Wedstrijdverslag Den Helder JO11-7 tegen LSVV JO11-4

Geplaatst op donderdag, 8 december 2016 |
De laatste wedstrijd voor de winterstop moesten we uit tegen Den Helder. Toen we onderweg waren kwam diegene die de wastas had, erachter dat hij deze thuis was vergeten. En is dus halverwege omgedraaid om deze te halen. We begonnen uiteindelijk maar een kwartiertje later aan de wedstrijd.
We wisten dat we op kunstgras moesten spelen en toen we het veld opliepen zagen we dat het inderdaad kunstgras was, maar met kurk ertussen. Wat een prachtig veld hebben ze daar liggen.
Ondanks dat Den Helder ver onder ons stond werd dit één van onze spannendste wedstrijden. Den helder speelde best fysiek waar wij wat moeite mee hadden. De scheidsrechter had de wedstrijd goed in de hand en liet soms ook goed doorspelen na een overtreding. We speelden de 1e helft niet heel goed maar gaven ook niet heel veel weg. Na een goed opgezette aanval over links kwam de bal bij Guilian, die gaf een perfecte steekpass tussen 2 verdedigers op Finn. Die controleerde en schoot op doel. De keeper kon niet meer doen dan de bal tegenhouden waardoor de bal voor de voeten van Gijs kwam en hij scoorde.
Daarna kon Den Helder weer wat doen en kwam zelfs met rust op een 2-1 voorsprong.
De 2e helft was voor ons. Den Helder leunde achterover om de voorsprong vast te houden. En dat leverde ons veel balbezit op. Rick deed heel goed mee en kwam goed zijn doel uit bij de schaarse aanvallen van Den Helder en hield de bal vaak tegen. Zep en Sem Nan speelde uitstekend achterin en schoven goed mee naar voren. Rob was vandaag wat zoekende maar zelfs dan is hij nog erg gevaarlijk. Daan probeerde af en toe zijn schijnbewegingen toe te passen en kwam er ook soms goed voorbij.
Na een snelle aanval met Gijs over rechts gaf hij de bal op maat aan Sem en hij schoot de gelijkmaker erin. Vanaf dat moment hadden we veel kansen maar die werden allemaal tegenhouden. De tegenstander zocht nog ruzie met Sem Nan en daardoor stuurde de scheids die jongen uit het veld en mocht ook niet meer meedoen.
5 minuten voor tijd kwam Rob vanaf het middenveld, en besloot toen ineens van afstand te schieten. De bal vloog hoog over de keeper in het doel. Dit was ook meteen de eindstand.
Jongens jullie hebben vandaag geknokt voor de punten. En ook dik verdiend gewonnen.
Het 1e gedeelte van het seizoen zit erop. We zijn 4e geworden. Frank en ik zijn erg tevreden met deze stand. Heel goed gedaan. Wij zijn trots op jullie.
Nog 1 week trainen en dan gaan we genieten van wat weken vrij. Gezellige feestdagen allemaal. Tot volgend jaar…
Mike
De laatste wedstrijd voor de winterstop moesten we uit tegen Den Helder. Toen we onderweg waren kwam diegene die de wastas had, erachter dat hij deze thuis was vergeten. En is dus halverwege omgedraaid om deze te halen. We begonnen uiteindelijk maar een kwartiertje later aan de wedstrijd.
We wisten dat we op kunstgras moesten spelen en toen we het veld opliepen zagen we dat het inderdaad kunstgras was, maar met kurk ertussen. Wat een prachtig veld hebben ze daar liggen.
Ondanks dat Den Helder ver onder ons stond werd dit één van onze spannendste wedstrijden. Den helder speelde best fysiek waar wij wat moeite mee hadden. De scheidsrechter had de wedstrijd goed in de hand en liet soms ook goed doorspelen na een overtreding. We speelden de 1e helft niet heel goed maar gaven ook niet heel veel weg. Na een goed opgezette aanval over links kwam de bal bij Guilian, die gaf een perfecte steekpass tussen 2 verdedigers op Finn. Die controleerde en schoot op doel. De keeper kon niet meer doen dan de bal tegenhouden waardoor de bal voor de voeten van Gijs kwam en hij scoorde.
Daarna kon Den Helder weer wat doen en kwam zelfs met rust op een 2-1 voorsprong.
De 2e helft was voor ons. Den Helder leunde achterover om de voorsprong vast te houden. En dat leverde ons veel balbezit op. Rick deed heel goed mee en kwam goed zijn doel uit bij de schaarse aanvallen van Den Helder en hield de bal vaak tegen. Zep en Sem Nan speelde uitstekend achterin en schoven goed mee naar voren. Rob was vandaag wat zoekende maar zelfs dan is hij nog erg gevaarlijk. Daan probeerde af en toe zijn schijnbewegingen toe te passen en kwam er ook soms goed voorbij.
Na een snelle aanval met Gijs over rechts gaf hij de bal op maat aan Sem en hij schoot de gelijkmaker erin. Vanaf dat moment hadden we veel kansen maar die werden allemaal tegenhouden. De tegenstander zocht nog ruzie met Sem Nan en daardoor stuurde de scheids die jongen uit het veld en mocht ook niet meer meedoen.
5 minuten voor tijd kwam Rob vanaf het middenveld, en besloot toen ineens van afstand te schieten. De bal vloog hoog over de keeper in het doel. Dit was ook meteen de eindstand.
Jongens jullie hebben vandaag geknokt voor de punten. En ook dik verdiend gewonnen.
Het 1e gedeelte van het seizoen zit erop. We zijn 4e geworden. Frank en ik zijn erg tevreden met deze stand. Heel goed gedaan. Wij zijn trots op jullie.
Nog 1 week trainen en dan gaan we genieten van wat weken vrij. Gezellige feestdagen allemaal. Tot volgend jaar…
Mike