Wedstrijdverslag LSVV Onder10 1 – SVW Onder10 1

Geplaatst op maandag, 18 april 2016 |

In de strijd om het kampioenschap was het zaterdag 16 april tijd voor dè wedstrijd van het seizoen tegen nummer 2 SVW. Met 3 punten voorsprong was een overwinning goed voor het kampioenschap in het eerste seizoen Onder10. SVW is echter een geduchte tegenstander, die de week ervoor echter onderuit was gegaan tegen SRC met 2-1. De omstandigheden waren erg leuk (op het A veld) maar zwaar, een straffe wind blies dwars over het veld.
LSVV had het moeilijk in het begin tegen een sterk SVW dat met een man vooruit geschoven druk probeerde te zetten op LSVV. Maar al in de derde minuut wist Luuk de bal te veroveren en een goed schot te lossen op het vijandige doel. De keeper kon de bal niet vasthouden en Esper kon uit de rebound de 1-0 aantekenen. Het genot was echter van korte duur toen de fanatieke spits van SVW de bal een minuut later alweer achter Morris wist te krijgen… Daarna ontplooide zich een mooi gevecht met kansen aan beide zijden. In de vijfde minuut werd de bal van de SVW lijn gered. Aan de andere kant had Morris antwoorden op kansen voor de diepgaande spits, die hij diverse keren op knappe wijze van een goal af wist te houden. In de 13
de minuut knalde Kelvin de bal voor het doel, via de rug van de keeper verdween de bal in het doel: 2-1. In de tijd tot de rust wist Esper nog de lat te raken, waarop de rebound met het hoofd voor Kelvin een prooi was voor de keeper.
Rust…. Lekkere limonade en een gunstige stand…
Het begin van de tweede helft was echter voor SVW. Diverse keren liepen de voorhoede spelers uit de rug van de verdedigers weg. Bij 1 van die momenten was Morris niet meer in staat de bal te keren: 2-2. Kort daarop wist Morris de bal fantastisch uit de kruising te tikken op een zondagsschot zodat de gelijke stand op het bord bleef.
Daarna kreeg LSVV weer controle over de wedstrijd met een sterke verdediging (Jayden, Enoch, Timo en Sylvan) en de dreigende aanval met Esper, Luuk en Kelvin. Sem speelde zowel achter als voor deze wedstrijd.
Beide teams hadden kans op een doelpunt in een wedstrijd waarin voor elke meter werd gestreden en af en toe ook leuk gecombineerd werd. In de 18
de minuut sloeg echter het noodlot toe. De SVW spits werd vrij gelaten en door het middenveld gevonden, deze speler bleef koel en rondde goed af: 2-3. Daarop zette LSVV met verve aan voor een slotoffensief. Diverse kansen waren ons deel, onder andere voor Esper en Kelvin. Maar de bal wilde er niet in! Sem schoot 2 minuten voor tijd in vrije positie nipt voorlangs en in de laatste minuut kopte hij zelfs nog knalhard tegen de lat! Maar deze spannende wedstrijd zat het LSVV niet mee. Ons team met Jayden, Enoch en Timo, Sylvan , Sem en Luuk, Esper en Kelvin, en niet te vergeten een weer erg goede Morris delfden strijdend het onderspit tegen een goed SVW.
Nu staan beide teams gelijk op 15 punten uit 6 wedstrijden. In de laatste wedstrijd van het seizoen zal de beslissing vallen. Op papier heeft SVW een makkelijkere tegenstander in de Blokkers, die afgelopen zaterdag echter wisten te stunten tegen SRC met 3-3. LSVV zal het opnemen tegen KFC uit Koog aan de Zaan.

Jongens, jullie hebben er alles aan gedaan. We zijn trots op jullie!

De coaches.