Wedstrijdverslag SRC Onder10 – LSVV Onder10

Geplaatst op dinsdag, 5 april 2016 |

Na de makkelijke partij van 2 weken eerder stond er 2 april een inhaalwedstrijd op het programma tegen SRC. Nu reisden we met een complete selectie af naar Schagen om de winst mee naar Zuid-Scharwoude te nemen. De coaches hadden een tactisch plan bedacht om de angel uit de aanval van SRC te halen. Sem zou op hun links buiten spelen en Jayden zou daarmee verschuiven van rechts back naar links back.

LSVV begon niet erg scherp, na 5 minuten stond LSVV 2-0 achter. De eerste 2 schoten van SRC waren meteen raak, terwijl LSVV de bal toch goed liet rondgaan. Verdedigend was het begin te slap waarbij teveel ruimte werd weggeven en niet goed genoeg werd ingegrepen. Ook Morris kon de schoten niet keren.
Daarop kwam Sem rechts back te staan, die had de sterke links buiten van SRC goed onder controle, de nummer7 kwam niet veel meer aan de bal. Daarmee was de angel uit het spel van SRC en kon LSVV de aanval zoeken. Een verkouden en kortademige Esper kreeg de kans om de 1-2 aan te tekenen en deed dat dan ook. Vervolgens was het Kelvin die de 2-2 wist te maken: na 10 a 15 minuten was het dus weer gelijk. Later schoot Enoch na een goede aanval de 2-3 binnen!

Na een bakje limonade en nog wat tips begon de tweede helft. LSVV speelde SRC nu zoek. Met een super spelende Sem en een erg goede Timo op rechts, waarbij Timo Sem verdedigend goed ondersteunde;Enoch en Esper in het centrum, Jayden, Sylvan en Luuk op links en een overal in de voorhoede opduikende Kelvin had LSVV de totale controle en kreeg Morris daardoor weinig meer te doen, behalve terugspeelballen verwerken. Het was jammer dat de kansen niet benut werden, zodat het goede spel niet bekroond werd met een ruimere voorsprong. Elke speler in de voorhoede kreeg kansen! Ook de verdedigers kwamen om beurten naar voren om de tegenstander pijn te doen, zowel Jayden als Sem doken op bij de achterlijn van de tegenstander. Na 5 a 10 minuten in de tweede helft kreeg LSVV een vrije trap op 18 meter van het doel. Enoch zag de keeper iets voor zijn doel staan en trapte de bal keurig over de keeper heen, die had daar niet op gerekend en kon de bal dus niet meer keren: 2-4!
LSVV hield prima de controle en ging rustig combinerend op zoek naar meer treffers, de tegenstander begon al moedeloos te worden en geloofde er niet meer in. Totdat bij de opbouw iets teveel risico genomen werd waardoor de spits, ondanks een manmoedige poging van Sylvan, de bal simpel in het doel kon schuiven: 3-4 met nog een ruime 5 minuten te gaan.

LSVV bleef echter cool en van kansen voor SRC kwam het niet meer.
Met zijn allen heeft LSVV SRC stuk gespeeld en ruim verdiend gewonnen met uitblinkers Sem en Enoch.De aanvallers ondersteunden uitstekend de verdediging en lieten weinig lopen. De verdediging ondersteunde goed de aanval door in te schuiven of zelfs door te lopen.
Super goed gedaan, jongens!

De coaches.