J09-1 pakt keurige overwinning

Geplaatst op zondag, 4 december 2016 |
Zaterdag 3 december moesten we tegen Vitesse thuis ware het niet dat Vitesse op vrijdag besloot om niet op kunstgras te willen spelen vanwege het gedoe met de korreltjes. Op zich een standpunt wat te begrijpen is, hebben we ook geen oordeel over. Wel een mening maar die is niet zo interessant. Maar goed, wij zijn ook niet de moeilijkste dus we besloten dan maar om naar Castricum te gaan om daar te ballen. Zij zijn een laagvlieger, wij een middenmoter die al in voorbereiding is op de voorjaarscompetitie en hoopt verder te stunten in de beker. Vlak voor vertrek werd er 1 nog onverwachts ziek en 1 dacht te moeten voetballen bij FC Castricum en kwam dus halverwege de eerste helft aanzetten. Geen wissels in instantie. Kwam ook nog bij dat een speler zijn voetbalschoenen en scheenbeschermers vergeten was. Dan is het belangrijk om je rust te bewaren als coach maar inwendig vloek je even een paar keer.
Wedstrijd begint.
Uiteraard begonnen we weer slapjes en Vitesse kreeg gelijk middels hun nummer 8 een aantal kansen. Gelukkig werden die gepareerd en langzaam kregen we de overhand. We maakten een goede  goal en kregen al meer grip op de wedstrijd. Inmiddels was de wissel aangekomen en we draaiden warm en dat was maar goed ook want menigeen had het toch wat koud. Ondertussen kabbelde wedstrijd door en we maakten net voor rust de 2-0. Rust. Even wat ranja en de puntjes op de i gezet. Geen gekke dingen doen, doelpuntje maken en aan je spel werken. Zo geschiedde in de tweede helft en we wonnen keurig met 5-1. Geen heroïsche wedstrijd maar gewoon een zakelijke overwinning wat op zijn tijd ook goed is.
Gr. Dennis