LSVV JO11-4 — VIOS-W JO11-4 Bekerwedstrijd

Geplaatst op maandag, 24 oktober 2016 |

Na onze allereerste bekerwedstrijd van het seizoen die we onnodig verloren hadden tegen Schagen. Mochten we het nu tegen VIOS-W opnemen.
We zouden 1 wissel hebben maar 1 speler kwam helaas niet opdagen. Het zou voor de jongens dus een zware wedstrijd worden.
Het begin was voor VIOS-W, dat kwam ook omdat wij denk nog niet helemaal wakker waren. Zij voetbalden erg goed en kwamen ook vrij snel op een 0-1 voorsprong. Gelukkig voor ons stond onze verdediging, bestaande uit Zep en Sem Nan uitstekend te spelen zodat VIOS-W weinig kansen kreeg. Ook hield Rick nog een paar ballen tegen. Het was dus 10 minuten zweten en achter de bal aanlopen. Toen was de beurt aan ons.
Na een corner van Sem die iets van richting werd veranderd en het doel inging stond de stand weer gelijk.
Vanaf dat moment zijn we geen seconde meer in de problemen geweest. Na een goeie aanval over meerdere schijven kwam de bal bij Finn en die kon mooi de 2-1 binnen schieten. Gelukkig bleven we druk zetten wat ons steeds de bal opleverde. Na een perfecte pass van Rob naar Sem, die op zijn beurt de bal controleerde en toen met een halve volley de bal prachtig in de verre hoek schoot, stond het al 3-1.
Sem Nan pakte de bal af op het middenveld en schoot deze meteen naar Finn en die kon onze 4e erin schieten. Vlak voor de rust schoot Sem de bal erin vanuit een corner. Ook deze werd weer wat aangeraakt door de tegenstander.
In de rust konden de jongens genieten van de limo en wij van een bakkie koffie. We hadden niet veel te melden, alleen dat ze op deze manier door moesten gaan.
De 2e helft begonnen we erg scherp, na goed mee verdedigen van Guilian kwam de bal bij Finn die de bal weer naar Sem schoot en de 6-1 was een feit. Wat een topteam.
Guilian kon wat vaker mee aanvallen en kon toen ook de 7-1 erin schieten.
Rob had weer een aantal prachtige voorzetten gegeven vandaag, en die al de hele wedstrijd op de half positie speelde, mocht de laatste 15 minuten voorin spelen.
Daar liet hij geen gras over groeien want hij scoorde vrij snel de 8e en de 9e van ons.
Toch kwam VIOS-W af en toe bij Rick in de buurt maar die ballen hield hij goed tegen. Of ze werden tegengehouden door Zep of Sem Nan. Wat speelde ze weer goed vandaag.
De 10e kwam wederom van de voet van Guilian. Leuk om te zien dat er meerdere jongens scoren. De laatste van de dag werd door onze sterspeler Rob erin geschoten. Einduitslag 11-1.
Van de penalty’s scoorde alleen Rick. Dat kan dus nog wel wat beter. Maar gelukkig telt dat niet mee.
Heerlijk gevoetbalt jongens. Jullie hebben laten zien dat je de bal goed kan laten rondgaan om zo de krachten te besparen.
Doordat DTS van Schagen had gewonnen moeten wij de volgende bekerwedstrijd met 5 goals verschil van DTS winnen om te kunnen overwinteren in deze bekerstrijd. We gaan ervoor.
Mike (trotse coach)