Wedstrijdverslag LSVV E3 – Kleine Sluis E1

Geplaatst op donderdag, 14 april 2016 |

LSVV E3 is nog op 2 fronten aan het spelen voor de prijzen. De competitie (Onder10) gaat erg goed, maar ook voor de beker wordt menig tegenstander over de knie gelegd. Woensdagavond 13 april mocht LSVV E3 het in een zonnig Zuid-Scharwoude opnemen tegen Kleine Sluis E1 uit Anna Paulowna voor een plek bij de laatste 16.

Het begin van de wedstrijd was een schaakspel op het middenveld. LSVV had wel een overwicht maar niet veel kansen, mede door een goede centrale man bij de tegenstander. In de 4de minuut loste Esper het eerste gevaarlijke schot op doel.
De spitsen van de tegenstander liepen regelmatig uit de rug van onze verdedigers weg, maar de passes werden steeds goed onderschept waardoor LSVV kon doordrukken. In de 10de minuut kon Timo als rechts buiten de bal kwijt aan Esper die onbehoorlijk hard en hoog de goede (maar kleine) keeper van Kleine Sluis wist te passeren. Omdat Luuk en Esper de verdediging goed ondersteunden had Kleine Sluis niet veel aandeel in het spel. In de eerste helft waren er nog wel wat kansjes voor LSVV, onder andere voor Timo en Jayden met een goed schot. Maar de bal ging er op deze bijna zomeravond de eerste helft niet meer in.

Het begin van de tweede helft was weer duidelijk voor LSVV: de voorhoede wist elkaar erg goed te vinden. Ingespeeld door Sem, Sylvan en Timo in de verdediging konden Luuk, Esper en Kelvin lekker combineren.
Esper vond Kelvin goed, maar het mocht net niet zo zijn, Luuk vond op zijn beurt Esper: Oei, ook net niet! Maar in de 5de minuut na rust zette Kelvin goed door op rechts en bood Luuk bij de tweede paal een niet te missen kans: 2-0. Niet heel veel later deelde de rechts buiten een elleboogstoot uit aan Sylvan, die huilend op de grond viel. De (verder prima fluitende) scheidsrechter was dat niet opgevallen. Alle LSVV-ers inclusief doelman Morris keken naar Sylvan waardoor de rechts buiten fluitend de 2-1 binnen kon tikken. Even had LSVV het daarna moeilijk omdat Kleine Sluis dacht dat er iets te halen was. Tussen de regen aan kansen voor LSVV kreeg Kleine Sluis nog wel een paar kansen maar na een corner van Kelvin (goede 2de helft Kel!) scoorde Sem de 3-1. Daarop ging ook Kleine Sluis over de knie en werd de score verder uitgebouwd. Sem scoorde op aangeven van Kelvin bijna nogmaals, maar de volgende kans rondde Sem prima af. Met een mooi passje binnendoor vond Esper Sem (onstuitbaar de tweede helft!) in de spits die de bal keurig langs de keeper prikte. Daarna mocht Enoch nog even aanschuiven. Goed ingespeeld door Sylvan kon hij opstomen en de 5de aantekenen. Sylvan schoot nog net voorlangs, maar uit een corner in de laatste minuut werd nog de 6-1 gemaakt: Sylvan legde de bal netjes op de voet van Enoch die binnen knalde.

Weer een goede team prestatie jongens! Na een stabiele eerste helft speelden jullie een fanatiekere 2de helft en daarmee hebben jullie een plek in de koker voor de kwart finale verdiend!
Gefeliciteerd!

De coaches.