J09-1 verliest in een heroisch duel van JVC en stelt een nieuwe doelstelling

Geplaatst op zondag, 30 oktober 2016 |

De afgelopen weken verloren we van Schagen met 3-2 en gelijk tegen Koedijk 1-1 in de beker. Schagen is een van de topteams in onze klasse en heeft inderdaad een goed team. Wij spelen nog steeds niet op onze kunnen en weten onze draai nog niet te vinden. Wij spelen ook wat timide en spelen de bal het liefst naar de tegenstander. Maar iedere keer als we dan wel even de juiste kleur weten te vinden dan vliegen we er door heen. Jammer is dat het ook het vizier nog niet helemaal op scherp staat, kansen die we krijgen missen we vaak net weer. Dan weten we allemaal dat het lastig wordt. Tegen alle topteams verliezen we niet dik maar net aan en toch volop kansen met matig spel. Vervelende wedstrijden ook want je weet dat er meer in zit. Je voelt als coach dat er een keer een omslag punt gaat komen.

In de beker tegen  koedijk speelden we in de eerste helft 26 keer onnodig naar een tegenstander en hadden we de hup tevens ook niet. Met hangen en wurgen een 1-1 op het bord en nog kansen om door te gaan mits we de laatste wedstrijd tegen Kolping weten te winnen.

Vandaag tegen JVC een team wat even hoog staat als wij. Wat winnen en verliezen. We hadden vandaag de hup wel, speelden meer naar een teamgenoot dan naar de tegenstander, leverde strijd en creëerde veel kansen. Vizier nog niet helemaal op scherp maar wel 2 mooie doepunten. Wij de hele wedstrijd de bovenliggende partij en zij af en toe een countertje.

Helaas kregen wij vanuit 2 corners twee doelpunten tegen in de eerste helft en gingen met 2-2 de rust in. Eindelijk weer eens met een goed gevoel. Dan moet je ook beloont worden uiteindelijk. In de tweede helft waren wij wederom beter maar hij viel  maar niet en dan voel je hem aankomen, hij valt aan de andere kant. Geniepig countertje en de 2-3 voor hen tegen de touwen. We waren helaas niet bij machte om het weer te herstellen. Het vele publiek heeft wel genoten van het hartverwarmende  spel met de passie en strijd. Verliezen op deze manier doet natuurlijk altijd pijn maar in tegenstelling tot andere verloren wedstrijden gingen we nu een keer als morele winnaar van het veld.

En onze nieuwe doelstellingen: Geniepig van Kolping winnen in de beker en dus door. We laten deze competitie nu wat lopen en gaan werken aan ons spel om dan  in de voorjaarscompetitie  glansrijk kampioen te worden, daar gaan we voor!!

 

Gr. Dennis