Spartanen – LSVV (JO<19) de wedstrijd van de gemiste kansen

Geplaatst op maandag, 17 oktober 2016 |

Aanhaken of even in de wachtkamer, dat was het thema van deze wedstrijd. Spartanen en LSVV zijn de competitie goed begonnen en de winnaar van deze wedstrijd zou de nieuwe koploper kunnen worden. Het werd  na een stevige strijd uiteindelijk Spartanen dat aan het langste eind trok.
We begonnen de wedstrijd goed. De basis met  Job, Wouter, Nick, Gijs, Maarten, Scott, Freek, Dennis B., Tabbe, Tyler en Sam speelde geconcentreerd, gaven weinig weg en creëerden een paar hele mooie kansen. Uit één daarvan, een hele mooie aanval over veel schijven, schoof Sam de bal binnen (prima afgelegd door Tyler). Ook na deze goal bleef LSVV goed voetballen. Tegenvaller was het uitvallen van Tabbe die teveel last bleek te hebben van zijn kuiten. Tijl, weer op de weg terug na een vervelende teenblessure, maakte het elftal weer compleet. Volledig uit het niets kwam Spartanen net voor rust op 1-1. Een sliding van Job op de bal werd door de scheidsrechter ingeschat als een overtreding. De onterechte penalty werd vervolgens onberispelijk ingeschoten. In de rust kwam Igor er in voor Nick. LSVV kwam beter uit de kleedkamer dan de Spartanen, kwam binnen vijf minuten drie keer alleen voor de keeper maar wist de kansen niet te verzilveren. En zoals een bekende voetbalwet dan zegt, loop je het op. Uit een scrimmage voor de goal wist Spartanen onverwacht de   2-1 binnen te schieten. LSVV rechtte de rug, werd feller en gevaarlijker creëerde kansen maar wist niet te scoren. Wesley was inmiddels in het veld gekomen voor Freek en met Sep als extra aanvaller voor Wouter ging alles en iedereen op zoek naar de gelijkmaker. Zelfs een penalty was niet besteed aan LSVV. Vijf minuten voor tijd was het uiteindelijk wel raak. Een vrije trap van Dennis werd door Sam onhoudbaar ingekopt. De opluchting was groot. Een overwinning zat in de lucht, maar die hoop was snel vervlogen. Een snelle counter van Spartanen werd op bijzonder mooie wijze omgezet in een goal. Met de moed der wanhoop werd opnieuw gezocht naar de gelijkmaker. Die viel niet en ver in blessure tijd werd het zelfs nog 4-2. Een geflatteerde uitslag helaas. Een gelijkspel had de verhouding goed weergeven.
Volgende week een vrij weekend. Dinsdag aanstaande zal een deel van de groep meespelen met de talenten van LSVV in een wedstrijd tegen Jong Holland.
Marcel, Willem, Raymond, Frank