LSVV laat Zouaven tweemaal terugkomen  

Geplaatst op dinsdag, 1 november 2016 |

dsc_1129-1

Het is LSVV niet gelukt om het thuisduel tegen Zouaven winnend af te sluiten. Het werd 3-3 op sportpark Voorwaarts in Zuid-Scharwoude. Een zege had gezien het wedstrijdbeeld ook niet verdiend geweest voor het team van trainer Sem Wokke.
Mogelijkheden om de drie punten in eigen huis te houden waren er echter wel degelijk. Het team verspeelde een 2-0 voorsprong, en ook de 3-2 voorsprong acht minuten voor tijd bleek niet genoeg. Zouaven pakte door de late gelijkmaker een meer dan verdiend punt.De thuisclub begon goed aan de wedstrijd en zag Gert Jan Molenaar al vroeg profiteren van een slechte dekking in de Zouaven-defensie. Molenaar kon vrij op doelman Van Loon afgaan en scoorde beheerst de openingstreffer. Een slim genomen vrije trap van Boy Kansen stelde Daan Brinkkemper halverwege de eerste helft in staat de voorsprong te verdubbelen. De gasten uit Grootebroek kwamen binnen de minuut terug. Een fout in de Langedijker defensie stelde Emanuel Davies in staat de 2-1 te scoren. Voor de rust werd het zelfs 2-2 toen Alpha Kashama, de andere uitblinker bij Zouaven, Dave Stet voor de tweede maal kansloos liet.

De bezoekers lieten in die fase beter voetbal zien dan LSVV. De thuisploeg bracht voetballend wel erg weinig en zocht het vooral via de lange bal. De Langedijkers hoopten daarbij op de snelheid van de spitsen. Het aardige combinatievermogen dat het team wel degelijk in zich heeft kwam niet aan de oppervlakte, deels door het spel van de gasten.

Doordat na de rust Zouaven ook niet erg dreigend meer was zakte de amusementswaarde met de minuut. Spannend bleef het wel. Toen een aanval bij LSVV wel snel en goed werd uitgevoerd was het meteen raak. Boy Kansen onderschepte een bal op het middenveld en zag Gert Jan Molenaar niet over het hoofd. Zijn slimme voorzet gaf Toine Merk een niet te missen kans: 3-2. Drie minuten slechts duurde de nieuwe voorsprong. Emanuel Davies, een van de betere spelers in de tweede klasse A, scoorde zijn tweede treffer van de dag. Het gaf zijn ploeg het punt waar het wellicht gezien de late 3-2 niet eens meer op gerekend had.

,,Met dit gelijkspel kan ik wel leven’’, zei LSVV-trainer Sem Wokke. ,,Voor het publiek was het een amusante wedstrijd met zes doelpunten. Al blijft het jammer, als je kort voor tijd op voorsprong komt en die dan niet over de streep kunt trekken.’’ LSVV en Zouaven voeren nu de middenmoot aan. ,,In deze klasse kan het echt nog alle kanten op.’’

dsc_1127-1