LSVV JO19-1 tegen Always Forward JO19-2

Geplaatst op maandag, 5 september 2016 |

De kop is eraf. De eerste wedstrijd van de competitie was er meteen eentje om even goed voor te gaan zitten.

Zoals elk jaar beschikt Always Forward over een sterke jeugdselectie. Ook dit keer bleken ze weer met een goed elftal afgereisd te zijn naar Langedijk  en met de intentie om punten mee terug te nemen naar Hoorn. Het werd een teleurstellende terugreis…

LSVV JO19-1 (voormalig A1)  raakte met  Thom (aanvoerder) en Midas (goed voor 29 goals vorig seizoen) twee dragende spelers kwijt aan de senioren. Dave en Ieuan stopten. Voor hen in de plaats kwamen Nick, Tyler, Gijs (nog geblesseerd) en Igor. Omdat we met deze nieuwe groep nog niet veel hebben kunnen oefenen was de eerste wedstrijd van dit seizoen ook echt een wedstrijd om eens te zien hoe we er voor stonden;  we mogen niet ontevreden zijn.

We begonnen de wedstrijd met vrijwel dezelfde achterhoede als vorig jaar. Een solide verdediging waar we goed op kunnen vertrouwen. Job in de goal, Wouter en Scott op de backplaatsen en Maarten en Freek in het centrum. Een middenveld met creativiteit en spelinzicht (Sam, Tabbe, Nick en Dennis) en twee spitsen die het elke verdediging moeilijk kunnen gaan maken (Dennis en Tyler).

Tijl, Anthony, Jort, Igor en reserve doelman Dustin (top dat je er weer bij was!) completeerden het team.

Het begin was wat rommelig. Beide ploegen creëerden niet veel uitgespeelde kansen. Toch wist Always Forward na een kwartiertje, uit een scrimmage op de rand van onze zestien te scoren met een lage knal net buiten bereik van de goed keepende Job.  Een domper maar niet onoverkomelijk. LSVV ging beter voetballen, nam het initiatief en creëerde enkele goede kansen. Sam had pech dat zijn schot op de lat eindigde. In deze periode moest Always Forward regelmatig aan de noodrem grijpen en mocht van geluk spreken dat ze met 11 spelers de rust haalden.

Dennis (grieperig) bleef in de kleedkamer, en met Tijl erbij kwam er meer aanvallend vermogen in het team. Een handsbal van Always Forward in de zestien meter resulteerde al direct in een penalty die helaas niet werd omgezet in een doelpunt. Nog steeds was er geen paniek en bleef de druk hoog op de verdediging van Always Forward. Een mooie aanval met als eindstation Tyler brak de ban voor LSVV. De 1-1 was meer dan terecht en een beloning voor de hardwerkende eerstejaars A-junior Tyler (na de wedstrijd terecht uitgeroepen tot “Man of the Match”).

LSVV ging op jacht naar de overwinning. Het spel werd wat grimmiger en vooral Tabbe was hier het slachtoffer van.  Het resulteerde in irritaties over en weer, onnodige overtredingen en een enkele gele kaart waar een rode wellicht ook op zijn plaats was geweest. Lang zag het er naar uit dat het 1-1 zou blijven. Anthony, Jort en Igor waren inmiddels in het veld gekomen en met man en macht werd gezocht naar die ene opening in de defensie van Always Forward. Vijf minuten voor tijd vond Sam een klein gaatje om te schieten en zijn schot verdween onhoudbaar voor de keeper in het doel 2-1. Die voorsprong werd niet meer weggegeven en de eerst overwinning van dit seizoen was een feit. Een groot compliment voor de hele groep!

Ondanks de overwinning zijn er veel punten die beter moeten en kunnen. Met deze selectie (aangevuld met goede spelers van JO17-1) en met een enthousiaste staf  kunnen we er weer een mooi seizoen van maken. De start is goed, wij zijn benieuwd waar dit toe kan leiden.

Volgende week wacht ZAP op ons. Wij hebben er zin in!

Marcel, Willem, Reymond, Frank