Wedstrijdverslag LSVV A1 – HSV A1 (Sam)

Geplaatst op dinsdag, 19 april 2016 |

Afgelopen zondag  stond de wedstrijd tegen HSV op het programma.

Waar LSVV een moeilijke fase doormaakt na de winterstop, heeft HSV duidelijk de weg omhoog gevonden. HSV stond bovenaan  in de tweede periode. Ondanks de slechte reeks is er nog steeds een kans op rechtstreekse promotie voor LSVV, al met al dus een wedstrijd met veel belangen op het spel. Marcel had zijn vaste plek als assistent scheidsrechter een keer afgestaan aan Edwin (bedankt Edwin) en de staf was compleet.

LSVV begon de wedstrijd met  Gijs Hink (B junior) in de basis omdat zijn broer nog steeds last heeft van een hardnekkige liesblessure. Maarten (nog  herstelde van een sleutelbeen breuk) en Tijl (zwaar gekneusde geen) waren wel fit genoeg om te  starten.

Het werd een echte wedstrijd. De achterhoede had zijn hand vol aan de spitsen van HSV. Wouter kreeg te maken met een zeer snelle linksbuiten en moest alle zeilen bijzetten om overeind te blijven. Gijs kreeg te maken een grote sterke centrumspits, maar wist hem vrijwel de hele wedstrijd uit te schakelen. Ook voor Scott was het geen vrije middag op links en hij had regelmatig de assistentie nodig van de hardwerkende Maarten die als vrije verdediger een prima pot speelde. Job stond soeverein te keepen maar kon helaas de wedstrijd niet uitspelen omdat hij bij één van zijn goede reddingen zijn vinger uit de kom zag schieten en die wilde er pas in het ziekenhuis weer in.

Omdat Dennis O zich verslapen had kreeg Dave weer een basisplaats op het middenveld. Samen met Dennis B en Tabbe vormde zij het driemans middenveld. Het was vooral voor rust een zware wedstrijd voor die mannen, er moest hard gewerkt worden en dat deden ze ook. Sam, Tijl en Midas maakten het elftal compleet. Na een wat onrustig begin kwam LSVV beter in zijn spel. De eerste goal werd gescoord door Tijl die met zijn linker een prachtige voorzet van Sam in één  keer keihard achter de keeper van HSV schoot. Het was ook de laatste actie van Tijl. Teveel last van zijn teen maakte dat hij niet verder kon en dus Tyler er in (alweer een B junior!) op zijn positie. HSV bleef gevaarlijk  en één moment van onoplettendheid resulteerde in een penalty. Job kwam een vingerkootje te kort om de penalty te stoppen. Niet lang daarna  bleek dat vingerkootje uit de kom te zijn en Job kon niet verder. Dennis O. was inmiddels weer bij de les en mocht tot de rust het keepers tenue van Job dragen. Hij deed dat onberispelijk. Met 1-1 gingen we rusten. Calvin was inmiddels gearriveerd en hij kwam na rust erin voor Dave . We hadden weer een echte keeper in de goal die ons al eerder door moeilijke periodes heeft geholpen. Dennis kwam er bij op het middenveld  en het elftal stond er weer.

Wie anders dan Midas maakte de bevrijdende 2-1. Uit één van de vele vrije trappen die we kregen schoot hij van 25 meter de bal prachtig in de kruising, volkomen onhoudbaar voor de keeper. Na deze goal probeerde HSV meer druk te zetten, maar de achterhoede gaf niets weg en via snelle counters was het wachten op de 3e goal en die kwam er! De periode van Sam brak aan. Eerst speelde hij zichzelf prima vrij in de zestien om met een droge knal de keeper in de korte hoek te verrassen en vijf minuten later deed hij dat nogmaals (na een mooie assist van Tyler), maar nu door de bal prachtig met  zijn linker hoog in de verre hoek te schieten. 4-1 en de wedstrijd was gespeeld.

Inmiddels was Maarten al gewisseld voor Nick (jawel weer een B junior) en ook hij speelde een prima wedstrijden in het centrum van de verdediging.

Sam kreeg een publiekswissel (dank Ieuan!). Vlak voor tijd profiteerde HSV nog van een klein missertje maar die goal was alleen belangrijk voor de statistiek.

4-2 dus. Een prima wedstrijd met een prima resultaat.

Smetje op de wedstrijd was de rode kaart voor de coach die zich even liet gaan toen de grensrechter van HSV volkomen onterecht vlagde  en daarmee ( niet voor het eerst) een mooie aanval van LSVV onderbrak.

Volgende week staat de belangrijke inhaalwedstrijd tegen Koedijk op het programma. We spelen thuis dus kom kijken. We rekenen op jullie aanmoedigingen, het kan nog een mooi einde van het seizoen worden!

 Frank