VERRASSENDE OVERWINNING LSVV 1 IN BEVERWIJK !!

Geplaatst op maandag, 30 januari 2017 |

De voortekenen voor de 1e competitiewedstrijd in het nieuwe jaar afgelopen zondag tegen de Kennemers 1 waren , vooraf , niet bijster positief…Een verliespartij in de bekerwedstrijd tegen de Zouaven een week eerder terwijl de oefenwedstrijd vorige week dinsdag tegen 4e klasser Schagen na een 0-0 uitslag ook niet veel hoop op beter gaf . Voeg daarbij de afwezigheid in Beverwijk van een 6-tal selectiespelers aan LSVV-zijde vanwege diverse redenen , dan waren de vooruitzichten op een goed resultaat niet erg groot temeer daar onze tegenstander op volle sterkte kon aantreden…
De Kennemers startte ook aanvallend en dat resulteerde al na 7 minuten in een Beverwijker voorsprong na matig verdedigen aan onze zijde bij een overigens goed genomen vrije trap waar keeper Dave Stet kansloos op was. De ploeg van trainer Jos van Veelen had de wedstrijd onder controle maar kansen leverde dat nauwelijks meer op terwijl wij slechts af en toe speldenprikken konden uitdelen. Een kwartier voor de rust kregen wij net buiten het strafschopgebied een vrije trap te nemen na een overtreding op Danny Havermans en het was specialist Rob ter Burg die de perfect ingeschoten bal in de kruising deed belanden. 1-1.

   

Een tamelijk onverwachte gelijkmaker wat de thuisploeg duidelijk deed schrikken. Toch kreeg de Kennemers voor de thee nog een kans om op voorsprong te komen maar gelukkig was de doelpaal het eindstation in plaats van het net achter doelman Dave Stet.
De eerste 2 minuten na de rust was het aan 2 sterke reddingen van dezelfde Dave Stet te danken dat de Kennemers niet opnieuw op voorsprong kon komen. LSVV vocht zich beter in de wedstrijd en het was Mike Molenaar , voor het eerst in de basis dit seizoen , die uitstekend reageerde op een mooie steekpass van Boy Kansen en via een dubbele kluts zette Mike zijn ploeg op een 1-2 voorsprong. De Kennemers trok energiek ten aanval om op zoek te gaan naar de gelijkmaker maar de voorsprong bracht extra krachten aan de elf LSVV-spelers die van geen wijken wilden weten terwijl de vermoeidheid toesloeg bij onze tegenstander.

In het laatste kwartier heersten wij en sloegen we nog tweemaal toe en het was middenvelder Jacco Paauw die daarbij de hoofdrol voor zich opeiste door na prachtige aanvallen ook tweemaal het net achter de Kennemers-goalie te laten trillen en daarmee wist hij zijn ploeg naar een 1-4 overwinning te loodsen en was een publiekswissel voor Jacco vlak voor tijd zijn terechte deel !


Klasse mannen ! Een mooie overwinning was een feit en dat geeft de burger moed…..

A.s. zondag staat LSVV 1 een TOPDUEL op Voorwaarts te wachten… KOPLOPER FC Uitgeest 1 , nog ONgeslagen dit seizoen , komt op bezoek….
Een uitgebreide voorbeschouwing is vanaf donderdag weer op de LSVV-site te lezen !

Sem

Bron: Alkmaarsche Courant:

LSVV wint met strijd en passie

LSVV-trainer Sem Wokke was zondagmiddag een tevreden man. Hij zag zijn ploeg een 1-4 overwinning boeken bij Kennemers. ,,Met veel strijd en passie.”
In Beverwijk spraken ze van een ’zwaar geflatteerde’ nederlaag. Maar dat was volgens Wokke overdreven. ,,Na zeven minuten kwamen we op achterstand”, vertelde hij. ,,Ideaal voor onze tegenstander. Konden ze zich lekker laten inzakken en op de counter spelen.” Een kwartier voor tijd deelden de Langedijkers de thuisploeg volgens Wokke ’een tikkie’ uit. Aanvoerder Rob ter Burg liet even zien hoe een vrije trap genomen moet worden door de bal snoeihard in de kruising te pegelen: 1-1.
,,Op slag van rust schoten zij nog wel op de paal en in de eerste minuut na de thee moest Dave Stet redding brengen.” Kennemers voelde zich daarna bestolen toen Jermaine Ristie werd neergelegd, maar scheidsrechter Van Kampen daar geen strafschop in zag. De druiven waren helemaal zuur voor de thuisploeg toen Mike Molenaar uit de counter de 1-2 maakte, Jacco Paauw vervolgens vanuit de draai de 1-3 binnenschoot en ook nog 1-4 maakte. ,,De laatste twintig minuten domineerden wij”, aldus Wokke. ,,En met name de vierde goal was een beauty na een prachtige aanval over vijf schijven. Ik ben trots op de mannen die deze overwinning hebben behaald met volop strijd en passie, zonder een kaart te ontvangen.”

Bron: Dagblad van Kennemerland:
De Kennemers niet echt gelukkig met beslissingen van arbiter Van Kampen
Geflatteerde nederlaag
 
Het lukt De Kennemers maar niet afstand van de onderste regionen te nemen. In de thuiswedstrijd tegen LSVV had de formatie van Jos van Veelen een flinke stap kunnen zetten, maar na negentig minuten liepen de spelers met een zwaar geflatteerde 1-4 nederlaag het veld af.
Het verlies kwam dan ook als een mokerslag aan. Niet alleen omdat De Kennemers maar niet uit het gedrang van de laatste plaatsen vandaan komt, maar vooral omdat de kans op de tweede periode na deze nederlaag zo goed als verkeken is.
Natuurlijk is een periode niet het hoofddoel van de technische staf, maar als er nog iets te halen valt komen er altijd extra krachten vrij bij spelers.
Van Veelen besefte voor aanvang van de wedstrijd als geen ander het belang van dit duel. ,,Wij kunnen met een zege goede zaken doen”, stelde hij vast.
Ook zijn spelers waren gebrand op een goed resultaat en bleken in het eerste half uur ook goed bij de les. De thuisploeg kwam al snel aan de leiding.
In de zevende minuut legde Simon Hommes een vrije trap panklaar neer voor Kenneth Hulshof die de bal binnen kon tikken: 1-0. Hoewel de thuisploeg ook na deze treffer volledig de controle had, maakten de spelers toch de fout zich te ver op eigen helft te laten terugzakken.
De formatie van trainer Sem Wokke – die volgend seizoen weer naar zijn oude liefde ZAP gaat – had echter de hulp van arbiter Van Kampen nodig. Als enige zag hij dat Osman Tosun een overtreding zou hebben gemaakt.
Aanvoerder Rob ter Burg liet even zien hoe een vrije trap genomen moet worden door de bal snoeihard in de kruising te pegelen: 1-1. Voor De Kennemers was deze treffer het sein de verdedigende stellingen te verlaten.
De thuisploeg leek hiervoor gehonoreerd te worden, maar in de slotminuut raakte een schot van Hommes de paal. Hoe anders had het restant van het duel verlopen als Hulshof en Mulder in de beginfase van de tweede helft de kansen hadden benut.
Zowel Hulshof als Mulder vond echter doelman Dave Stet op hun weg. De thuisploeg voelde zich tien minuten later bestolen toen Jermaine Ristie werd neergelegd, maar Van Kampen daar geen strafschop inzag.
De druiven waren helemaal zuur toen Mike Molenaar uit de counter die daarop volgde via enkele gelukkige klutsballen de bal in het net kon deponeren: 1-2.
Net op het moment dat Van Veelen alles op één kaart wilde zetten en Hommes doorschoof naar de spitspositie gooide Jacco Paauw roet in het eten door vanuit de draai de 1-3 binnen te schieten.
,,Wij hadden niets aan een gelijkspel”, aldus Van Veelen. ,,Dus gingen wij voor de drie punten.”
Het werden er uiteindelijk nul, want via een mooi uitgevoerde counter was Paauw voor de tweede maal het stralend middelpunt: 1-4.

Kennemers-LSVV 1-4 (1-1). Kenneth Hulshof 1-0, Rob ter Burg 1-1, Mike Molenaar 1-2, Jacco Paauw 1-3 en 1-4.