Wedstrijdverslag WMC VR1 – LSVV VR1

Geplaatst op donderdag, 6 oktober 2016 |

Na de ontluisterende nederlaag van vorige week hadden we in WMC een mooie tegenstander om ons te revancheren. Met een volle bank tot mijn beschikking ging in vol goede moed richting het complex van WMC. De regen zorgde op deze vroege zondagochtend nog voor de laatste veldbesproeiing alvorens wij om 10:30 konden aftrappen.
Het was nog wat vroeg voor de dames en misschien had dat er wel mee te maken dat WMC vanuit de startblokken meteen het overwicht had. Gelukkig bleef dit zonder gevolgen en kon LSVV geleidelijk aan de touwtjes weer in handen nemen. Dit was ook meteen het moment dat het grote prijsschieten begon.
Ik was al snel de tel kwijt maar we hebben zo ontzettend veel 100 % kansen gekregen. Geen van alle kon echter het net vinden. Al waren sommige meiden wel heel erg dichtbij. Er schijnt een voorstel te liggen bij de FIFA voor het vergroten van de doelen, want ons betreft mag dat voorstel meteen er door want zo hadden we zeker met en comfortabel 5-0 de rust in kunnen gaan. Maar de realiteit leerde ons dat het nog steeds 0-0. Niet geheel tevreden liep ik met de meiden naar de kleedkamer. Want zodra wij de concentratie verloren kreeg WMC kansen, werd de passing slap en was de veldbezetting niet goed voor elkaar. Bij vlagen werd er lekker rond getikt en had WMC niks meer in de melk te brokkelen. Als we ergens aan onze eerste punten van het seizoen konden komen was het hier wel.
In de kleedkamer zaten 15 verzopen katjes die er gelukkig hetzelfde over dachten . de weergoden hadden namelijk vlak daarvoor besloten dat het veld nog niet besproeid was en een stortbui later was niet alleen het veld lekker nat maar ook iedereen die erop stond. Opvallend was we dat niemand van de bank zich op dat moment geroepen voelde om er weer in te gaan, heel apart….
Gelukkig was het gestopt met regenen en konden we weer aan de 2e helft beginnen. Een helft die veel beter spel liet zien dan de eerste. Met name LSVV maakte de dienst uit en vooral onze corners waren levensgevaarlijk voor WMC. Een sterk spelende Angelique bracht de bal telkens gevaarlijk voor de doelmond maar dat laatste tikje ontbrak er telkens aan om die hatelijk 0 van de borden te krijgen. Ook de bloedsnelle counters van Melissa waren elke keer weer hoopvol maar telkens vond ze weer de keeper van WMC op haar weg. Bleef die nul dan op de borden? Nee, gelukkig niet.  Want halverwege de tweede helft kreeg Elaine genoeg tijd om haar belastingformulieren in te vullen, koffie te zetten voor het hele elftal en een cursus chinees te beginnen. Gelukkig deed Elaine dat niet maar nam ze de bal nog een keer aan zodat hij er nog lekkerder voor lag en haalde ze van een meter of 20 uit. Een streep richting de kruising en de verdiende voorsprong voor LSVV was het resultaat.
De dames bleven hierna doorjagen voor meer en waren ook nu vaak dichtbij. Amy moet bijvoorbeeld meer pindakaas gaan eten want zij kwam centimeters te kort om de bal er in te schuiven. Angelique en Melissa zullen nog wel eens kwaad terug denken aan de keepster van WMC die toch zeker 5 zekere doelpunten op het laatste moment tegenhield. Helaas hield niet alleen de keeper Melissa van het scoren af, ook de scheidsrechter voorkwam een doelpunt van onze spits. Hij verklaarde achteraf dat hij het niet kon zien en dat hij het advies van de grensrechter volgde. Melissa stond duidelijk niet buitenspel! Nee niet een klein beetje buitenspel gewoon niet! Noelle daarentegen stond dat wel maar deed niet mee met het spel. Dus dan heeft Melissa een vrije doorgang om te scoren toch? Niet! Dus het buitenspel werd toegekend en de goal afgekeurd.
En zo ging het de gehele tweede helft. LSVV beukte op de deur bij WMC met een karrenvracht aan kansen maar we kregen ze er maar niet in. Een laatste corner kon nog uitkomst bieden om de voorsprong te verdubbelen.
Peter verklaarde me voor gek toen ik Mariska weer naar voren stuurde voor de nodige kopkracht. Wees blij met de drie punten en loop niet het risico op een late gelijkmaker, was de strekking van zijn verhaal.
Helaas kwam er geen doelpunt en gelukkig ook geen tegentreffer. En zo konden we na het laatste fluitsignaal voor het eerst dit seizoen als winnaar van het veld stappen. Volgende tegenstander? WMC! Maar daar speelde jullie toch net tegen? Klopt! Maar ze hebben daar zelfs een tweede elftal en die komen zondag langs in Langedijk!
Met vriendelijke groet,

Remco van Kessel