Nacompetitie:LSVV A1- JVC A1, het seizoen is nog niet over!

Geplaatst op maandag, 23 mei 2016 |

Het vlaggeschip van de jeugd van LSVV is bezig om een halve competitie af te werken om een plek in de hoofdklasse. Na een valse start vorige week zaterdag (verlies van het sterke Nieuwegein) moest er gewonnen worden van de hoofdklasser JVC om nog een kans te maken op de promotieplek.
Job en Tijl zitten nog in de lappenmand en daarom met drie B Junioren in de basis, Dustin in de goal als vervanger van Calvin die op het laatste moment moest afhaken in de warming-up, Gijs centraal in verdediging en Sam zoals al het hele seizoen in de spits , kwam LSVV sterk uit de startblokken. JVC had moeite met het compacte spel en had veel overtredingen nodig om de snelle, behendige spitsen van LSVV af te stoppen. Vooral Tabbe moest het regelmatig ontgelden maar bleef zoeken naar openingen en reageerde niet op de halve en hele aanslagen.
De LSVV achterhoede, met Dustin in de goal, Wouter en Scott aan de zijkanten en Maarten en Gijs in de as, gaven niets weg en wonnen al hun duels. Het middenveld met Thom, Dennis en Dennis werkten hard, anticipeerden goed op het spel van JVC en haalde de angel uit hun spel.
De spitsen hadden het zwaar. Sam moest stevige duels uitvechten met de sterke aanvoerder van JVC. Midas was wat aan het zoeken naar zijn vorm en Tabbe kon alleen afgestopt worden met stevige tackles die pas in de tweede helft twee keer een gele kaart opleverden voor spelers van JVC.
Veel grote kansen leverden het spel niet op. Een tegenvaller was het snelle uitvallen van Wouter door een enkelblessure. Zijn vervanger (wederom een B junior) Nick viel perfect in en speelde alsof hij het hele seizoen al op die plek had gevoetbald. LSVV Leek op 1-0 te komen na een mooie actie van Midas maar zijn doelpunt werd (onterecht) afgekeurd omdat Midas daar zijn hand bij gebruikt zou hebben.
De rust werd ingegaan met de bekende brilstand. Thom werd gewisseld voor Freek die weer langzaam op de weg terug is. Na rust een soortgelijk spelbeeld. LSVV sterker, JVC hard in de duels. Na weer een stevige overtreding op Tabbe moest deze het veld verlaten. Zijn vervanger Tyler viel ook sterk in en de dreiging werd groter. Er moest gewonnen geworden. Dennis B die tegen kramp aanzat werd gewisseld voor Wesley ( 1e jaars B junior)) die als extra spits naast Midas werd gepositioneerd om daar oorlog te maken.
De bevrijdende goal viel een kwartier voor tijd. Een mooie trap van Sam werd via het hoofd van een JVC speler van richting veranderd waardoor de keeper van JVC kansloos werd. 1-0!
In de resterende tijd probeerde JVC nog wel iets te forceren maar LSVV gaf geen krimp en gooide de wedstrijd in het slot. Dustin moest nog een keer gestrekt naar de bovenhoek na een verdwaalde voorzet en voorkwam daarmee de gelijkmaker.
Al met al een prima pot van deze jeugdige groep. Er is gestreden, niemand verzaakten en iedereen heeft in dienst van het elftal gevoetbald. Het was onmogelijk voor ons om een “man of the match” aan te wijzen. Door deze overwinning is er nog van alles mogelijk en hebben we nog iets om voor te strijden!
Volgend weekend spelen we niet en hebben we dus wat tijd om te herstellen van deze zware slag . De week daarna spelen we uit bij Abcoude. 12 juni staat dan de laatste (thuis) wedstrijd op papier tegen Buitenboys. Alle ondersteuning is welkom dus kom in grote getallen kijken, er is nog een prijs te verdelen.
Jos dank voor rondje! Marcel dank weer voor het correct assisteren van de goed leidende scheidsrechter.
Frank