Wedstrijdverslag LSVV Vr 1 – Alcmaria Victrix Vr 2

Geplaatst op woensdag, 7 september 2016 |

Na maanden van geen voetbal kon er eindelijk weer tegen een bal wordt getrapt door de dames van LSVV. Na een roerige transferperiode staat er net aan een selectie waar we dit seizoen weer mee  kunnen strijden voor een mooie plek op de ranglijst.
Maaike, Whitney en Romy zullen we helaas niet meer zien in het geel-blauw maar Angelique kregen we erbij van Dirkshorn en Noelle stroomt door vanuit de jeugd.
Toch was er lichte paniek bij ondergetekende. Door blessures bij onder andere Lara en Elaine hadden we op de eerste wedstrijddag al een tekort aan speelsters. Gelukkig zou Yentl uitkomst bieden. 14 lentes jong slechts en normaal gesproken speelster van de B1. Maar dit team heeft wel meer ervaringen met talentvolle jongedames en Yentl zou geen uitzondering hier op zijn.
Het was toch even wennen voor mij; ik kwam al te laat op het complex aan en is een bal niet handig bij de warming-up? Oh ja! Een bidon gevuld met water is ook wel handig. Gelukkig was alles gereed voor de aanvang van de wedstrijd. Nou ja bijna alles want Noelle was helaas te ziek om te komen en Kirsten Merk was bezig om Max Verstappen te imiteren tijdens haar rit vanaf Schiphol. Zo was mijn bank gevuld met slechts 1 wissel toen de scheidsrechter floot voor het begin van de wedstrijd. Niet heel veel dus. Maar gelukkig waren daar mijn vaste redders in nood, mijn rotsen in de branding. Stacey en Joyce hebben ons al zo vaak uit de brand geholpen en ook deze keer waren deze dames bereid om het geel-blauw aan te trekken. Top meiden!
Gelukkig had de tegenstander, Alcmaria Victrix, ook niet heel veel speelsters meegenomen. Alcmaria Victrix was voor mij een grote onbekende. Helaas spelen we alleen in de beker tegen dames want hun start was niet erg indrukwekkend. De eerste 20 minuten waren duidelijk voor de dames in het geel-blauw.
Vaste kijkers van de dames 1 kennen de corner van Lara. Helaas hebben we die corners al een tijd niet meer kunnen zien door blessures. Maar! There is a new kid in town! Crick, trainer van de dames en een man met een hele goede blik op het spelletje wist mij voor de wedstijd te vertellen dat Yentl een beste trap heb in de poten. En dat ze maar ze veel mogelijk op doel moest schieten. Corners en vrije trappen waren ook geen probleem voor haar. Nou wie ben ik dan om dat tegen te spreken. Dus zodra er een corner kwam riep ik maar dat Yentl deze moest nemen. Zo gezegd zo gedaan en mevrouw legt hem gewoon in de verre kruising. Haar reactie was eigenlijk net zo mooi. Stoïcijns liep ze weer terug naar haar eigen helft alsof er niets gebeurd was. Sowieso typeert dat deze jongedame wel. Kop naar beneden en stoïcijns bikkelen. Nooit opgeven en altijd doorgaan, moe zijn we pas na de wedstrijd. Met die 1-0 werd ook meteen het verschil in de wedstrijd duidelijk gemaakt, oké Joyce moest af en toe reddend optreden maar gelukkig was ook deze dame vandaag weer in bloedvorm. Hoe vaak we al niet een doelpunt telde deze wedstrijd, ik weet het niet meer maar mevrouw Duijn hield haar doel keurig schoon. Totdat we vlak voor rust een penalty tegen kregen. De aanleiding is mij compleet ontgaan en met mij velen. Kirsten Schreuder zou de schuldige zijn. Nou kan je veel van deze dame zeggen maar dit is wel de laatste aan wie ik denk als er overtreding wordt gemaakt die niet door de beugel kan. Maar goed een penalty dus en hoe wel Joyce er heel  dichtbij zat kwam toch de 1-1 op de borden.
Op weg naar de kleedkamer hadden Crick en ik aan blik genoeg, niks aan de hand dit gaat prima zo. En dat was ook mijn verhaal in de rust naar de dames toe. De dames voorin hadden een briljant wisselsysteem opgezet dat Alcmaria Victrix helemaal hor en dol maakte. Hou dit erin maar denk wel aan je verdedigende taken.
In de tweede helft kwam Alcmaria Victrix wel steeds meer in hun spel en speelde het spel ook meer op onze helft af dan die van hun. Maar wij hadden Joyce en die was echt niet meer te passeren vandaag. Voorin werd door met name Angelique ,Melissa en Yentl het gevaar gesticht en langzaam maar zeker kregen we weer het heft in handen. LSVV was dus op zoek naar de overwinning maar compleet tegen de verhoudingen in kwam Alcmaria Victrix toch op voorsprong. Ik zag het als een voorbeeld van totale overheersing van Joyce toen ze een vrij makkelijke bal uit haar handen liet glippen en pardoes het doel in liet rollen, zo van: joh als jullie hem er niet in krijgen doe ik het zelf wel. Ongelukkig, zeker maar deze dame heeft maar haar reddingen 5 zekere doelpunten tegen gehouden.
Gelukkig konden we toch nog wat terug doen. Yentl werd op een hele vuile manier vastgehouden  en naar de grond gewerkt in het strafschopgebied. Resultaat een fluitende scheidsrechter, een penalty, een coach die het veld in mocht rennen met zijn wonderspons en dames in geel-blauw vragend voor een rode kaart(!).  De rode kaart kwam er niet en Yentl kon na een slok water weer verder al moest ze wel van mij even aan de kant gaan zitten. Wat restte was een penalty en die werd opgeeist door nieuwkomer Angelique. Een actie waar ik wel van hou. Feilloos werd hij tegen de touwen gejaagd en de 2-2 kon op de borden. Mooi resultaat voor een mooie eerste wedstrijd.

Met vriendelijke groet,

Remco van Kessel