JO9-1 Formidabel!!

Geplaatst op zondag, 20 november 2016 |
img-20161119-wa0005

Zoals eerder geschreven is de eerste competitiehelft bijzaak en richten we ons volledig op de beker. In de competitie speelden we dramatisch tegen Westfriezen welke we ook verloren met 1-0.

Vervolgens speelden we goed tegen VIOS maar ontbrak het aan geluk in de afronding en speelden we 1-1. Jammer. Maar goed, het gaat om het spel en dit wordt wat beter de laatste tijd.

Vandaag speelden we de bekerkraker tegen Kolping Boys. Hiermee troffen we veel oude bekenden aangezien hun F 3 van vorig jaar grotendeels nu in dit team zitten. Net zoals bij ons dus.

Kolping was de favoriet aangezien zij dik van DTS en Koedijk hadden gewonnen, wij wel van DTS gewonnen maar gelijk tegen Koedijk. We moesten dus winnen. De druk werd er speels opgezet omdat er een

echte beker in het vooruitzicht werd gesteld als prijs en tevens stonden er nog wat scouts van AZ langs de lijn. Je moet wat tenslotte. Gelukkig was Sinterklaas goed aangekomen in Broek op Langedijk met de boot,

dat gaf weer wat rust. Kolping stond in de warming up al goed warm te draaien en het stoom kwam uit hun oren en neuzen. Ze waren gebrand om te winnen want feitelijk hadden we nog nooit van ons gewonnen dus werd het nu eens hoogtijd.

Ze hadden ook twee coaches langs de lijn om niets aan het toeval over te laten. Wedstrijd begint:

Kolping staat bekend om zijn snelle spitsen met goed technisch voetbalspel, dit bleek in het begin ook weer hun handelsmerk want we kwamen er niet aan te pas. We werden eigenlijk overrompeld. Komt ook omdat wij goed zijn in het kijken

naar wat de tegenstander doet en nog eens rustig kijken en bijna zeggen; schiet maar op doel. Fel op de bal zijn we bijna niet en nu dus in het begin ook niet. Kans op kans kregen zij maar gelukkig had onze zwarte panter op doel een fantastische dag op doel want hij ronselde alles eruit. Gaandeweg de helft kwamen we meer in ons spel , wonnen wel eens een duel en kregen zowaar ook wat kansen. Net over en een bal op de paal. Spel ging heen en weer maar het geloof was er en dus ook het vertrouwen. 0-0 met de rust. Wij moesten winnen dus tussenstand is niet genoeg. In de rust krijg je daar altijd water, getverderrie maar goed het is niet anders. De scouts van AZ hadden aantekeningen gemaakt en de beker gloorde aan de horizon.

Tweede helft begint en het boeiende schouwspel bleef maar voortduren, op en neer. Heen en weer. Ik vond ons de tweede helft beter, de diesel werd warm en we kregen kansen. Over, naast en op de lat het zat niet mee. Zij een paar kansen maar lang niet meer zo gevaarlijk, we stonden goed en werkten eindelijk als tijgers. Spitsen die op de achterlijn verdedigden, verdedigers die hielpen met de aanval. Prachtig om te zien. Maar hij moest nog vallen die ene goal en de eigen deur dicht houden. 6 minuten op de klok, geen blessure tijd. Thriller. Corner. Hij komt voor . Heeey scheids dat is toch gevaarlijk spel !! Overtreding of penalty zou je zeggen maar hij laat doorgaan, oke geen probleem, scrimmage, bal omhoog. Onze spits zet zijn hoofd er tegen en bal valt keurig in de hoek. JAAA. De o zo belangrijke 1-0 is gevallen. Kolping in paniek. Dit had niemand verwacht. Zij leken oppermachtig maar hadden niet door dat wij de overhand kregen en dikverdiend de 1-0 maakte. 5 minuten te gaan. Zij zetten ons natuurlijk weer onder druk. 1-1 en zij zijn weer door. Maar we hielden stand en als beloning krijgen we een prachtige beker. (zie bijlage).

In een prachtige ambiance zo’n prestatie neerzetten daar mag je trots op zijn en van genieten !!

Gr. Dennis