LSVV J09-1 uitstekend van start mede dankzij blonde mama

Geplaatst op zondag, 22 januari 2017 |
De KNVB heeft in al zijn wijsheid ons ingedeeld in een poule met teams uit Amsterdam en omstreken. We rijden 36000 verenigingen langs om uiteindelijk daar
2 maal 20 minuutjes te mogen voetballen. Diegene die dit indeelt heeft waarschijnlijk geen kinderen en heeft nog nooit op zaterdag gewerkt.
Maar goed, we zullen het er maar mee doen en we gaan er het beste van maken. Vandaag moesten we tegen het Zaanse RCZ. Zij waren in het najaar glansrijk kampioen geworden
en stonden te popelen om ons nu ook een lesje te leren. Wij beschouwen elke wedstrijd echt als een dag je uit, echt ruim op tijd verzamelen en zoveel mogelijk in colonne naar de Zaanstreek.
De blonde mama had een afslag gemist, wat op zich logisch is  en kwam nu wat later. Geen probleem, als je maar op tijd bent. En toen kwam het , het moment suprême van de hele wedstrijd. De tactische voorbespreking.
Ook bij de J0-9 proberen we de tactiek te bedenken. Werkt niet altijd maar dat geeft niet, als je maar met een idee voetbalt. Het idee was om meer vooruit te voetballen, verder van goal. Dan zou je zeggen, dat is toch normaal. Nee, helaas bij ons net niet. Wij hebben spitsen die matig terug verdedigen en verdedigers die wel teruglopen maar alleen even te veel terug lopen. Gevolg is dat we met zijn allen bijna letterlijk
op de doellijn staan. Als de achterste iets meer vooruit staan , spitsen iets terugzakken dan komt er geen tegenstander meer doorheen, mits je wel wat inzet toont. En toen kwam het: De blonde mama stond rustig veters te strikken en zei toen heel nonchalant: Zie je wel, dat zei ik vanmorgen toch al tegen je!!. Dan weet je als coach dat het goed zit. Er wordt thuis over voetbal gepraat. Gelijk stoppen met die  voorbespreking en hup het veld op. Wedstrijd begint.
Zoals aangegeven in de voorbespreking werd de eerste helft perfect uitgevoerd. Belangrijk was ook dat we elkaar wisten te vinden en we hadden mooie aanvallen en dito kansen. Snelheid en felheid in een mooie combinatie. 1-0 door een prachtig schot en de 2-0 door een prachtige aanval. Het stond tweeën rijen dik Zaans publiek die terecht voor ons klapte. Dit had geen Zaankanter verwacht.  Rust in.
Even op krachtig komen, complimenten van de coach in ontvangst nemen en een glaasje ranja nemen. Hupkakee,  tweede helft in. Zij tapten nu toch uit een ander vaatje. Feller en zetten ons toch onder druk.
Wij raakten nu veel ballen onnodig kwijt en waren zoekende. We kwamen ook kracht en conditie tekort. Gelukkig wisten op karakter de 3-0 te maken. Zij de 3-1 en wij toch weer lekker de 4-1. Zij dan maar weer uit een corner de 4-2. Einde wedstrijd en 3 punten. Op dit moment de trotse koploper. Wij waren wel de enige wedstrijd die doorging , maar dat ter zijde. Hard trainen deze week, veel lopen en kracht winnen dan zou het zomaar een mooie 2e seizoenshelft kunnen worden. Belangrijk gaat ook worden wat voor tactische tip de blonde moeder gaat geven deze week!!Groeten Dennis