Wedstrijdverslag HSV VR2 – LSVV VR1

Geplaatst op donderdag, 20 oktober 2016 |
We mochten deze morgen naar Heiloo. Op het prachtige complex van HSV zou de dames 2 ons verwelkomen. Het complex was makkelijk te vinden, niet verstopt in een of ander boerengehucht. Dus dan zou je verwachten dat iedereen er zo naar toe zou rijden. Iedereen behalve de gezusters Schreuder. Zij wisten namelijk zeker dat ze tegen die andere club uit Heiloo moesten, Forresters! Gelukkig realiseerden ze dat ze bij de verkeerde club waren aangekomen en konden ze vlak voor het begin van de wedstrijd alsnog bij ons aansluiten.
De wedstrijd dan, dat zou een eerste deel worden van een tweeluik tegen HSV. Volgende week mogen we namelijk op exact dezelfde locatie weer tegen deze dames spelen alleen dan voor de beker.
De dames begonnen aan de wedstijd in een redelijke winning mood, want de twee voorgaande wedstrijden werden immers gewonnen. Gezien de stand zou eenzelfde resultaat vandaag ook moeten kunnen.
Echter ondergetekende had een klein probleempje. Ik had geen spitsen meer. Joyce stand weer op doel en Melissa zit voorlopig nog in de lappenmand. Nou waren mij twee dingen opgevallen de laatste 2 wedstrijden: 1 Noelle is razendsnel en een fantastische handenbinder voor elke verdediger. En 2 Mariska wou wel wat meer naar voren spelen. Nou Mariska dan mag je het maar laten zien ook!
Dus dat werden mijn spitsen: Noelle en Mariska. Lisette zou de plek van Mariska innemen in de verdediging samen met Kirsten Merk die de afwezige Angela zou vervangen. Oftewel er waren nogal wat wijzingen. En dan hoop je maar dat dit allemaal positief uitvalt. En dat deed het! We waren heer en meester in de eerste helft. Joyce kwam amper in het spel voor! Haar collega aan de andere kant daarentegen kon flink aan de bak. Maar al snel werd duidelijk dat deze meid ook wel aardig ballen kon tegenhouden. Gelukkig wist Angelique haar wel te verschalken met een gericht schot in de kruising. Mariska was niet veel later heel dichtbij maar haar kiezelharde schot spatte uiteen op de lat. Noelle, die andere spits, was vaak heel dichtbij en bloedirritant voor elke verdediger maar telkens vond ze die keeper weer op haar weg.
Het spel speelde zich dus met name af op de helft van HSV en als ze dan wel op onze helft kwamen grepen Lisette en Kirsten kordaat in. Al kreeg HSV aan het einde van de eerste wel steeds meer de overhand  maar echt gevaarlijk werd het eigenlijk nooit. Aan de andere kant bleven de kansen zich opstapelen en Amy heeft beloofd dat ze vanaf nu alleen nog maar pindakaas gaat eten om zo een paar centimeter langer te worden. Had ze namelijk die pindakaascentimeters gehad dan ze zeker de stand met een paar doelpunten kunnen verhogen.
Toen de scheidsrechter afblies voor de eerste helft liep LSVV tevreden naar de kleedkamer. Wij deelden de lakens uit en dicteerde het spel. Alleen die tussenstand, die moest omhoog.  Ik hield mijn praatje weer en kon eigenlijk alleen concluderen dat we er goed voor stonden maar dat de buit nog niet binnen was.
Dus snel weer terug naar het veld en zorgen dat die drie punten mee gaan naar Langedijk!
Ik schijn best wel vaak te zeggen dat de dames wat meer agressie mogen tonen. Peper in de reet, dat soort termen. Nou kon ik het niet helemaal goed zien wie het deed maar na een klassiek stukje flipperkastvoetbal voor het doel van HSV bleef de keeper van HSV geblesseerd op de grond liggen. Een tik tegen het hoofd van een van de LSVV dames was er aan vooraf gegaan. Nou wil ik niet meteen de tegenstander afkraken maar eigenlijk was er maar eentje die echt goed stond te spelen en dat was nou net die keeper. Maar om nou zo de sterkste speler uit te schakelen gaat ook weer te ver. Maar helaas voor HSV was dit wel de realiteit, de keepster kon niet meer verder en werd vervangen. Niet veel later zouden wij daar optimaal van profiteren.
Het is een vast gegeven dat als je op het niveau speelt waarop de dames van LSVV spelen je niet een topscheidsrechter krijgt (onze eigen steun en toeverlaat Gerard daar gelaten uiteraard). Ook deze beste man had wel wat vaker mogen opletten toen de wetten van de KNVB aan hem werden uitgelegd. Want toen ze zelfs in Limmen nog konden zien dat een speelster van HSV hands maakte in het eigen strafschopgebied liet de beste man eerst doorspelen door de voordeel regel toe te passen. Heel lief van deze man maar de KNVB is daar heel duidelijk in: dat kan niet! Tenzij de bal in het doel vliegt. Gelukkig kwam hij snel bij zinnen en floot alsnog voor een strafschop. Met Angelique achter de bal en de invalkeepster op doel was het een makkie. Hard strak en in de hoek, PSV belde meteen met de vraag of Angelique niet een keer in Eindhoven kon uitleggen hoe ze dat deed. 2-0 dus op de het scorebord. En hoewel we daarna nog vaak dichtbij waren bleven deze cijfers tot het einde van de wedstrijd staan.
Zondag kunnen we ons dus opmaken voor het exact hetzelfde duel, zelfs het tijdstip en de locatie zijn hetzelfde. Dus dames minimaal weer een 2-0, meer mag natuurlijk ook!
Met vriendelijke groet,
Remco van Kessel