BELANGRIJKE WINST LSVV 1 TEGEN  ALKMAARSCHE BOYS 1   !  

Geplaatst op maandag, 17 oktober 2016 |

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Het belang van de wedstrijd van afgelopen zondag tegen Alkmaarsche Boys 1 was duidelijk: beide ploegen hadden in de voorgaande 6 wedstrijden 8 wedstrijdpunten behaald dus was het aan- of afhaken bij de middenmoot van de 2e klasse A voor beiden… !

Met good-old Frank Kramer als vervanger voor de afwezige doelman Dave Stet , startte LSVV gretig. Niet dat alles direct lukte maar de wil voor een goed resultaat straalde vanaf het beginsignaal van scheidsrechter de Groot van de ploeg af en was het wachten op een eerste LSVV-doelpunt.
En die kwam er ook na ruim 20 minuten goed spel en het was verdediger Maik den Iseger die door een prachtige pass van Boy Kansen in de diepte werd gelanceerd en die met een mooie schuiver doelman Pluijmers kansloos liet. We gingen door en het was Danny Konijn die met een op maat gesneden voorzet Toine Merk in staat stelde om de voorsprong te vergroten maar laatstgenoemde was te gehaast en zijn schot verdween ruim over de goal. Doelman Pluijmers stond niet veel later aan de grond genageld toen Danny Havermans vanaf een meter of 30 verwoestend uithaalde maar de Alkmaarsche Boys-goalie zag tot zijn grote opluchting dat die pegel op de paal uiteen spatte. LSVV domineerde maar kreeg een 5-tal minuten voor de rust een domper te verwerken toen Boys-aanvaller Daniel Mullen zich te gemakkelijk van enkele LSVV-verdedigers wist te ontdoen en uiteindelijk middenvelder Khalid Ezhar in staat werd gesteld om met een hard schot , via de vingertoppen van Frank Kramer , de gelijkmaker op het scorebord te brengen. 1-1 ruststand.
In de 2e helft werd het een gelijk opgaande wedstrijd met wat kansjes over en weer en bleef het spannend. Toch was het te zien dat bij de thuisclub langzaam maar zeker de pijp leeg raakte. Krampaanvallen bij een aantal Boys-spelers terwijl het gemopper ook wat toenam aan Alkmaarse zijde. Nadat al een keer de bal van de lijn was gehaald door een Boys-verdediger was het uiteindelijk toch raak voor LSVV en was het opnieuw Maik den Iseger die zijn ploeg een 8 minuten voor tijd op een 2-1 voorsprong bracht. Een mooie foto hiervan van onze topfotograaf Michel Bes is bij dit verslag afgedrukt !
De emoties laaiden flink op bij onze tegenstander en met name scheidsrechter de Groot moest het ontgelden. Kaarten waren het gevolg. Uiteindelijk maakte invaller William van der Leeden aan alle onzekerheid een eind door diep in blessuretijd met een vlammend schot voor de 1-3 eindstand te zorgen en daarmee keert LSVV weer terug in het “ linkerrijtje “  op de ranglijst ! Klasse mannen !

Eerder op de dag wist LSVV 2 in de belangrijke uitwedstrijd in Zwaag tegen Westfriezen 2 een mooie 0-1 overwinning te boeken door een doelpunt van Tom Melten zodat ondergetekende weer met veel plezier a.s. donderdag op roze koeken zal trakteren !

Komende zondag staat in het teken van de BEKERWEDSTRIJDEN ! Nadat beide ploegen de poule-fase hadden overleefd , spelen op Voorwaarts  zowel LSVV 2 als LSVV 1 wedstrijden in het kader van de 1e knock-out-fase van de KNVB-beker tegen respectievelijk Vrone 2 en Kleine Sluis 1. Een uitgebreide voorbeschouwing volgt a.s. donderdag op de LSVV-site !

Sem

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC