Wedstrijdverslag LSVV Onder10-1 – De Zouaven Onder10-1

Geplaatst op zondag, 10 april 2016 |

In de titelrace was De Zouaven uit Grootebroek de volgende tegenstander op een zonnige lenteochtend, 9 april.
Binnen 10 seconden stond LSVV op voorsprong. Esper ontfutselde de bal vanaf de aftrap van de Zouaven waarop Kelvin diep ging, een speler uit speelde en de 1-0 aantekende.
LSVV drong de tegenstander ver terug, mede omdat Esper alle ruimte had en naar hartenlust kon combineren en spelen. Met een goede combinatie van Sem via Timo naar Esper was het alweer 2-0. Ook liet Jayden een mooi schot zien dat net voorlangs ging.
Esper maakte bij de 3-0 goed gebruik van de ruimte door met Sylvan een 1-2 op te zetten en zelf netjes af te ronden. De Zouaven hadden genoeg gezien en zadelden Esper met een tweede bewaker op. Daarna lukte het LSVV wat minder goed de vrije man te vinden en toen Jayden struikelde in een sprintduel lag de weg vrij voor de Zouaafse spits. Die rondde keurig af voor de 3-1. LSVV zette nog wel aan maar voor rust wilde de bal er niet meer in en kreeg de tegenstander, toch ook af en toe aardig combinerend nog wat ruimte. Sylvan schoot nog fijn op doel, Kelvin probeerde het schot van richting te veranderen, maar tikte naast.

In de tweede helft  nam LSVV het heft weer stevig in handen. Omdat De Zouaven een man extra mee naar voren schoof golfde het spel op en neer. LSVV kon beter omgaan met een man ondertal in de verdediging, bovendien hielp onze aanval regelmatig de verdediging. Daardoor kon Esper vanuit een dieptepass de bal weer netjes onder de keeper door tikken. Sem tikte de bal door op Enoch, die met een ziedend schot vanaf 18 meter de keeper verbouwereerd achter liet voor de 5-1.
LSVV liet diverse nette combinaties zien, onder andere Luuk met Esper een 1-2 maar die kon net niet afronden. Even later dook Luuk bij de tweede paal op om een harde voorzet van Esper in te tikken. Tussendoor probeerde de tegenstander ook nog wel het één en ander, en met wat meer geluk hadden ze Morris nog wel verschalkt. Maar de verdediging kraakte af en toe wel, maar brak niet. Aan de andere kant viel nog wel een tweetal goals te bewonderen: Esper die de bal veroverde en de 7-1 in tikte en Sem die een afgeslagen de bal na een slalom keurig in de hoek deponeerde voor de 8-1. Daarop bleef LSVV aandringen, maar het wilde niet meer. De lat werd nog geraakt en de keeper van de Zouaven  hield nog het één en ander tegen.

Goed gespeeld jongens! Er werd goed gecombineerd en jullie gaven de tegenstander weinig kans.

De coaches

Nagenieten van de overwinning