Turbulente tijden met J09-1

Geplaatst op zondag, 25 september 2016 |

Vandaag 24 september gingen we met weinig spirit naar Hoogkarspel tegen de plaatselijke Spirit 30.
We hadden de twee eerste wedstrijden tegen HSV en Den Helder dik verdiend verloren. Zowel coach als spelers moeten nog wennen aan het hogere tempo en iets fysiekere spel
Van de tegenstanders. Zelf hebben we totaal nog geen vorm getoond. Alle passes linéa recta naar de tegenstanders, weinig kansen creërend, geen vermogen om te verdedigen en af en toe ook gewoon pech. Dan ontglipt er ook wel eens een kleine vloek zo nu en dan maar dit hoort er ook een beetje bij en is na 2 seconden alweer vergeten en vergeven.  We moesten dus uitkijken niet helemaal in een neerwaartse spiraal te komen.  Maar, we blijven lachen en hebben getracht om tijdens de trainingen weer iets van  vorm te pakken.
Vandaag tegen Spirit die  al 1 keer gewonnen gehad. Vooraf hadden we al het gevoel dat het goed ging komen. Gewoon een gevoel , nergens op gebaseerd. We gingen via Medemblik, langs de haven, even opsteken, vervolgens langs een werkgever van een vader om uiteindelijk naar Hoogkarspel te gaan. Net op tijd dus want de tas was als laatste. We moesten op een ver gelegen veld dus een straffe warming up en beginnen.
Eindelijk liep het een beetje, we vonden elkaar, pakten ballen af en er was dreiging vanuit ons. Tuurlijk, zij hadden ook kansen maar nu verdedigden we beter en werd alles gelijk onschadelijk gemaakt. Wij kansen, zij kansen. Maar 1 seconde voor de rust maakten we toch de verdiende 1-0. Keurig. Lekker de rust in. Nu eens een keer geen gevloek maar complimenten geven. Lekker. Lachen ook weer. Punten op de i en weer de wei in.
Tweede helft waren we toch ook weer beter vond ik. Kansen voor ons maar af en toe een gevaarlijke uitbraak van hen. Gelukkig viel die 2-0 halverwege. Kansen op 3-0 maar die viel niet meer. Spannend maar gelukkig de winst. Hehe. Ze zijn nog niet van ons af hopelijk. Goed trainen met elkaar, dan komt het goed.

Gr. Dennis