Wedstrijdverslag KOLPING BOYS 1 –  LSVV 1   !  

Geplaatst op dinsdag, 4 oktober 2016 |

SAMSUNG CSC

Helaas geen juichkreten waren van de LSVV-aanhang te horen afgelopen zondag op sportpark de Nollen in Oudorp waar thuisclub Kolping Boys met een 1-0 zege aan het langste eind trok…
Hieronder het wedstrijdverslag van Teun Vermey, geplukt vanuit de regionale sportpagina van de Alkmaarsche Courant.

Ook LSVV kan opmars van koploper uit Oudorp  niet tegenhouden
De ’Kolping Boys -express’ dendert door

Een goed begin is het halve werk moeten ze gedacht hebben in Oudorp bij de aanvang van het seizoen 2016/2017. Na vijf speelrondes is Kolping Boys trotse koploper in de tweede klasse A.

Ook LSVV kon de opmars van de in vorm zijnde Oudorpers niet tegenhouden. De ploeg van Sem Wokke ging met 1-0 kansloos ten onder op een doorweekt sportcomplex De Nollen. Het was voor de Langedijkers de tweede nederlaag op rij waarbij niet werd gescoord.
Het gebrek aan scorend vermogen baart Wokke zorgen. „We hebben het effe niet”, sprak de coach na afloop. „Het tij moet keren. De goede wil is er. Op de training wordt er uitstekend gewerkt. De durf ontbreekt, net als de vorm. Het is momenteel geen geoliede machine zoals in de vorige seizoenen.”
Wokke zag zijn ploeg nog wel redelijk starten met een kans voor Toine Merk in de beginfase. ,,Maar langzaam ebde het weg. Er was teveel balverlies. Vandaag was het voor ons aanhaken of afhaken. Het werd afhaken.”
Verdiend
Duur balverlies bij de gasten zorgde ervoor dat de thuisploeg verdiend op voorsprong kwam. Via een snelle omschakeling lanceerde Roy Duijneveld met de juiste balsnelheid Jochim Berkhout. De spits afkomstig van Berdos schudde in de loop Merk en William van der Leeden van zich af en gleed de bal langs de uitgekomen doelman Dave Stet (1-0).
De voorsprong was gelet op de verhoudingen in het veld volkomen terecht. Het elftal van Marc de Wilde had het meeste balbezit en dicteerde de wedstrijd.
Dat leverde sporadisch mogelijkheden op. Zoals in de tweede helft toen Maurice Twisk op de lat kopte uit een voorzet van Kevin Cappai. Koen de Goede en Matthijs van Schie kwamen in kansrijke positie, maar beiden schoten voorlangs. De tegenstander uit Zuid-Scharwoude kon daar vrijwel niks tegenover stellen.
Afstandsschoten
De Langedijkers waren blaffende honden met een muilkorf om. Slechts enkele afstandsschoten op het doel van Patrick de Vries moest de impotentie in aanvallend opzicht verhullen. Wokke probeerde met nog enkele opportunistische wissels de ommekeer te bewerkstelligen. Gert-Jan Molenaar en Mark Soemers brachten nieuw elan en werklust in de aanvalslinie en Rob ter Burg schoof door naar het middenveld, maar deze mutaties hadden geen enkele invloed op het wedstrijdbeeld.
„We waren de bovenliggende partij”, concludeerde Kolping Boys-trainer De Wilde na afloop. „Mijn team zat fel en kort op de bal. LSVV kwam er niet doorheen. Zo’n tegenstander is toch een graadmeter. Met iets meer geluk met de laatste pass wordt het 2-0. Dit stemt tot tevredenheid. De ploeg werkt keihard. Dat is de basis.”
Verklaring
De Wilde heeft ook wel een verklaring voor het huidige succes van zijn team. „Je ziet vaak dat elftallen veel nieuwe spelers aantrekken. Dat zegt nog niet dat je daardoor beter gaat voetballen. Als je zoals bij ons langer met elkaar speelt, ga je pas beter worden.”
Met twaalf punten uit vijf wedstrijden voert Kolping Boys de ranglijst in de tweede klasse A aan. FC Uitgeest, dat een 3-1 overwinning boekte op Blokkers (de volgende tegenstander van Kolping Boys), volgt met een punt minder op de tweede plaats.

Kolping Boys: De Vries, Ouaziz, Dekker, Langedijk, Koenders, Twisk, Van den Oord, Van Schie, De Goede, Duijneveld (69. Cappai), Berkhout.

LSVV: Stet, Den Iseger, Kaag, Ter Burg, Van der Leeden, Paauw, Emmerik (62. Molenaar), Havermans (62. Soemers), Marcus (75. Berkhout), Merk, Brinkkemper.

Kolping Boys  –   LSVV   1-0

36. Jochim Berkhout 1-0. Scheidsrechter: L. van Dokkum. Toeschouwers: 250.
SAMSUNG CSC