PAS OP DE PLAATS VOOR LSVV 1 ….  

Geplaatst op dinsdag, 13 december 2016 |

dsc_4776-1

Het is afgelopen zondag het vlaggenschip helaas niet gelukt om de wedstrijdpunten in eigen huis te houden in de topper tegen West Frisia 1. De Enkhuizenaren zegevierden op Voorwaarts met 1-2 waardoor onze achterstand op datzelfde West Frisia halverwege de competitie is opgelopen tot 9 wedstrijdpunten en dat betekent dat we “ een pas op de plaats moeten maken “ en in het nieuwe jaar zullen moeten trachten om in ieder geval hoger te eindigen als de huidige 6e stek op de ranglijst….Een mooie uitdaging voor 2017 !!

A.s. zondag wacht in Amsterdam de bekerwedstrijd tegen AGB 1 . De ploeg van trainer Senel Cebar is de ongenaakbare koploper in de 2e klasse B zodat het een hele klus zal gaan worden om op sportpark Ookmeer te gaan winnen om zodoende door te dringen tot de laatste 32 clubs in het bekertoernooi van West 1….Vanaf donderdag is een voorbeschouwing op dit bekerduel op de LSVV-site te lezen.

dsc_4884-1

Hieronder de wedstrijdverslagen van de wedstrijd tegen West Frisia , zoals deze gistermorgen waren te lezen in de Alkmaarsche Courant en het Dagblad van West Friesland…

LSVV zakt naar zesde plek na nederlaag tegen West Frisia
Koplopers uit het zicht

Dat het moeilijk zou worden tegen West Frisia wist LSVV-trainer Sem Wokke wel. De Enkhuizers behaalden liefst zestien punten uit de laatste zes ontmoetingen. En ook op sportpark Voorwaarts speelden de gasten slim, gedecideerd en gaf men weinig weg in het ‘cruciale duel’ met de thuisploeg.
Want ja, er stond veel op het spel. ,,We wisten het van tevoren: wordt het aanhaken met de bovenste ploegen of ga je met een rottig gevoel de winterstop in”, sprak Wokke over de mogelijke kansen. Het werd het laatste. Want de Langedijkers verloren nipt met 1-2. En door die nederlaag is de afstand met West Frisia opgelopen tot negen punten en staat koploper Uitgeest zelfs nog een puntje verder weg.
,,We wisten dat het verschil negen punten, of drie kon worden. Daarom hoef je voor zo’n wedstrijd dan ook niemand te motiveren.” LSVV begon mede hierom scherp aan het duel en kreeg via Tim Emmerik de eerste kans van de wedstrijd. De middenvelder plaatste de bal in de verre hoek, maar dat bleek een eenvoudige prooi voor West Frisia-doelman Paul Kok. De thuisploeg had verder moeite zich een weg te banen door de defensie van de nummer twee en dat zorgde voor niet al te veel sensatie in Langedijk. ,,We hebben weinig kansen gecreëerd. Wel alles gegeven. Dat vind ik belangrijk. Maar ja, zij hebben de kwaliteit om op de counter te spelen en dat deden ze ook goed na de 0-1.”
Beslissingstreffer
Na 21 minuten scoorden de gasten. Sonny Pronk, spits van West Frisia, ontving de bal in het strafschopgebied, schoot de 0-1 tegen de touwen en liet keeper Dave Stet kansloos. De Enkhuizers hadden niet per se meer kansen dan de thuisploeg, maar bleken wel dodelijk. Tien minuten na rust leek West Frisia-verdediger Bart van Rhijn de beslissingstreffer binnen te koppen. Hij was trefzeker uit een corner en kopte knap raak.
Met nog een klein half uur te spelen bracht Toine Merk de spanning weer terug in de wedstrijd. De linkspoot zag Kok te ver naar de tweede paal staan en krulde zijn vrije trap keurig in de korte hoek. Een slimme verrassing waardoor het geloof en de dreiging toenam bij de thuisploeg. Het energielevel steeg, maar het aantal kansen nam niet dusdanig toe. Vlak na de aansluitingstreffer was het nog wel Maik den Iseger die dichtbij de gelijkmaker was, maar hij kopte over uit de corner van Boy Kansen. ,,En Toine kreeg een paar minuten voor tijd nog een mooie kans op de gelijkmaker”, besefte Wokke. Na een splijtende pass van achteruit van Tim Emmerik nam de linksbuiten de bal goed aan. Doelman Kok hield hem echter van scoren, waardoor de stand niet meer veranderde.

LSVV gaat hierdoor met een akelig gevoel de winterstop in, al kan men de frustratie aankomende zondag een klein beetje weg spoelen in de bekerwedstrijd bij het Amsterdamse AGB.

dsc_4985-1

West Frisia-coach Spaan zeer tevreden
“De jongens hebben een topprestatie geleverd’’, vertelde een tevreden West Frisia-trainer Henk Spaan. De Enkhuizers bezorgden LSVV zondagmiddag de eerste thuisnederlaag van het seizoen: 1-2.
Daarmee zet het de goede reeks voort en houdt het de tweede plaats stevig in handen. Een klassering die voorafgaand aan het seizoen niet was verwacht. ,,LSVV is een ploeg die altijd meedoet om de prijzen. Ze hebben routine en veel kwaliteit. Dat maakt ze lastig te verslaan. Dat het ons vandaag gelukt is, zegt iets over onze groep.’’
West Frisia kwam op voorsprong toen Sonny Pronk een schot van Maarten Vijselaar toucheerde en zo de doelman van LSVV kansloos liet. ,,Het was verder een redelijk gelijk opgaande wedstrijd. LSVV begon goed. Maar na een half uur hadden wij een heel goede fase waarin we goed voetbal lieten zien.’’
In de tweede helft kopte Bart van Rhijn raak uit een corner van Yunus Bacaksiz. In de slotfase werd het nog spannend nadat Paul Kok zich liet verrassen door een vrije trap: 1-2.
,,De ploeg verdient een groot compliment’’, vond Spaan. ,,Het team ontwikkelt zich goed dit seizoen en dat resulteert in dit soort uitstekende resultaten.’’