JO9-1 haalt uit in derby tegen DTS

Geplaatst op zondag, 4 september 2016 |

We zijn van het roemruchte f-10 naar de magistrale F-3 gegaan om dan nu  de JO9-1 te gaan begeleiden (of lijden), het is net hoe je het bekijkt. Het hoogste team in deze leeftijdsklasse dus dit schept verwachtingen.
Rustig blijven is het devies maar langs de lijn is dit soms lastig. Gelukkig hebben we twee kanjers erbij gekregen die moeiteloos instromen. We hebben ook een nieuwe assistent coach , alleen die heeft funderingsproblemen met zijn woning dus sluit waarschijnlijk ergens in 2017 aan. In goed overleg uiteraard.
De KNVB heeft in al zijn wijsheid besloten om de teams allemaal in leeftijdklasse in te delen en ook zo te benoemen. Hoe we voetballen maakt allemaal niet zoveel meer uit. F,E,D klinkt ook niet lekker dus we gaan nu JO etc heten, op een verjaardag praat dat ook wat makkelijker…….
We zijn dit jaar iets eerder begonnen met trainen, poorten waren nog dicht en we klommen over de hekken, we waren gretig. We werden er wel even op gewezen dat dit toch niet de bedoeling was en voortaan een sleutel moesten vragen. We stemden in.
Vervolgens werden we gelijk op zaterdag alweer uitgedaagd door Foresters. Foresters zat het niet lekker dat we vorig jaar glansrijk kampioen werden en was al twee weken in training, dus een mooi moment voor hen om even te oefenen. Wij met een aantal invallers van JO9-2 (overigens ook een getalenteerd team) wisten daar toch een knappe 3-1 winst te pakken.
Vervolgens een weekje trainen om daarna te oefenen tegen KSV. Het eerste team stelt niet zoveel voor maar de jongste jeugd daarentegen is goed, al jaren. Ook een tegenstander die ons niet ligt op 1 of ander manier. 3-1 voor maar toch een 3-3 gelijkspel. Goed resultaat tegen een goed team.
Maar toen was het voorbereiden op de eerste klapper van het seizoen en dat was de bekerwedstrijd tegen de witten uit  1724. Wij keken er naar uit en het was prachtig weer. De ervaren kijkers zagen in de warming up al dat dit verschil even te groot was, we wonnen met 13-0. Op zich leuk , van de andere kant jammer dat er niet iets meer strijd was. Maar goed, dat komt vanzelf wel want we zitten in een zware competitie.
We houden u op de hoogte.

Gr. Dennis