Wedstrijdverslag Hollandia T – LSVV (JO<19)

Geplaatst op maandag, 3 oktober 2016 |

Het beloofde een zware pot te worden. In de stromende regen op het grasveld van Hollandia tegen een ploeg die nog geen punten had weten te bemachtigen en waarvan we weten dat dan de mouwen nog eens extra worden opgestroopt.

En het werd een hele zware…

Door blessures van Tijl en Nick en droevige privé omstandigheden van Igor hadden we alleen B junioren op de bank (dank Wesley, Collin, Rob en Sep) moesten we startente klaren met de volgende basis: Job, Wouter, Gijs, Maarten, Scott, Dennis B., Tabbe, Freek, Sam, Tyler en Dennis.

Hollandia begon sterk. Al na vijf minuten moest Wouter aan de noodrem trekken om de sterke buitenspelen van Hollandia af te stoppen. Dezelfde speler ontsnapte na 20 minuten aan de buitenspel val omspeelde Job en schoot tot grote opluchting van iedereen uit Langedijk de bal op de paal. Daarna ging LSVV beter voetballen. Hollandia had veel overtredingen nodig om met name Tabbe af te stoppen. Veel individuele acties werden hardhandig onderbroken door de hardwerkende Hollandia spelers. Uit één van deze overtredingen scoorde Dennis het bevrijdende eerste doelpunt. De vrije trap van Dennis B werd onberispelijk ingekopt en de ban was gebroken. Hollandia creëerde daarna weinig kansen maar wist wel door hard te werken en alle duels stevig in te gaan de schade te beperken tot 0-1. Na rust eenzelfde spelbeeld. LSVV speelde verzorgder en gaf niets weg, Hollandia verdedigde met ziel en zaligheid en wist lang stand te houden. Halverwege de tweede helft scoorde Tyler uit een scrimmage de belangrijke 0-2 en werd de wedstrijd op slot gegooid. Het sterke collectief van LSVV gaf geen kansen weg, ging de duels goed aan en creëerde nog enkele leuke kansen die helaas geen doelpunt meer opleverden. Met Wesley voor de geblesseerde Maarten en met Collin voor de moegestreden Tyler werd de wedstrijd uit gespeeld. Een zware overwinning dus waarmee we ons melden aan de kop van de competitie. Zonder uitzondering heeft iedereen alles gegeven om de winst te pakken. Over het hele veld werden stevige duels uitgevochten en moesten alle zeilen bij om de punten uit Tuitjehorn mee te nemen. Man of the match dit keer was Freek die op het middenveld werkelijk alle duels won die hij aanging en voorop in de strijd ging.

Nat tot op de draad maar met een voldaan gevoel zijn we huiswaarts gegaan. Volgende week een vrij weekend en daarna wacht Spartanen die nog ongeslagen zijn en dus ook volop meedoen voor de prijzen.

 

Marcel, Remond, Willem, Frank