OPNIEUW DUUR PUNTENVERLIES VOOR LSVV 1  !

Geplaatst op dinsdag, 6 december 2016 |

dsc_4408-1

ZAP 1 een pittige uitdaging zou worden voor ons, werd vorige week in de voorbeschouwing al aangegeven. En dat werd het ook afgelopen zondagmiddag op sportpark de Zwaluw in Breezand waar de thuisclub met liefst drie 17-jarige A-junioren in de basis aantrad. Het begin was voor ons maar nadat ons beginoffensief wat was geluwd , trok ZAP onverschrokken ten aanval. Een snelle LSVV-aanval betekende nog voor de rust een 0-1 voorsprong door een goal van Toine Merk.

dsc_4089-1

In de 2e helft kregen we in de beginfase mogelijkheden om de voorsprong uit te bouwen maar deze werden niet benut en was het opnieuw ZAP die met al die jonge debutanten ons aftroefden in het laatste half uur. Een beloning in de vorm van de gelijkmaker was het gevolg en dat betekende dat we opnieuw 2 dure wedstrijdpunten kwijtraakten..

A.s. zondag staat een cruciale thuiswedstrijd op het programma…WEST FRISIA 1 , 2e op de ranglijst , komt op bezoek op Voorwaarts voor de laatste competitiewedstrijd in 2016…. Onze achterstand op de ploeg uit Enkhuizen bedraagt inmiddels 6 wedstrijdpunten dus willen we de aansluiting niet verliezen , weten we wat te doen….Een uitgebreide voorbeschouwing is vanaf donderdag op de LSVV-site te lezen…      Sem

dsc_4076-1

Hieronder nog de wedstrijdverslagen vanuit de Schager Courant en de Alkmaarsche Courant van het duel tegen ZAP…

Rijnders beretrots op ZAP
Jeugdig collectief heeft zicht op zege  Optreden tegen LSVV biedt hoop voor de toekomst  Routiniers houden gemiddelde leeftijd net boven de 23 jaar
Ieder punt is welkom in de situatie waarin ZAP zich bevindt, maar de Breezanders hadden de volle winst in het vizier tegen LSVV. Het eindigde echter onbeslist aan het Ceresplein: 1-1.
Het enthousiasme en de strijd die ZAP na de rust toonde bieden hoop voor de nabije toekomst met het oog op de ranglijst. Bij ZAP vormden de 17-jarigen Dyllan Kuiper en Pieter Mulder een solide verdedigingsduo. Na een onwennige start, Mulder had al snel een gele kaart op zak, groeiden zij in de wedstrijd, en gaven praktisch niets weg. Mede door blessures werkte trainer André Rijnders sowieso met een jeugdige selectie. Dankzij een viertal routiniers kwam ZAP gemiddeld nog net boven de 23 jaar uit. Natuurlijk kent jeugdigheid ook het gevaar van wisselvalligheid, maar vandaag knokte iedereen voor elke meter en voor elkaar. Hiermee werd het verschil in kwaliteit en ervaring ruimschoots gecompenseerd.
,,Ik ben beretrots op mijn ploeg”, vertelde Rijnders, ,,deze strijdlust en collectiviteit heb ik de laatste weken gemist. Naast het punt is deze strijd de winst van vandaag.”

In het begin van de wedstrijd had LSVV het meeste balbezit en bleef eenvoudig overeind. Toch duurde het tot de twintigste minuut voordat er een noemenswaardig schot op doel werd gelost. Nadat even later Kuiper de bal van de doellijn kopte was het de beurt aan ZAP. Enkele uitstekende aanvallen werden opgezet, en tot tweemaal toe leverde dit een grote kans op. Deze waren echter niet besteed aan Mike Vink en Fabian Raap. Extra zuur was het daarom dat LSVV vlak voor rust wel doeltreffend counterde. Toine Merk passeerde doelman Van den Bosch met een droge schuiver: 0-1 De assistent-scheidsrechter gooide zijn vlag nog omhoog, maar de scheidsrechter was onverbiddelijk.
De tweede helft was volledig voor de thuisploeg. Direct vanaf de aftrap werd LSVV opgejaagd en gaf ZAP het signaal af dat het zich niet neerlegde bij een nieuwe nederlaag. Nog éénmaal hield Breezand de adem in, maar een ouderwetse scrimmage eindigde in de handen van Van den Bosch. Met nog twintig minuten te spelen schoot Fabian Raap zijn ploeg verdiend op 1-1. LSVV-doelman Reus moest een rebound weggeven na een vrije trap van Pieter Mulder. Raap was alert.
In het restant van de wedstrijd werden de ZAP-voorwaartsen Raap, Robert en Vink regelmatig aan het werk gezet, maar het ontbrak aan de juiste passing of keuze om een verdiende overwinning binnen te halen. Ondanks het behaalde punt werd de achterstand op de ranglijst vergroot naar vier punten.
Toch was Rijnders verre van teleurgesteld. ,,Ik heb de jongens een groot compliment gemaakt. Iedereen heeft vanuit zijn eigen taak gevoetbald. Met deze instelling weet ik zeker dat de volgende punten snel volgen. Er zit meer dan voldoende kwaliteit in mijn groep.”

dsc_4227-1

Gemiste kans bij hekkensluiter
Bij het zien van de uitslagen op andere velden, sloeg LSVV zich nog eens extra voor de kop. Met het 1-1 gelijkspel tegen hekkensluiter ZAP had de ploeg zichzelf geen goede dienst bewezen.
,,Een gemiste kans op de derde plaats en de leiding in de tweede periode”, wist trainer Sem Wokke. ,,De wedstrijd van volgende week tegen West Frisia wordt daarom cruciaal.” Die ploeg won immers wel (van Kolping Boys) en liep daarmee uit op de Langedijkers, die door de puntendeling bovendien niet profiteerden van de misstap van concurrent Zilvermeeuwen bij Alkmaarsche Boys (3-2). In Breezand had LSVV in de eerste helft het meeste balbezit. ,,We begonnen goed”, aldus Wokke. ,,Al snel moest ZAP een bal van de doellijn halen.” Nadat kansen voor de thuisploeg niet besteed waren aan Mike Vink en Fabian Raap, counterde LSVV tien minuten voor rust naar de 0-1. Toine Merk passeerde doelman Devlin van den Bosch met een droge schuiver: 0-1. De assistent-scheidsrechter gooide zijn vlag nog omhoog, maar de scheidsrechter wuifde dat resoluut weg. ,,In de tweede helft hadden we de 0-2 moeten maken uit een van de drie grote mogelijkheden die we kregen. ZAP kreeg daarna de overhand. Ze wonnen meer duels en speelden met meer hartstocht. De gelijkmaker was daarvan het gevolg.” LSVV-doelman Roel Reus moest een rebound weggeven na een vrije trap van Pieter Mulder. Raap was alert.

ZAP-LSVV 1-1 (1-0). Toine Merk 1-0, Fabian Raap 1-1.