VERSLAG :  ZILVERMEEUWEN 1  –  LSVV 1   !  

Geplaatst op woensdag, 28 september 2016 |

SAMSUNG CSC

De eerste nederlaag van LSVV 1 in de competitie is een feit..In Zaandam bleef Zilvermeeuwen ons met 2-0 de baas….
Direct na het beginsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter van Kampen uit Purmerend lag het initiatief bij de thuisclub en was het voor ons even “ zoeken “ naar de juiste organisatie. Wel dreiging van de ploeg van trainer Eric Heerings zonder dat het direct tot grote kansen leidde. Het tempo van Zilvermeeuwen werd lager naarmate de 1e helft vorderde terwijl veelal de lange bal van achteruit werd gehanteerd wat voor de LSVV-verdediging nauwelijks problemen opleverde. Toch kwam Zilvermeeuwen op een 1-0 voorsprong. Een uitstekende vrije trap van verdediger Mitchel Kleiman na 35 minuten spel verdween rechtstreeks in de kruising achter de kansloze Dave Stet. LSVV gooide na deze treffer de schroom wat van zich af en wist in de slotfase van de 1e helft via een aantal goed genomen cornerballen voor gevaar te stichten maar het net achter de Zilvermeeuwen-doelman kon niet worden gevonden..
Met het goede gevoel van die slotfase van de 1e helft en het gevoel van een ieder onder de rust dat de thuisclub zeker niet onverslaanbaar was , werd in de 2e helft direct het heft in handen genomen en hadden we in deze periode de gelijkmaker moeten scoren maar de goalie van de tegenpartij en net dat beetje scherpte binnen het strafschopgebied en geluk ontbraken… Het inbrengen van Danny Havermans en Jacco Marcus zorgden voor nieuwe aanvallende impulsen maar naarmate de tijd verstreek en aanvoerder Rob ter Burg zijn stek achterin inruilde voor een plaats in de frontlinie , kreeg Zilvermeeuwen met hun snelle spitsen steeds meer ruimte en ook een flink aantal 100% kansen om de wedstrijd definitief te beslissen. De weinige supporters van de thuisclub ( de ONZE waren in de meerderheid..) moesten echter tot 3 minuten voor het einde van de wedstrijd wachten tot dat zover was…2-0 eindstand dus..

A.s. zondag wacht op sportpark de Nollen in Oudorp de volgende tegenstander. Een tegenstander waar in het bekertoernooi kansloos van werd verloren en die momenteel in grote vorm verkeert….KOLPING BOYS 1 !
Een uitgebreide voorbeschouwing op die belangrijke wedstrijd van a.s. zondag is vanaf morgen op de LSVV-site te lezen…

Sem

SAMSUNG CSC