Wedstrijdverslag LSVV F4 – MOC F2

Geplaatst op zaterdag, 9 april 2016 |

Afgelopen week werd er door iedereen weer uitstekend getraind en zaten er weer goeie acties en prachtige doelpunten bij. Dit beloofde dus weer veel bij deze wedstrijd tegen MOC.

De 1e wedstrijd tegen MOC hadden we bij hun met 5-2 gewonnen. Maar zoals we bij ons eigen team ook kunnen zien, worden de spelers elke week beter. Dus konden we er niet vanuit gaan dat we deze wedstrijd ook gemakkelijk zouden winnen.

Het leek er in de 1e helft op of er een aantal nog aan het bijkomen waren van een leuk avondje uit. We hadden moeite om op ons eigen plek te voetballen en als we de bal verloren om dit dan ook zelf te herstellen. Toch zaten er ook mooie momenten tussen. Waar je echt aan kon zien hoeveel de jongens al gegroeid zijn dit jaar. Bij een corner van hun stonden we niet goed opgesteld en daardoor kon de jongen die hem nam in 1 keer scoren. Daar moeten we dus nog een beetje aan werken. Dit was ook meteen de ruststand.

In de kleedkamer heb ik toch nogmaals verteld hoe belangrijk het is om op je plek te spelen zodat je teamgenoten meer ruimte krijgen.

De 2e helft werd een genot voor het oog. Het vele meegekomen publiek genoot van elke minuut. En wat was het spannend. Na een aanval uit het boekje kwam de bal bij Sem. En die dacht niet na en schoot de bal mooi binnen. Gelijke stand is mooi, maar ik vond dat we meer verdienden. We bleven goed druk zetten en MOC kwam er ook bijna niet meer uit.
Dit zorgde ervoor dat we op een metertje of 10 een vrije trap mochten nemen. Eigenlijk gingen de meeste in de buurt van het doel staan waardoor ik naar Sem riep dat hij het maar gewoon moest proberen.
En wat een schot van Sem, hoog en bijna in de kruising. 2-1 met nog 5 minuten te spelen.
Nu moesten we deze stand vasthouden dus heb ik het middenveld vanuit de verdediging laten voetballen. En dat deden de jongens fantastisch. MOC kwam nog wel in de buurt van Dani maar echt gevaarlijk werd het niet meer.
Toen kwam het verlossende eindsignaal…

Door inzet en wilskracht hebben we deze wedstrijd gewonnen.

Penalty’s hebben we ook nog gewonnen.

3 punten gepakt en met nog maar een paar wedstrijden te spelen komt het kampioenschap zo wel erg dichtbij. We gaan gewoon zo door jongens. Toppers….!!!

Volgende week tegen de nummer laatst Medemblik..

Mike (zeer trotse coach).