de scheids en coach van de tegenstander hier niets aan. Na wederom een overtreding van hem konden ze de 1-1 erin schieten. Aanvoerder Zep ging nog verhaal halen maar daar deed de scheids niets mee.
Gelukkig bleven we goed doorspelen en dat leverde ons na een goal van Finn wederom de voorsprong op.
Toch kon Koedijk vlak voor rust de stand weer gelijk maken.
Ondanks de gelijke stand konden we best tevreden zijn. Werd wel vaak teveel ruimte gegeven en de passes kwamen soms niet aan of veel te laat. Maar over het geheel werd er lekker gevoetbald. Nu alleen de goals nog.
Rick had toch nog teveel last en daarom ging Sem Nan de 2e helft keepen en heeft dat ook erg goed gedaan.
De 2e helft begon goed. Sem scoorde na goed overspelen vrij snel de 2-3. Koedijk gaf niet op, kreeg kansen en schoot wederom na een overtreding de 3-3 binnen. Quinten en Zep stonden vanaf dat moment als een huis, en ook mede door het goede mee verdedigen van de loopwonders, Gijs en Rob kreeg Koedijk geen kans meer. Voorin kregen Daan, Finn en Sem steeds meer mogelijkheden. Toch was het Rob die de 3-4 uiteindelijk erin schoot.
Na wat schoten die op de doellijn werden tegengehouden of die we miste, kreeg Rob de bal op het middenveld. Schoot van afstand en de bal ging er prachtig in. Daarna scoorde niemand meer en eindigde de 1e wedstrijd in een 3-5 winst.
Goed gespeeld jongens. Ga zo door.
Mike