Wedstrijdverslag SV Spartanen E3 – LSVV E3 (Onder10)

Geplaatst op donderdag, 7 april 2016 |

LSVV E3 mocht voor een midweeks beker tussendoortje aantreden tegen de Spartanen uit Wognum op 6 april voor de 2de ronde in de beker.
Er was een fijn tactisch plan uitgedacht met Sylvan in spits en Kelvin en Esper op de flanken. Sylvan zou de laatste man weg lokken voor een opkomende Enoch, Kelvin en Esper zouden profiteren van de ruimte in het centrum door binnendoor te penetreren op dietepasses van Enoch.

In een lekker weertje met een straf windje werd om 18:45 begonnen aan de wedstrijd op een matig veld: de kolen waren net van het land, het gras kwam tot knie hoogte en de plassen stonden erop.
De laatste man van SV de Spartanen bleef steeds ruim achter zijn verdedigers staan. Het tactisch plan kon dus snel overboord. Sylvan mocht weer naar links en Esper naar de spits.
Na een gevaarlijke speldenprik van de Spartanen zorgde Esper voor de 0-1 door goed doorzetten.
Er volgden kansen te over, onder andere voor Sylvan met een mooi schot.
De Spartanen  wisten toch af en toe dicht bij het LSVV doel te komen, waar Morris dan weer lekker in de prut kon duiken om de bal te keren. Na een reeks corners achter elkaar voor de Spartanen viel de bal dan toch goed en werkte Wognum de 1-1 binnen.
LSVV wist de tegenstander daarna met wat extra inzet en een tempoversnelling omver te kegelen. Timo rondde een mooie slalom af met een perfecte assist op Luuk (7 april jarig!), die de 1-2 op het bord zette. Kort daarop pakte Luuk het volgende cadeautje uit toen Esper een diepe bal controleerde op rechts, Sylvan zich aanbood en het overzicht behield door Luuk aan te spelen. Met rechts (!!!!) schoot Linkspoot Luuk de bal perfect over de keeper! 1-3.
Daarop werd het nog gekker toen Kelvin vanaf rechts op Robbiaanse wijze naar binnen trok en met zijn chocoladebeen de kruising wist te vinden.
Het mooiste doelpunt van de avond volgde kort voor rust toen de keeper van de Spartanen onderschepte en weg trapte. Luuk volleerde de bal vanaf de middenlijn met een sierlijke boog in het doel. 1-5 met rust. Lovende woorden ook voor Esper, die centraal achterin speelde het laatste stuk. Uitstekend gedaan! Er kwam niets langs en inschuivend deed je het erg goed!

De jongens werd verteld wat meer samen te spelen en minder met de bal te lopen. Acties af te wisselen met combinaties en vooral toch minimaal de 10 te halen.
Na rust kwamen er dreigende wolken op ons af (letterlijk) met vervelende druppels, die steeds meer bondgenoten meenamen. In vlot tempo werden de Spartanen echter geslacht: Een combinatie tussen Enoch en Kelvin eindigde bij Esper voor de 1-6. Jayden onderschepte een afvallende bal, speelde een man uit en schoot de bal uitstekend in de verre hoek voor de 1-7.
Nu met Sylvan soeverein achterin, met Jayden aan zijn zijde, kon Enoch fijn inschuiven en kon Sylvan afwisselend Enoch, Jayden en Timo inspelen of diep sturen na verovering van de bal, prima gedaan!
Omdat het steeds harder ging regenen worden de aantekeningen daarna wat minder leesbaar. Nog net te ontcijferen is dat Timo Kelvin vond voor de 1-8 en zelf met een hakje de volgende in het net wist te frummelen. Enoch wist vervolgens via Timo weer Esper te vinden voor de 1-10. Wie de 1-11 maakte weet uw reporter niet meer, omdat het papier doorweekt was, de vingers te verkrampt de pen nog vast te houden en vlak daarop de wedstrijdsecretaris voorstelde (10 minuten voor tijd) er maar mee op te houden omdat het toch al gespeeld was. In penalties had men ook geen zin meer, in het hondenweer met slagregens en windkracht 7 schuin over het veld. Dus zochten we de kleedkamer op voor een verdiende warme douche en een chipje van Jarige Luuk.
Gefeliciteerd met je verjaardag Luuk! Bekroond met een erg goede wedstrijd en 3 mooie goals!

Onderkoelde, doorweekte, maar tevreden coaches.