F9 met overmacht kampioen!

Geplaatst op woensdag, 11 mei 2016 |

IMG-20160109-WA0004 (3)

Het zal de vaste volgers van de F jeugd niet zijn ontgaan. De F9  was in de voorjaarscompetitie niet te kloppen. 10 gespeeld, 10 gewonnen met de alleszeggende  doelcijfers 86 voor en 11 tegen. Een prima prestatie voor een team dat in januari voor het eerst met elkaar op veld stond. Al vanaf het begin was duidelijk dat de F9 een maatje te groot was voor de klasse waarin ze speelden. Met Nasim, Ryan, Ruben en Sem stond er een combinatie van scorend vermogen, duelkracht, technische vaardigheid en snelheid op het veld. Daarbij hadden we met Thimo en Collin ijzersterke verdedigers en manifesteerden Mike, Justin en Rik zich als uitstekende verbindingsspelers tussen voor- en achterhoede. Het enige probleem was af en toe om spelers zover te krijgen om op doel te gaan staan. De jongens hadden namelijk al snel door dat het keepersleven in de F9 een vrij eenzaam en stilstaand bestaan betekende omdat het spel zich bijna volledig afspeelde op de helft van de tegenstander. Maar dat kon de pret uiteindelijk niet drukken, winnen maakt ten slotte alles goed. Hoewel het kampioenschap al enige weken binnen was werd besloten om de huldiging en het aansluitende feest in de kantine na de laatste speelronde, samen met het eveneens kampioen geworden F4,  te houden. Een goede beslissing want het weer was uitstekend, er mocht worden gespeeld op het A-veld en er werd met dikke cijfers (11-3) gewonnen. Daarna was het tijd voor het nemen van de groepsfoto’s, de coach onder de douche zetten en het verorberen van een heerlijk stuk taart in de kantine. Een feestelijke afsluiting van een top seizoen!