LSVV E3 door naar de halve finale!

Geplaatst op woensdag, 4 mei 2016 |

In de kwartfinale van de beker moest LSVV E3 het 3 mei (19:00) opnemen tegen Purmersteijn E4, uit in Purmerend.
Voor een plek in de halve finale mocht LSVV aan de bak. Het waren grote jongens! Omdat Timo, Sem en Jayden met vakantie niet beschikbaar waren, kwamen Kevin en Daniël de E3 helpen in de strijd. Op kunstgras in een heerlijk zonnetje werd begonnen aan de wedstrijd. Terwijl Luuk en Sylvan om beurten nog bezig waren met plaspauzes, nam LSVV het heft meteen in handen. Daniël liep slim weg en werd in diepte gevonden met een mooie pass door Enoch, de keeper was kansloos op de goede inzet van Daniël. De tegenstander probeerde met fysiek spel LSVV uit het ritme te krijgen, maar LSVV draaide als een lier. Alle spelers vonden elkaar in vloeiende combinaties, van Daniël: via Esper naar Kelvin. Net niet! Een minuut later wel. Enoch vond Kelvin op rechts, die niet twijfelde en de trekker overhaalde: 0-2! LSVV dartelde over het veld tussen de grote jongens van Purmersteijn door, iedereen kroop goed voor zijn tegenstander om aanspeelbaar te zijn. Een genot!
In de 12de minuut speelde Enoch Luuk aan, die strak voor gaf op Kelvin bij de 2de paal: Boem! 0-3!
Daarna vocht Purmersteijn zich terug in de wedstrijd toen na een afgeslagen corner Kevin op 2 tegenstanders kwam te staan. Dat was zelfs voor hem en Morris even te veel: 1-3. LSVV liet zich niet uit het veld slaan en ging op dezelfde weg door. Met Sylvan, Kevin en Enoch achterin en Luuk, Kelvin, Esper en Daniël voorin en een uitstekende Morris op doel, werd meteen weer heerlijk gespeeld. Net voor rust kreeg LSVV een corner na weer een vloeiende aanval. Luuk gaf zijn visite kaartje met een mooie corner die met een soort flying kick door Daniël tot doelpunt werd gepromoveerd. De jongens hadden genoeg aan zoete limonade en een lovend woord genoeg om aan de tweede helft te beginnen. Het ging een beetje meer op en neer omdat Purmersteijn meer druk probeerde te zetten met nog fysieker spel. Luuk stond nu links back, van waar hij met een schitterende pass Esper bereikte die keurig afrondde voor de 1-5. Een beloning voor Esper na een zware eerste helft, waarvan hij zich revancheerde met een prima 2de.
Kort daarop kwam Purmersteijn nog 1 keer dichterbij met een goal in de zesde minuut.
Een minuut later scoorde echter Kelvin alweer bijna. De minuut daarop vond alweer Luuk nu Daniël, die strak in de hoek afrondde. Esper zorgde voor de 2-7 (16de minuut), en Daniël in samenwerking met Esper voor de 2-8.
Bij de 2-9 knalde Luuk de bal tegen de lat. De keeper was de bal kwijt, maar Kelvin niet: met zijn hoofd zorgde hij voor het slotstuk.
De ouders langs de lijn hebben genoten van jullie spel! Iedereen ging er vol voor en jullie wisten elkaar allemaal goed te vinden in leuke combinaties! Allemaal uitstekend gespeeld en verdiend naar de halve finale!

De coaches.